ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΣ

 Η ανακύκλωση σήμερα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα όλων μας για την έμπρακτη προστασία του περιβάλλοντος!


 

Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, το γνωστό σε όλους μας σύστημα των Μπλε Κάδων, ενώνει τις δυνάμεις της με τους πλέον ευαισθητοποιημένους, διαχρονικά, πρωτεργάτες στην του περιβάλλοντος: τους Έλληνες Προσκόπους. 

Όπως γνωρίζετε το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων έχει ήδη υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα ανακύκλωσης. 
ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ 

ΣΕ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ
Όλοι εμείς, οι Πρόσκοποι, ως Πρεσβευτές των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του O.H.E., δημιουργήσαμε ένα πιλοτικό πρόγραμμα σε Αττική και Θεσσαλονίκη και σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και καλούμε τα Προσκοπικά Συστήματα αυτών των περιοχών να μπουν δυναμικά στην τροχιά της ανακύκλωσης μέσω μίας διαδικασίας άμιλλας.


Πως;;; - Με 3+1 απλά βήματα!!!

  1. Αρχικά τοποθετείτε τον μπλε κάδο 80L που ήδη έχετε λάβει, σε εμφανές σημείο στην Εστία σας. (εάν δεν τον έχετε λάβει ακόμη, επικοινωνήστε με τον Περιφερειακό σας)
  2. Από την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021, ξεκινάει μία εσωτερική άμιλλα: θα τοποθετείτε ανακυκλώσιμα είδη στον κάδο ανακύκλωσης που έχετε. Κάθε φορά που γεμίζει, θα τον αδειάζετε στον κοντινότερο μεγάλο μπλε κάδο της γειτονιά σας.
  3. Την ώρα που τον αδειάζετε θα καταγράψετε το περιεχόμενο (χαρτί, πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο) για εσωτερική δική σας χρήση και θα βγάλετε μία φωτογραφία ή video από την διαδικασία αδειάσματος
  4. Όλα τα παραπάνω θα τα ανεβάζετε ΕΔΩ 
Τα 40 πρώτα Συστήματα που στις 31 Μάϊου 2022, θα έχουν ανακυκλώσουν τα περισσότερα κιλά θα κερδίσουν από μία δωροεπιταγή 500 ευρώ από το Προσκοπικό Πρατήριο.

Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας ο κάδος θα πρέπει να είναι γεμάτος όταν αδειάζει στον μεγάλο κάδο.

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας!!!!ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΚΛΑΔΟΥΣ:

Έσο έτοιμος ΚΑΙ στην Ανακύκλωση!


  • Για απορίες και πληρφορίες: [email protected] 
  • Εσωτερική Ανακοίνωση για μέλη Σ.Ε.Π.: 87/2021


Με τη συγκεκριμένη δράση συμβάλουμε στην εφαρμογή των Στόχων:
11: ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
12: ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ 
17: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Η πιλοτική υλοποίησης στις Περιφερειακές Εφορείες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης έχει να κάνει με τις υφιστάμενες δυνατότητες του συνεργαζόμενου φορέα και αναλόγως την εξέλιξη του κοινή μας βούληση είναι να το επεκτείνουμε σε όλα τα Προσκοπικά Συστήματα της χώρας.