Δυνατότητα συμμετοχής στη Ρεγκάτα Παραδοσιακών Σκαφών «Ωκεανίδα»

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 13/10/2021
A/A: 91 / 2021

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Ειδικότητας Ναυτοπροσκόπων


Η Εφορεία Ναυτοπροσκόπων Γ.Ε. σας ενημερώνει πως κατόπιν συζητήσεων με τον Ναυταθλητικό Όμιλο 78 υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής Ναυτοπροσκοπικών Λεμβών στην Ρεγκάτα Παραδοσιακών Σκαφών «Ωκεανίδα» που θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Οκτωβρίου 2021 στη Ναυταθλητική Μαρίνα Καλλιθέας. Στην εν λόγω διοργάνωση θα μετέχουν Κλασσικά Σκάφη, Ελληνικά Καΐκια & Παραδοσιακά Σκαριά, Παραδοσιακές Λέμβοι και Παραδοσιακά Dinghies.

Λίγο πριν τους 21ους Πανελλήνιους Ναυτοπροσκοπικούς αγώνες, μια ακόμα ευκαιρία φορείς και άνθρωποι που αγαπούν τα παραδοσιακά σκάφη να συγκεντρωθούν και να συμπλεύσουν δημιουργώντας νέες εμπειρίες και βιώματα για τα πληρώματα τους.
 
Για τη συμμετοχή Ναυτοπροσκοπκής Λέμβου στην εν λόγω διοργάνωση θα πρέπει:

Πριν την αίτηση τους να έχουν ενημερώσει την Εφορεία Ναυτοπροσκόπων Γ.Ε./Σ.Ε.Π. (sea.scouts@sep.org.gr).
Τα μέλη του πληρώματος να είναι Απογεγραμμένα για το τρέχον έτος σύμφωνα με όσα προβλέπονται από την Εγκύκλιο 11/2021.
Οι λέμβοι του Σ.Ε.Π. πρέπει να είναι καταμετρημένα, ασφαλισμένα έναντι αστικής ευθύνης και να φέρουν τα προβλεπόμενα έγγραφα και εφόδια ασφαλείας.
Οι κυβερνήτες τους να έχουν υποβάλλει τα προβλεπόμενα Δελτία Απόπλου στην Περιφερειακή τους Εφορεία.
Εφόσον στο πλήρωμα μετέχουν Πρόσκοποι ή Ανιχνευτές να υπάρχει επιπλέον έγγραφη συναίνεση των γονέων τους για τη συμμετοχή και εγκεκριμένο Δελτίο Δράσης του Τμήματος από την Περιφερειακή Εφορεία.
Να τηρείται το προβλεπόμενο από το Σ.Ε.Π. πλαίσιο υλοποίησης Προσκοπικών Δραστηριοτήτων (Ανακοίνωση 75/2021) και ιδιαίτερα τα όσα προβλέπει για τη χρήση μάσκας και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης ή τεστ.

Τα πληρώματα να φοράνε κατάλληλη στολή πληρώματος με προσκοπικό μαντήλι. Επίσης, πρέπει να προβλεφθεί η χρήση καπέλου, γυαλιών ηλίου, αντηλιακού, αδιάβροχης και ζεστής ενδυμασίας, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες των ημερών υλοποίησης των Αγώνων. Πρόχειρη ξηρά τροφή και νερό θα προβλεφθεί με ευθύνη των πληρωμάτων. 

Κάθε Σκάφος θα πρέπει φέρει το Διακριτικό Σήμα Ναυτοπροσκοπικού Σκάφους. 

Εφόσον πληρούνται οι ως άνω οδηγίες οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν απευθείας αίτηση στους διοργανωτές με βάση τα προβλεπόμενα για τον αγώνα. Συγκεκριμένα: η ΠροκήρυξηΑγώναη ΦόρμαΣυμμετοχής, το Πιστοποιητικό– CIM Applicationτα ΈγγραφαΑγώνα καθώς και το Πρόγραμμα του είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα των διοργανωτών (https://www.no78.gr/).
Σύμφωνα με ενημέρωση των διοργανωτών στους αγώνες τα πληρώματα δεν θα συμβάλλουν οικονομικά, στις δαπάνες των Αγώνων. 

Εύχομαι καλή δύναμη στους διοργανωτές και να εκπληρώσουν τους σκοπούς αυτής της σημαντικής πρωτοβουλίας και καλή επιτυχία στους και στις Προσκόπους που θα συμμετάσχουν.



Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 111 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
16 ΕΙΡΗΝΗ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και ΙΣΧΥΡΟΙ ΘΕΣΜΟΙ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 91_2021.pdf