Διοίκηση

chart image
Οργανόγραμμα Σ.Ε.Π.
chart image
Γενική Συνέλευση
chart image
Διοικητικό Συμβούλιο
chart image
Εξελεγκτική Επιτροπή Οικονομικής Διαχείρισης
chart image
Γενικός Έφορος
chart image
Διοικητικό Προσωπικό

Οργανόγραμμα

chart

Απολογισμός Έργου Ιδρύματος Σ.Ε.Π. 2019

Γενική Συνέλευση

Η Γενική Συνέλευση είναι το ανώτατο όργανο του Σ.Ε.Π. Έχει αντιπροσωπευτικό χαρακτήρα και μετέχουν σ' αυτή εθελοντές - ενήλικα μέλη του Σ.Ε.Π., όπως αυτά ορίζονται στον Οργανισμό του Σ.Ε.Π. (Προεδρικό Διάταγμα 71/2014, ΦΕΚ Α’ 115/2014).

Συγκαλείται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου σε τακτική ετήσια συνεδρίαση τον μήνα Απρίλιο ή Μάιο κάθε έτους και σε έκτακτη συνεδρίαση όποτε κριθεί απαραίτητο. 

Η Γενική Συνέλευση συζητά θέματα που ανάγονται στο έργο του Σ.Ε.Π. και στην προαγωγή της Προσκοπικής Κίνησης, προσδιορίζει τους στόχους που πρέπει να επιτευχθούν μακροπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα και παίρνει σχετικές αποφάσεις.

Διοικητικό Συμβούλιο

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από εθελοντές (Μέλη της Προσκοπικής Κίνησης ή όχι) 15 τακτικά μέλη και 4 αναπληρωματικά, που εκλέγονται με μυστική ψηφοφορία από τη Γενική Συνέλευση του Σ.Ε.Π. 

Ασκεί την ανώτατη εποπτεία σε όλα τα έργα και τις δραστηριότητες του Σ.Ε.Π. και ελέγχει την πραγματοποίησή τους, εκπροσωπεί το Σ.Ε.Π. και ρυθμίζει τις σχέσεις του με τις Αρχές, τις Προσκοπικές Οργανώσεις άλλων χωρών και με κάθε τρίτο και έχει την ευθύνη της προβολής του Προσκοπισμού και του έργου του Σ.Ε.Π. 

Η θητεία του παρόν Δ.Σ. ολοκληρώνεται τον Μάϊο του 2021.

chart board image
Πρόεδρος
Ισίδωρος Κανέτης
chart board image chart board image
Πρόεδρος
Ισίδωρος Κανέτης

Γεννήθηκε το 1958, είναι πατέρας δύο παιδιών, απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών και της ΑΣΟΕΕ (σημερινό Ο.Π.Α.) με υποτροφία. Από το 1978 είναι ιδιοκτήτης και διαχειριστής της εταιρείας Κ. ΚΑΝΕΤΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε., εταιρεία που δραστηριοποιείται στην πώληση εξοπλισμού και πρώτων υλών για τις χαλυβουργίες και τα ελασματουργεία, πρώτων υλών για τις βιομηχανίες φωτισμού και στον τομέα των επιλεκτικών ηλιακών συλλεκτών. Για 42 συναπτά χρόνια, υποστηρίζει με επιτυχία και προσήλωση τις Ελληνικές Βιομηχανίες του κλάδου, να γίνουν σύγχρονες, δυναμικές και εξαγωγικές..

Έχει υπάρξει Λυκόπουλο, Πρόσκοπος, Ανιχνευτής, Αρχηγός Ομάδας, Κοινότητας και Συστήματος, Έφορος Ανιχνευτών Γ.Ε. και δύο φορές Π.Ε. Ανατ. Αττικής. Την περίοδο 1991-1999 θήτευσε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Π. με τα καθήκοντα του Αναπληρωτή Γενικού Εφόρου και του Οικονομικού Συμβούλου. Από το 2003-2010 υπηρέτησε το Σ.Ε.Π. ως Γενικός Έφορος και από τον Μάιο του 2017 ως Πρόεδρος του Δ.Σ./Σ.Ε.Π.

chart board image
Αντιπρόεδρος Α
Ιωάννης Κασμίρογλου
chart board image chart board image
Αντιπρόεδρος Α
Ιωάννης Κασμίρογλου

Γεννήθηκε το 1949 στην Αθήνα και είναι παντρεμένος με δύο παιδιά. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στην ΑΣΟΕΕ (σήμερα Ο.Π.Α.). Εργάστηκε από το 1971 μέχρι το 2010, ως στέλεχος στον ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα έχει εισηγηθεί Οικονομικά και θέματα Διοίκησης Επιχειρήσεων σε Επαγγελματικά Σεμινάρια.

Πρόσκοπος από το 1960 στο 61ο Σύστημα της Τ.Ε. Αρεως, Ενήλικο στέλεχος από το 1968 στο 61ο και το 1οο Σ.Α/Π, Τοπικός Έφορος Άρεως (1986- 1989), Έφορος Περιοχής Αττικής (1995- 1998), Έφορος Σχολών Γ.Ε. (2001-2003), Πτυχιούχος Διακριτικού Δάσους Λυκοπούλων (1971) και Εφόρων - Αρχηγών Συστημάτων (1995). Συμμετείχε σε πολλές εκπαιδευτικές διαδικασίες ως εκπαιδευτής και είχε την ευθύνη Σχολών Βασικής, Κατασκηνωτικής Τεχνικής, Διακριτικού Δάσους και Εκπαιδευτών. Εκλέχτηκε μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΠ για 5 θητείες (από το 1991), υπηρετώντας 16 χρόνια. Άσκησε τα καθήκοντα του Οικονομικού Συμβούλου, του Γενικού Γραμματέα και του Αντιπροέδρου του Δ.Σ.

chart board image
Αντιπρόεδρος Β
Γιώργος Χουρδάκης
chart board image chart board image
Αντιπρόεδρος Β
Γιώργος Χουρδάκης

Γεννήθηκε το 1952 στην Κέρκυρα και είναι παντρεμένος με 4 παιδιά. Έχει σπουδάσει οικονομικές επιστήμες και εργάστηκε ως ιδιοκτήτης ξενοδοχειακής μονάδας στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης από το 1972 μέχρι το 2005. Σήμερα με τον αδελφό του έχουν μια κατασκευαστική επιχείρηση και ασχολείται με θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης.

Μέλος του Σ.Ε.Π. από το 1959, διετέλεσε Περιφερειακός Έφορος Λασιθίου (1983-89), Έφορος Περιοχής Κρήτης (1989-97), Σύμβουλος-Έφορος Διεθνών Σχέσεων (1995 – 1999 & 1999 – 2003), Βοηθός Γ. Έφορος (2003 – 2005), Αντιπρόεδρος Δ.Σ./ΣΕΠ (2006 – 2010 & 2010 – 2013). Έχει εκλεγεί μέλος της Ευρωπαϊκής Προσκοπικής Επιτροπής 1998 – 2004. Επίσης 2001 – 2009 ήταν μέλος της Επιτροπής του Διεθνούς Προσκοπικού Κέντρου Kandersteg, μέλος των B.P.Fellows (1989), μέλος των Friends of Europe (2004).

chart board image
Γενικός Γραμματέας
Νίκος Χαλιάσος
chart board image chart board image
Γενικός Γραμματέας
Νίκος Χαλιάσος

Γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1971 στο Βόλο, όπου και μεγάλωσε. Φοίτησε στη Θεσσαλονίκη, στο τμήμα Ιατρικής της ΣΣΑΣ. Είναι Στρατιωτικός Ιατρός, με την ειδικότητα της Ιατρικής Εργασίας και Περιβάλλοντος και είναι τοποθετημένος ως Διευθυντής της Περιφερειακής Επιθεώρησης Υγιεινής και Ασφάλειας της 1ης Στρατιάς, στη Λάρισα. Παράλληλα, εξασκεί την Ιατρική Εργασίας ως σύμβουλος επιχειρήσεων, στη περιοχή της Θεσσαλίας.

Έδωσε την Προσκοπική του Υπόσχεση το 1982, στην 1η Ομάδα Προσκόπων του Βόλου. Το 1989 εντάχθηκε ως ενήλικο στέλεχος στο 9ο Σύστημα Δ/προσκόπων Βόλου, στο οποίο από το 2000 ως το 2006 διατέλεσε Αρχηγός Συστήματος. Το 2006 και το 2009, αναδείχθηκε σε Περιφερειακό Έφορο Μαγνησίας και τον Μάιο του 2013, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΠ. Είναι Πτυχιούχος Διακριτικού Δάσους του Κλάδου Προσκόπων και μέλος του Προσωπικού Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

chart board imagesg@sep.org.gr

chart board image
Γενικός Έφορος
Χριστόφορος Μητρομάρας
chart board image chart board image
Γενικός Έφορος
Χριστόφορος Μητρομάρας

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και ασκεί ελεύθερη δικηγορία. Παράλληλα συνεργάζεται με εταιρείες για την παροχή νομικών συμβουλών σε υποθέσεις αστικού και εμπορικού δικαίου καθώς και με εγχώρια τράπεζα, αναλαμβάνοντας τη σύνταξη γνωμοδοτήσεων επί θεμάτων τραπεζικής φύσεως καθώς και δικαστικές υποθέσεις. Γνωρίζει άριστα την αγγλική και γαλλική γλώσσα.

Από μικρή ηλικία εντάχθηκε στον Προσκοπισμό και συμμετέχει στις δραστηριότητες του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.) σε τοπικό και πανελλήνιο επίπεδο ως Ενήλικο Στέλεχος. Από το 2004 είναι Εκπαιδευτής Ενηλίκων Στελεχών του Σ.Ε.Π. Το 2013 εκλέχθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος, ενώ από τον Νοέμβριο του 2017 ασκεί τα καθήκοντα του Γενικού Εφόρου του Σ.Ε.Π.

chart board image
Οικονομικός Σύμβουλος
Ηλίας Λουλούδας
chart board image chart board image
Οικονομικός Σύμβουλος
Ηλίας Λουλούδας

Γεννήθηκε στον Πειραιά της Αττικής, μεγάλωσε όμως στη όμορφη Θεσσαλονίκη, όπου ζει μέχρι σήμερα με την οικογένεια του. Σπούδασε Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες και σήμερα διατηρεί Εταιρεία Οικονομικών Συμβούλων, με δραστηριότητες στην Ελλάδα στην Γερμανία και στην Αγγλία.

Τα πρώτα του προσκοπικά βήματα έγιναν στον Πειραιά, λόγω Πατέρα Αξιωματικού των Ενόπλων Δυνάμεων είχε την τύχη να είμαι Λυκόπουλο και στην Ορεστιάδα και κατόπιν από τα 10 του χρόνια μέχρι και σήμερα υπηρετεί την Προσκοπική Ιδέα στην Θεσσαλονίκη. Υπαρχηγός Ομάδας στην 1η Ομάδα Νεάπολης.. Αρχηγός Ομάδας στην 1η Ομάδα Νεάπολης και στην 20η Ομάδα Τούμπας.. Αρχηγός Συστήματος στο 6ο Σύστημα Νεάπολης.. Έφορος Κλάδου Προσκόπων της Τ.Ε. Τούμπας.. Αναπληρωτής Τοπικός Έφορος Τούμπας.. Έφορος Κλάδου Προσκόπων της Π.Ε. Θεσσαλονίκης.. Έφορος Εκπαίδευσης της Π.Ε. Θεσσαλονίκης.. Βοηθός Έφορος Σχολών της Γενικής Εφορείας.. Περιφερειακός Έφορος Θεσσαλονίκης από το 2011 έως το 2017. Σήμερα υπηρετεί την προσκοπική ιδέα από την θέση του Οικονομικού Συμβούλου του ΔΣ/ΣΕΠ.. Μέλος του Προσωπικού Εκπαίδευσης και Σύμβουλος Εκπαιδευτής του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων εδώ και πολλά χρόνια, έχοντας συμμετάσχει και διευθύνει πάρα πολλές σχολές / ενότητες ανά την Ελλάδα.

chart board image
Σύμβουλος Ακίνητης Περιουσίας
Κωνσταντίνος Τάτσης
chart board image chart board image
Σύμβουλος Ακίνητης Περιουσίας
Κωνσταντίνος Τάτσης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968, απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος σχετικού μεταπτυχιακού τίτλου. Είναι μέλος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και ιδιοκτήτης της εταιρείας ΤΟΠΙΟΔΟΜΗ ΕΠΕ. Ενεργός σε θέματα φυσικού και αστικού περιβάλλοντος συμμετέχοντας σε διάφορες επιτροπές και ενώσεις.

Στέλεχος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων όπου έχει διατελέσει Αρχηγός Αγέλης Λυκόπουλων, Κοινότητας Ανιχνευτών, Αρχηγός Συστήματος, Έφορος Τοπικής εφορίας Ακροπόλεως , Περιφέρειας Αθηνών και Έφορος περιβάλλοντός Γενικής εφορίας

chart board image
Σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων
Νικόλαος Μάστορας Γκουλέμας
chart board image chart board image
Σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων
Νικόλαος Μάστορας Γκουλέμας

chart board image
Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων
Κωνσταντίνος Εφραιμίδης
chart board image chart board image
Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων
Κωνσταντίνος Εφραιμίδης

Γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα, έγγαμος με δύο παιδιά. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων και κατέχει επίσης ΜΒΑ στο Marketing. Επαγγελματικά δραστηριοποιείται στον κλάδο των Δημοσίων Σχέσεων, Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Εταιρικής Επικοινωνίας με 13ετή εμπειρία στο χώρο έχοντας συνεργαστεί με δεκάδες εταιρίες κάθε κλάδου κατέχοντας θέσεις ευθύνης. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως Υπεύθυνος Προγραμμάτων Κοινωνικής Ευθύνης σε πολυεθνική εταιρεία του χώρου του Online Entertainment.

Η Προσκοπική πορεία του ξεκίνησε στον Περισσό φτάνοντας ως Αρχηγός Συστήματος αλλά και στην Περιφερειακή Εφορεία Αν.Αττικής ως Έφορος Κλάδου Προσκόπων. Είναι Πτυχιούχος Διακριτικού Δάσους του Κλάδου Προσκόπων και μέλος του Προσωπικού Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

chart board image
Αναπληρωτής Γενικός Έφορος
Παντελής Προμπονάς
chart board image chart board image
Αναπληρωτής Γενικός Έφορος
Παντελής Προμπονάς

Γεννήθηκε στον Βόλο το 1985. Σπούδασε στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Πολιτισμική Γεωγραφία στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στη Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Είναι υποψήφιος διδάκτορας, ως υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Εργάστηκε για χρόνια στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και γράφει περιοδικά επιφυλλίδες στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Έδωσε τη Προσκοπική του υπόσχεση το 1992. Λυκόπουλο, Πρόσκοπος, Ανιχνευτής και Ενήλικο Στέλεχος στο 7ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Βόλου και για ένα διάστημα στο 5ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Κομοτηνής. Υπαρχηγός και Αρχηγός Αγέλης (2002-2011), Υπαρχηγός και Αρχηγός Συστήματος (2011-2017), Έφορος Κλάδου Λυκοπούλων της ΠΕ Μαγνησίας (2010-2013) και Έφορος Κλάδου Λυκοπούλων στη Γενική Εφορεία (2013-2017). Μέλος του Προσωπικού Εκπαίδευσης από το 2010. Το καλοκαίρι του 2016 ήταν επικεφαλής της 1ης Πανελλήνιας Κατασκήνωσης του Κλάδου Λυκοπούλων.

chart board image
Μέλος
Εμμανουήλ Απλαδενάκης
chart board image chart board image
Μέλος
Εμμανουήλ Απλαδενάκης

Γεννήθηκε το 1972 στο Ηράκλειο Κρήτης. Έχει σπουδάσει στον τομέα Οικονομίας και Διοίκησης και έχει εργαστεί επί πολλά έτη στους τομείς του τουρισμού και του εμπορίου ενώ από το 2009 είναι ο Γενικός Διευθυντής του Ρωσικού Τουριστικού Οργανισμού TEZ TOUR Ελλάδος.

Είναι μέλος της Προσκοπικής Κίνησης από το 1981 και έχει «υπηρετήσει» σε όλες τις βαθμίδες της Προσκοπικής Ιεραρχίας ως Υπαρχηγός και Αρχηγός Ομάδας Προσκόπων, Αρχηγός Συστήματος, Έφορος Προσκοπικού Προγράμματος, Έφορος Εκπαίδευσης και Περιφερειακός Έφορος. Είναι Πτυχιούχος Διακριτικού Δάσους του Κλάδου Προσκόπων και Μέλος του Προσωπικού Εκπαίδευσης του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων με καθήκοντα Αρχηγού Εκπαιδευτή και Συμβούλου Εκπαιδευτή της Ενότητας Μελέτης & Εφαρμογής Προσκοπικού Προγράμματος του Κύκλου Εκπαίδευσης Διακριτικού Δάσους.

chart board image
Μέλος
Νικόλαος Καραΐσκος
chart board image chart board image
Μέλος
Νικόλαος Καραΐσκος
chart board image
Μέλος
Δέσποινα Παπαθεοδούλου
chart board image chart board image
Μέλος
Δέσποινα Παπαθεοδούλου

Γεννήθηκε στον Πειραιά την Πρωτοχρονιά του 1951 και είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διατήρησε επί 20 χρόνια, τη δική της βιοτεχνία χειροποίητων παιχνιδιών. Εργάστηκε ακόμη ως εκδότης στο χώρο του yachting, ως Διευθύντρια Προσωπικού και Εκπαίδευσης Εθελοντών στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και στα Special Olympics του 2011, στο άθλημα της Ιστιοπλοΐας. Σήμερα εργάζεται ως σύμβουλος στην TCT MEDIA GROUP.

Ξεκίνησε να προσφέρει τις υπηρεσίες της στην Προσκοπική Κίνηση το 1969, ως Υπαρχηγός Αγέλης στο 8ο Σύστημα Ν/Π Πειραιά.Είναι Πτυχιούχος Διακριτικού Δάσους, Κυβερνήτης Ναυτοπροσκοπικού σκάφους και Ανοικτής Θαλάσσης. Εχει τιμηθεί με το μετάλλιο του Αργυρού Φοίνικα. Συμμετείχε στην οργάνωση και υλοποίηση πολλών εθνικών και διεθνών προσκοπικών δράσεων. Εκπροσώπησε τον Ελληνικό Προσκοπισμό, στο Ευρωπαϊκό Προσκοπικό Συνέδριο στην Πράγα, στο Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας και στη συνάντηση Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων Νοτιοανατολικής Ευρώπης στο Βελιγράδι.

chart board image
Μέλος
Κωνσταντίνος Πατινιωτάκης
chart board image chart board image
Μέλος
Κωνσταντίνος Πατινιωτάκης

Γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα και εργάζεται στην Εθνική ασφαλιστική ως Ασφαλιστικός σύμβουλος από το 2000 και από το 2010 ως συντονιστής ασφαλιστικών συμβούλων. Απόφοιτος ιδιωτικής σχολής και πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων.

Η Προσκοπική του καταγωγή είναι από το 15ο Σύστημα Προσκόπων Αθηνών. Σαν ενήλικο στέλεχος ήταν Αρχηγός Αγέλης, Αρχηγός Ομάδας και Αρχηγός Κοινότητας. Μεγάλη τιμή και ευθύνη αποτέλεσε η ανάληψη των καθηκόντων του Αρχηγού Συστήματος για 6 χρόνια. Παράλληλα δραστηριοποιήθηκε στην εκπαίδευση του ΣΕΠ αλλά και στον κλάδο Προσκόπων με την ευθύνη του κλάδου της γενικής εφορείας.

Εξελεγκτική Επιτροπή της Οικονομικής Διαχείρισης

Η Εξελεγκτική Επιτροπή της Οικονομικής Διαχείρισης του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων είναι όργανο του Σ.Ε.Π. και συγκροτείται και λειτουργεί για τετραετή θητεία, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Οργανισμό του Σ.Ε.Π. Η Επιτροπή έχει την αρμοδιότητα να ελέγχει τις διαχειριστικές ενέργειες του Διοικητικού Συμβουλίου που αναφέρονται στα πραγματοποιηθέντα έσοδα και τις πηγές τους καθώς και στις πραγματοποιηθείσες δαπάνες και την τήρηση των κανόνων καλής διαχείρισης και λογιστικής τάξης. 

Η Εξελεγκτική Επιτροπή δύναται να υποβοηθείται στο έργο της από Ορκωτούς Ελεγκτές.

Γενικός Έφορος

Ο Γενικός Έφορος είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Π. και ασκεί τη γενική εποπτεία όλων των Προσκόπων στην Ελλάδα καθώς και των αποδήμων Ελλήνων Προσκόπων στο εξωτερικό. Είναι υπεύθυνος για την εφαρμογή του Προσκοπικού προγράμματος σ’ όλη τη χώρα και για την ανάπτυξη, την οργάνωση και τη διοίκηση των Προσκοπικών Κλιμακίων σύμφωνα με τον Οργανισμό του Σ.Ε.Π., τις Αρχές και κατευθύνσεις που διέπουν το Σ.Ε.Π. και τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης και του Διοικητικού Συμβουλίου. Εισηγείται στο Διοικητικό Συμβούλιο κάθε μέτρο που αφορά στην Προσκοπική Κίνηση, εκτελεί, σε συνεργασία με τους Εφόρους της Γενικής Εφορείας, τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου που αφορούν στην Προσκοπική Κίνηση και αποφασίζει για την πραγματοποίηση των αναγκαίων προγραμμάτων και δράσεων.

Η Γενική Εφορεία είναι το κεντρικό επιτελικό όργανο του Σ.Ε.Π. που φροντίζει για τη μελέτη, τον προγραμματισμό και την εφαρμογή του προγράμματος δράσης και εκπαίδευσης των μελών του Σ.Ε.Π. Αποτελείται από τον Γενικό Έφορο, τον Αναπληρωτή Γενικό 'Έφορο, τους Βοηθούς Γενικούς Εφόρους και τους Εφόρους Κλάδων και Υπηρεσιών με τους αντίστοιχους Αναπληρωτές τους.

Διοικητικό Προσωπικό

Κεντρική Διοίκηση

Οι Υπηρεσίες της Κεντρικής Διοίκησης του Σ.Ε.Π. στεγάζονται στο Προσκοπικό Μέγαρο "Αντώνης Μπενάκης" που βρίσκεται στην οδό Πτολεμαίων 1, στην Αθήνα (Παγκράτι), Τ.Κ. 116 35

Hμέρες και ώρες λειτουργίας των Υπηρεσιών:

Δευτέρα & Τετάρτη 13.00’ έως 21.00’ και Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή 09.00’ έως 16.00’

Update: Λόγω των έκτακτων μέτρων για την καταπολέμηση της διασποράς του covid19, παρακαλείστε να επικοινωνείτε μέσω email.

Για να στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα σε κάποιο από τα στελέχη της Κεντρικής Διοίκησης πατήστε πάνω στο email του ή επικοινωνήστε με το hello@sep.org.gr

Τηλεφωνικό Κέντρο : 210 7290046

Τηλέφωνο ανάγκης: 6936 117147 - Fax 2107236561

 • Αθανάσιος Χ. Ευσταθίου: Διευθυντής Προσκοπικού Προγράμματος & Μόνιμος Βοηθός Γενικός Έφορος, 2169005536, 6936117147, nefstathiou@sep.org.gr
 • Κατερίνα Κοτσίνα: Υπεύθυνη Υποστήριξης Προσκοπικού Προγράμματος & SDG Coordinator, 2169007246, 6936117149, kkotsina@sep.org.gr
 • Δήμητρα Κεφαλά:  Υπεύθυνη Οικονομικών Υπηρεσιών, 2169007247, 6908077410, dkefala@sep.org.gr
 • Σταύρος Αντωνίου: Οικονομική Υπηρεσία, 2169007281, santoniou@sep.org.gr
 • Αλεξία Σφακιανοπούλου: Οικονομική Υπηρεσία, 2169005199, asfakianopoulou@sep.org.gr
 • Δέσποινα Χασιλίδη: Γραμματεία ΔΣ & Υπεύθυνη Προγραμμάτων Βιωματικής Εκπαίδευσης, 2169007045, 6936117148, dxasilidi@sep.org.gr
 • Σταματία Κεράνη: Εφορεία Διοίκησης & Εκπαίδευσης, 2169005383, 6936117146, mkerani@sep.org.gr
 • Νεκτάριος Τσεσμελόπουλος: Εφορεία Εκπαίδευσης, 2169005382, 6944758823, ntsesmelopoulos@sep.org.gr
 • Σπύρος Πολυζώης: Τμήμα Μηχανοργάνωσης - Δημιουργικό, 2169005271, spolizois@sep.org.gr
 • Ανδρέας Κουτσογιάννης: Διευθυντής Προσκοπικού Πρατήριου, 2107236877, e-shop@sep.org.gr
 • Δημήτρης Μπουφίδης: Ψηφιακή Υποστήριξη Προγράμματος "Scouts4SDGs", dboufidis@sep.org.gr (Συμμετέχων από το Πρόγραμμα Word Of Difference του Vodafone Foundation)
Προσκοπικά Κέντρα:
 • Αναστασία Αξιώτη: Προσκοπικό Κέντρο Αγ. Ανδρέα, 2294097005, 6932595960, campsites@sep.org.gr
 • Λουκάς Ρεστέμης: Προσκοπικό Κέντρο Παρνασσού, 6945115153, campsites@sep.org.gr
 • Πέτρος Πομόνης: Προσκοπικό Κέντρο ΠΥ-ΒΑ, 2102321990, campsites@sep.org.gr