Young Spokespersons - Ολοκληρώθηκε ο β' κύκλος

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 31/03/2021
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή


Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων σε εφαρμογή του Στρατηγικού Σχεδίου 2018-2027 και στο πλαίσιο σχεδιασμού ολοκληρωμένων ενεργειών εξωστρέφειας, διοργάνωσε την εκπαίδευση του β' κύκλου της ομάδας νέων Ενηλίκων Στελεχών ως Εθελοντών Εκπροσώπων των θέσεων του Ελληνικού Προσκοπισμού (Young Spokespersons). Είχε προηγηθεί με ευτυχία ο πρώτος κύκλος, το 2019, κατά τον οποίο εκπαιδεύτηκαν 15 μέλη της Προσκοπικής Κίνησης. 

Κύριο αντικείμενο έργου των Εθελοντών Young Spokespersons του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων θα είναι η συμμετοχή τους σε θεσμικά συνέδρια και εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό για να παρουσιάζουν τις θέσεις των Ελλήνων Προσκόπων, καθώς και η προβολή του προσκοπικού έργου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Οι εθελοντές θα εκπαιδευτούν από επαγγελματίες επικοινωνιολόγους και ειδικούς του χώρου στη χρήση νέων τεχνολογιών για παρουσιάσεις, στη συμβουλευτική επικοινωνίας σε θέματα χειρισμών media, στη γλώσσα του σώματος κατά τη διάρκεια δημόσιων εμφανίσεων κα βασικών θεμάτων που θα πρέπει να γνωρίζουν. 

Οι εθελοντές είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν από επαγγελματίες επικοινωνιολόγους και ειδικούς του χώρου στη χρήση νέων τεχνολογιών για παρουσιάσεις, στη συμβουλευτική επικοινωνίας σε θέματα χειρισμών media, στη γλώσσα του σώματος κατά τη διάρκεια δημόσιων εμφανίσεων κα μεθόδους βελτίωσης της δημόσιας παρουσίας ατόμων που εκτίθενται στα Μ.Μ.Ε. (Media Training). Η εκπαίδευση κράτησε δύο μήνες και συμμετείχαν 22 νέες και νέοι από ολόκληρη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της ομάδας Young Spokespersons παρακολούθησαν τις κάτωθι εκπαιδεύσεις:
  • Σεμινάριο με θέμα Representing WOSM με εισηγητή τον κο Χρήστο Χατζηδιαμαντή, Βοηθό Γενικό Έφορο για το Προσκοπικό Πρόγραμμα
  • Σεμινάριο με θέμα τις θέσεις του Ελληνικού Προσκοπισμού σε διάφορα κοινωνικά θέματα με εισηγητή την κα Κατερίνα Κοτσίνα, Υπεύθυνη Προσκοπικού Προγράμματος
  • Σεμινάριο Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων με εισηγητή τον κο Κωνσταντίνο Εφραιμίδη, Σύμβουλο Δημοσίων Σχέσεων Δ.Σ./Σ.Ε.Π. 
  • Σεμινάριο Media Relations με εισηγητή τον κο Κώστα Τσολάκη, Διευθυντή Επικοινωνίας MEGA TV & Συμβούλου Εταιρικής Επικοινωνίας   
  • Σεμινάριο Social Media με εισηγήτρια την κα Ράνια Χαρτοφύλακα, Content Director VALUE COM
  • Σεμινάριο για την γλώσσα του σώματος με εισηγητή τον κο Σταύρο Μιχαηλίδη, Talent Management  
  • Media Training με συντονιστή τον κο Δημήτρη Κοτταρίδη, δημοσιογράφος και παρουσιαστής της εκπομπής "Από τις 6" της ΕΡΤ 

Οι Πρόσκοποι στην Ελλάδα είναι από τους πρώτους στην Ευρώπη που υλοποιούν αντίστοιχο πρόγραμμα και συντονιστής της προσπάθειας είναι ο Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων Δ.Σ./Σ.Ε.Π. Κωνσταντίνος Εφραιμίδης.

Τους ευχαριστούμε όλους που προσφέρθηκαν εθελοντικά να βοηθήσουν τα Ενήλικα Στελέχη της Προσκοπικής Κίνησης να αποκτήσουν βασικές γνώσεις και δεξιότητες επικοινωνίας, οι οποίες θα τους είναι χρήσιμες τόσο για την προσωπική τους ανάπτυξη και βελτίωση, όσο και για το έργο που καλούνται να επιτελέσουν ως εκπρόσωποι της μεγαλύτερης κίνησης για νέους στον κόσμο.