Ανανέωση ιστοσελίδας Σ.Ε.Π. www.sep.org.gr

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 26/10/2020
A/A: 105 / 2020

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Δημοσίων Σχέσεων

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, σε εφαρμογή του Στρατηγικού Σχεδίου Σ.Ε.Π. 2018-2027 και στο πλαίσιο υλοποίησης ολοκληρωμένων ενεργειών εξωστρέφειας σύμφωνα με τη Στρατηγική Επικοινωνίας του Σ.Ε.Π., προχώρησε στην ουσιαστική ανανέωση της κεντρικής ιστοσελίδας μας www.sep.org.gr

Πλέον, είναι ευδιάκριτος ο διαχωρισμός των πληροφοριών που αφορούν γενικά κάθε πιθανό ενδιαφερόμενο (Γονείς, Κηδεμόνες, συνολικά την Κοινωνία) και των πληροφοριών που αφορούν τα Μέλη του Σ.Ε.Π. (Περιοχή Μελών). Κύριος σκοπός της ανανέωσης δεν ήταν μόνο το εικαστικό κομμάτι αλλά κυρίως να μπορεί ο απλός επισκέπτης να βρει εύκολα χρηστικές και ουσιαστικές πληροφορίες για την Ελληνική Προσκοπική Κίνηση. Στο πλαίσιο των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε. που ενθαρρύνουν τη διαφάνεια σε όλες τις λειτουργίες, ο επισκέπτης πλέον έχει τη δυνατότητα με ευκολία να περιηγηθεί μέσω μίας αρχικής σελίδας με χρώμα και φωτογραφίες, στο τι είναι Προσκοπισμός, στην Προσκοπική Ιστορία, στο Όραμα και την Αποστολή της Κίνησης, στην Προσκοπική Μέθοδο, στο πώς μπορεί κάποιος να συμμετέχει, στη Διοίκηση, στην Ασφάλεια και Προστασία Μελών και στον χάρτη των Προσκοπικών Συστημάτων και των Προσκοπικών Κέντρων ανά την Ελλάδα. Παράλληλα, βελτιώθηκε η εφαρμογή της αναζήτησης καθώς και η έκδοση της ιστοσελίδας για κινητά τηλέφωνα.

Μία ακόμη καινούργια προσθήκη είναι το call 2 action κουμπί «ΔΩΡΕΑ», μέσω του οποίου εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια, μπορεί ο επισκέπτης που επιθυμεί να ενισχύσει οικονομικά το έργο του Ιδρύματος. 

Τέλος, εμπλουτίστηκε η Περιοχή Μελών, με στόχο σε πρώτη φάση τα Μέλη να μπορούν να έχουν εύκολη πρόσβαση στις κάθε είδους ηλεκτρονικές εκδόσεις του Σ.Ε.Π., στους ετήσιους Απολογισμούς Έργου, σε βοηθητικό υλικό για την Εξωστρέφεια και Επικοινωνία κ.ά. Η Περιοχή Μελών συνεχίζει να ανανεώνεται και στις υπόλοιπες ενότητες και ιδίως στην ενότητα Προσκοπικό Πρόγραμμα. 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τις επόμενες εβδομάδες θα παρουσιαστούν δύο ακόμη νέες ιστοσελίδες, η πρώτη για τα Προσκοπικά Κέντρα ανά την Ελλάδα και η δεύτερη για την Προσκοπική Ομάδα Διάσωσης Άγριας Ζωής.

Σερφάροντας με ασφάλεια, εύχομαι να απολαύσουμε την ανανεωμένη ιστοσελίδα μας!



Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 110 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 105_2020.pdf