Η Ώρα της Γης, Σάββατο 27 Μαρτίου 2021, 20:30 μ.μ.

Διοικητικό Συμβούλιο
Ημ/νια Έκδοσης: 26/03/2021
A/A: 23 / 2021

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Περιβάλλοντος


Τα τελευταία 12 χρόνια που οι Έλληνες Πρόσκοποι συμμετέχουν στη συμβολική εκστρατεία «Η Ώρα της Γης», ενθαρρύνουν όλα τα μέλη τους για πρωτοβουλίες και δράσεις για το περιβάλλον.  Η προστασία του πλανήτη μας βρίσκεται πάντοτε στις προτεραιότητες της Παγκόσμιας Προσκοπικής Κίνησης με οργανωμένα προγράμματα ευαισθητοποίησης που ξεπερνούν τη συμβολική δράση και οδηγούν στην αξιοποίηση της δύναμης των ανθρώπων και τη συλλογική δράση για το κλίμα.

Όταν το WWF ξεκίνησε το 2007 στο Σίδνεϋ την «Ώρα της Γης», ενθάρρυνε τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να σβήσουν τα φώτα τους για να επιστήσουν την προσοχή στην αλλαγή του κλίματος. Πολλά χρόνια αργότερα, η κλιματική κρίση παραμένει, επιδεινωμένη από μια άλλη επείγουσα απειλή: την ταχεία απώλεια βιοποικιλότητας και φύσης.

Παρόλο που τα φυσικά οικοσυστήματα είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον μας, το ποσοστό της παγκόσμιας απώλειας της φύσης κατά τα τελευταία 50 χρόνια είναι άνευ προηγουμένου. Η φύση δεν μας παρέχει μόνο φαγητό, νερό, καθαρό αέρα και άλλες υπηρεσίες τεράστιας οικονομικής αξίας, είναι επίσης ένας από τους ισχυρότερους συμμάχους μας ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Η προστασία της φύσης είναι μια από τις πιο άμεσες, ισχυρές και οικονομικά αποδοτικές λύσεις για την κλιματική κρίση.

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων έχει ως στόχο να αυξήσει την ευαισθητοποίηση για την προστασία της φύσης όχι μόνο για την καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης, αλλά και για τη διασφάλιση της υγείας, της ευτυχίας, της ευημερίας, ακόμη και της επιβίωσης. Γι’ αυτό καλεί όλα τα μέλη του να συμμετέχουν ενεργά, για άλλη μια φορά, στο παγκόσμιο αυτό γεγονός. Καλούμε όλα τα μέλη του Σ.Ε.Π. ανά την Ελλάδα, να συμμετέχουν στο πλαίσιο των ειδικών υγειονομικών συνθηκών στην Earth Hour 2021 το Σάββατο 27 Μαρτίου 2021 και ώρα 20:30, μετατρέποντας 60 λεπτά σκοταδιού σε μια φωτεινή δέσμη που προβάλει τη μεγάλη ανάγκη της φύσης και προσπαθεί να αναδείξει στους παγκόσμιους ηγέτες ότι για τη φύση πρέπει να ληφθούν επείγοντα μέτρα για να αντιστραφεί η απώλειά της.

Παράλληλα, η Εφορεία Εφαρμογής Προγραμμάτων Περιβάλλοντος μέσω των συνδέσμων:
θα παρέχει πληροφόρηση και πολλές ιδέες εφαρμογής.

Αγαπητοί μου Πρόσκοποι,

Το 2021 παγκόσμιοι ηγέτες θα συναντηθούν κατά τη διάρκεια σημαντικών παγκόσμιων διασκέψεων και φόρουμ για να καθορίσουν την περιβαλλοντική ατζέντα για την επόμενη δεκαετία. Θα ληφθούν κρίσιμες πολιτικές αποφάσεις σχετικά με τη δράση για το κλίμα, τη φύση και τη βιώσιμη ανάπτυξη - αποφάσεις που θα επηρεάσουν άμεσα τη μοίρα της ανθρωπότητας και του πλανήτη μας για τα επόμενα χρόνια. Ας γίνει λοιπόν κάθε Μέλος της Προσκοπικής Κίνησης συμμέτοχος αυτής της μεγάλης προσπάθειας και ας αναλογιστούμε ότι οι άνθρωποι είναι μόνο ένα μέρος του τεράστιου ιστού της ζωής στη Γη, αλλά είναι υπεύθυνοι για αλόγιστες επιλογές και πράξεις που μόνο οι ίδιοι μπορούν να διορθώσουν.




Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 110 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
11 ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
13 ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ
17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 23_2021.pdf