Πιλοτικό Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Συστημάτων σε μπλε κάδους

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 07/10/2021
A/A: 87 / 2021

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος

Σε συνέχεια της Ανακοίνωσης 44/2021, όπως γνωρίζετε το Σ.Ε.Π. έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) με στόχο την υλοποίηση μιας σειράς από στοχευμένες δράσεις και πρωτοβουλίες για την προώθηση της ανακύκλωσης και την ευαισθητοποίηση των πολιτών στα θέματα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο αυτό, ως πρεσβευτές των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., δημιουργήσαμε ένα πιλοτικό πρόγραμμα προαγωγής της ανακύκλωσης σε Προσκοπικά Συστήματα Αττικής και Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης. Έτσι λοιπόν, καλούμε τα Προσκοπικά Συστήματα αυτών των περιοχών να μπουν δυναμικά στην τροχιά της ανακύκλωσης μέσω τεσσάρων απλών βημάτων: 

1. Τον μπλε κάδο 80L που ήδη έχετε παραλάβει, προτείνουμε να τον τοποθετήσετε σε εμφανές σημείο στην Εστία σας (Συστήματα που δε τον έχουν παραλάβει να επικοινωνήσουν άμεσα με τον Περιφερειακό τους Έφορο).
2. Από τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021, ξεκινάει μία εσωτερική «άμιλλα»: θα τοποθετείτε ανακυκλώσιμα είδη στον μπλε κάδο ανακύκλωσης που έχετε. Κάθε φορά που γεμίζει, θα τον αδειάζετε στον κοντινότερο μεγάλο μπλε κάδο της γειτονιά σας.
3. Την ώρα που τον αδειάζετε θα καταγράψετε το περιεχόμενο (χαρτί, πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο) για εσωτερική δική σας χρήση και θα βγάλετε μία φωτογραφία ή ένα βίντεο από την διαδικασία αδειάσματος.

Τα 40 πρώτα Συστήματα που στις 31 Μάϊου 2022, θα έχουν ανακυκλώσουν τα περισσότερα λίτρα θα κερδίσουν μία δωροεπιταγή €500,00 για αγορές από το Προσκοπικό Πρατήριο. Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας ο κάδος θα πρέπει να είναι γεμάτος όταν αδειάζει στον μεγάλο κάδο.

Η πιλοτική υλοποίησης στις Περιφερειακές Εφορείες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης έχει να κάνει με τις υφιστάμενες δυνατότητες του συνεργαζόμενου φορέα και αναλόγως την εξέλιξη του κοινή μας βούληση είναι να το επεκτείνουμε σε όλα τα Προσκοπικά Συστήματα της χώρας.

Για λόγους προώθησης της δραστηριότητας αυτής έχουν δημιουργηθεί δύο βίντεο και σχετική ιστοσελίδα. Παράλληλα σε επικοινωνία με τους Περιφερειακούς Εφόρους, οι Αρχηγοί Συστήματος μπορείτε να παραλάβετε υλικά για ένα welcome kit για όλα τα μέλη του Συστήματός σας, το οποίο καλό θα ήταν να το δώσετε στα παιδιά στην έναρξη της «άμιλλας» αυτής.
Βίντεο για εξωτερική χρήση: https://youtu.be/ZCZ9zC7HZZI 
Βίντεο για εσωτερική χρήση: https://youtu.be/3GzrGPRFCSc 
Site για εσωτερική ενημέρωση: https://www.sep.org.gr/mplekados 

Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Βοηθό Γενικό Έφορο κ. Κωνσταντίνο Εφραιμίδη, ([email protected], 6945290509) ή στο [email protected]

Έσο έτοιμος ΚΑΙ στην Ανακύκλωση!


Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 111 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
11 ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
13 ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ
17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 87_2021.pdf