Earth Hour 2021

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 04/03/2021

Νέο

Οι Πρόσκοποι συμμετέχουν και φέτος δυναμικά στο Earth Hour

Φέτος, η Ώρα της Γης, το Σάββατο 27 Μαρτίου 2021, είναι ιδιαίτερα φορτισμένη. Με το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη να απειλείται από τον Covid-19, την κλιματική κρίση σε εξέλιξη και την βιοποικιλότητα του πλανήτη να έχει μειωθεί κατά 60% τα τελευταία 50 χρόνια, η Ώρα της Γης είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να στείλουμε ένα παγκόσμιο μήνυμα στους ηγέτες του πλανήτη: η φύση είναι η ίδια μας η ζωή και οφείλουν μέσα στο 2021 να πάρουν τις αποφάσεις που θα προστατεύσουν τον πλανήτη και άρα τον ίδιο τον άνθρωπο.

Αγαπάμε αυτόν τον πλανήτη και οτιδήποτε ζει πάνω σε αυτόν. Εμείς οι Έλληνες Πρόσκοποι προσπαθούμε να τον κάνουμε καλύτερο εδώ και 111 χρόνια, γι’ αυτό και τα τελευταία 12 χρόνια συμμετέχουμε στην συμβολική εκστρατεία «Η ‘Ώρα της Γης» επιβεβαιώνοντας κάθε χρόνο το δυναμικό ενδιαφέρον των Προσκόπων για πρωτοβουλίες και δράσεις για το περιβάλλον και την προτεραιότητα της Προσκοπικής Κίνησης παγκοσμίως σε δράσεις που έχουν σαν στόχο τους την προστασία του πλανήτη μας.

Την «Ώρα της Γης» σβήνουμε τα φώτα και αποσυνδεόμαστε όσο γίνεται περισσότερο από την χρήση ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτή είναι μια συμβολική χειρονομία που μας δείχνει πόσο λιγότερη ενέργεια είναι απαραίτητο να καταναλώνουμε καθημερινά. Η ώρα της Γης είναι μια ευκαιρία να σκεφτούμε πόσο περισσότερο θα μπορούσε η ζωή μας να είναι αρμονική με το φυσικό μας περιβάλλον. Το περιβάλλον που φροντίζει την υγεία μας, τη διατροφή μας και την ποιότητα της ζωής μας.

Περισσότερα για μη μέλη ΣΕΠ: https://www.earthhour.org/
Περισσότερα για μέλη ΣΕΠ: http://bit.ly/EARTHHOUR21