Πραγματοποίηση Προσκοπικών Δράσεων ανά Περιφερειακή Ενότητα, σύμφωνα με τα ισχύοντα προληπτικά μέτρα για τον περιορισμό της λοίμωξης COVID-19

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 04/11/2020
A/A: 109 / 2020

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος


Όπως γνωρίζετε, η Πολιτεία έχει θέσει σε εφαρμογή τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη COVID-19, που περιλαμβάνει πλέον από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020 τρία επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων, στα οποία κατατάσσεται κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας. Ο καθορισμός του επιπέδου κινδύνου σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών. Ο συγκεκριμένος χάρτης, τον οποίον ανά πάσα στιγμή μπορείτε να συμβουλεύεστε από εδώ, επικαιροποιείται ανά 14 ημέρες ή και συχνότερα εφόσον αυτό επιβάλλεται από την εξέλιξη της πανδημίας.

Τα τρία επιδημιολογικά επίπεδα είναι α) το επίπεδο επιτήρησης, το οποίο απεικονίζεται στον παραπάνω χάρτη με κίτρινο χρώμα, β) το επίπεδο αυξημένου κινδύνου, το οποίο απεικονίζεται με κόκκινο χρώμα και γ) το επίπεδο συναγερμού, το οποίο απεικονίζεται με γκρι χρώμα.

Κατόπιν των ανωτέρω, ο τρόπος υλοποίησης των πάσης φύσεως προσκοπικών δράσεων θα πρέπει να συμβαδίζει με τα εκάστοτε ισχύοντα προληπτικά μέτρα σε κάθε επιδημιολογικό επίπεδο. Επομένως:
Στις περιφερειακές ενότητες που κατατάσσονται στο επίπεδο επιτήρησης (κίτρινο), όπου ισχύει και ο γενικός κανόνας ανώτατου ορίου πενήντα (50) ατόμων στις πάσης φύσεως συναθροίσεις, δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις, όλες οι προσκοπικές δραστηριότητες μπορούν να πραγματοποιούνται κανονικά, σύμφωνα με τα όσα περιγράφονται στον Οδηγό Διοργάνωσης Προσκοπικών Δράσεων «Παίζουμε Ασφαλείς» (Ανακοίνωση Γ.Ε. 104/14.10.2020), με την επισήμανση ότι είναι πλέον υποχρεωτική η χρήση μάσκας από όλα τα ανήλικα και τα ενήλικα μέλη, τόσο σε κλειστούς όσο και σε ανοικτούς χώρους.
Στις περιφερειακές ενότητες που κατατάσσονται στα επίπεδα αυξημένου κινδύνου (κόκκινο) και συναγερμού (γκρι), δεν θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης προσκοπικές δράσεις μέχρι και την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020, οπότε και θα επακολουθήσει νεότερη Ανακοίνωση, καθώς αναμένουμε διευκρινίσεις για τον τρόπο λειτουργίας μας, που έχουν ζητηθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Σε αυτό το χρονικό διάστημα είναι σημαντικό να υλοποιηθούν προσκοπικές δράσεις των Τμημάτων εξ αποστάσεως, ενώ αντίστοιχα θα ανακοινωθεί και η υλοποίηση εξ αποστάσεως εκπαιδευτικών ενοτήτων. Θυμίζουμε ότι υπάρχει χρήσιμο υλικό από το οποίο μπορούν να αντληθούν ιδέες για την πραγματοποίηση δράσεων εξ αποστάσεως στο Πανελλήνιο Παιχνίδι «Γίνε κι εσύ 110 χρόνων… Από το σπίτι!», στο πρόγραμμα «Προσκοπικό Σύστημα φιλικό προς τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης… Από το Σπίτι!», στο εγχειρίδιο για τις Αγέλες Λυκοπούλων «Μικρές Δημιουργίες, Μεγάλης Σημασίας… Για την Άνοιξη!» και στις ιδέες δραστηριοτήτων «Μένουμε σπίτι… υπόθεση αντι-κοροναϊκή!».

Αγαπητοί μου,

Στη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε όλοι, οφείλουμε να παραμείνουμε προσεκτικοί και να τηρούμε κατά τη διάρκεια των προσκοπικών δράσεων τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας που έχει θεσπίσει η Πολιτεία, προστατεύοντας τα μέλη μας, τους εαυτούς μας και τους οικείους μας.

Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 110 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
3 ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ
4 ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 109_2020.pdf