Ομάδα Εθελοντών Εκπροσώπων των θέσεων του Ελληνικού Προσκοπισμού (Young Spokespersons)

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 15/03/2019
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Κοινωνία


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη φάση εκπαίδευσης της ομάδας Εθελοντών Εκπροσώπων των θέσεων του Ελληνικού Προσκοπισμού (Young Spokespersons).
 
Η ομάδα που αποτελείται από 15 νέους και νέες, Ενήλικα Στελέχη της Κίνησης,  αποτελεί μία πρωτοβουλία των Ελλήνων Προσκόπων, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο σχεδιασμού ολοκληρωμένων ενεργειών εξωστρέφειας και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εφαρμογής του Στρατηγικού Σχεδίου 2018-2027.


Σεμινάριο Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων - Κωνσταντίνος Εφραιμίδης, Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων Δ.Σ./Σ.Ε.Π.

Κύριο αντικείμενο έργου των Εθελοντών Young Spokespersons είναι η συμμετοχή τους σε θεσμικά συνέδρια και εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό για να παρουσιάζουν τις θέσεις των Ελλήνων Προσκόπων, καθώς και η προβολή του προσκοπικού έργου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. 


Σεμινάριο Media Relations -  Μιχάλης Ψίλος, Πρόεδρος & Γενικός Διευθυντής Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων
 
Οι εθελοντές είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν από επαγγελματίες επικοινωνιολόγους και ειδικούς του χώρου στη χρήση νέων τεχνολογιών για παρουσιάσεις, στη συμβουλευτική επικοινωνίας σε θέματα χειρισμών media, στη γλώσσα του σώματος κατά τη διάρκεια δημόσιων εμφανίσεων κα μεθόδους βελτίωσης της δημόσιας παρουσίας ατόμων που εκτίθενται στα Μ.Μ.Ε. (Media Training). 


Σεμινάριο Social Media - Ράνια Χαρτοφύλακα, Content Director VALUE COM 

Συγκεκριμένα, τα μέλη της ομάδας Young Spokespersons παρακολούθησαν τις κάτωθι εκπαιδεύσεις:
  • Σεμινάριο Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων με εισηγητή τον κο Κωνσταντίνο Εφραιμίδη, Σύμβουλο Δημοσίων Σχέσεων Δ.Σ./Σ.Ε.Π. 
  • Σεμινάριο Media Relations με εισηγητή τον κο Μιχάλη Ψίλο, Πρόεδρο & Γενικό Διευθυντή Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων 
  • Σεμινάριο Social Media με εισηγήτρια την κα Ράνια Χαρτοφύλακα, Content Director VALUE COM
  • Σεμινάριο για την γλώσσα του σώματος με εισηγητή τον κο Σταύρο Μιχαηλίδη, Director Talent Management Bold Ogilvy PR
  • Σεμινάριο με θέμα Representing WOSM με εισηγητή τον κο Χρήστο Χατζηδιαμαντή, Βοηθό Γενικό Έφορο για το Προσκοπικό Πρόγραμμα
  • Media Training με συντονιστή τον κο Δημήτρη Κοτταρίδη, δημοσιογράφο πολιτικού ρεπορτάζ του ΑΝΤ1

Σεμινάριο Representing WOSM - Χρήστος Χατζηδιαμαντής, Βοηθός Γενικός Έφορος για το Προσκοπικό Πρόγραμμα

Media Training - Δημήτρης Κοτταρίδης, δημοσιογράφος πολιτικού ρεπορτάζ του ΑΝΤ1

Τους ευχαριστούμε όλους που προσφέρθηκαν εθελοντικά να βοηθήσουν τα Ενήλικα Στελέχη της Προσκοπικής Κίνησης να αποκτήσουν βασικές γνώσεις και δεξιότητες επικοινωνίας, οι οποίες θα τους είναι χρήσιμες τόσο για την προσωπική τους ανάπτυξη και βελτίωση, όσο και για το έργο που καλούνται να επιτελέσουν ως εκπρόσωποι της μεγαλύτερης κίνησης για νέους στον κόσμο.