Ρεκόρ στην ανακύκλωση κινητών και αξεσουάρ από τους Προσκόπους

Γενική Εφορεία
Date Issues: 10/04/2019


Εφορεία Γενικής Εφορείας:

Το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Κινητών Τηλεφώνων και Αξεσουάρ που υλοποιούν οι Έλληνες Πρόσκοποι σε συνεργασία με την Vodafone, ολοκλήρωσε τον 11ο χρόνο του παρουσιάζοντας εξαιρετικά αποτελέσματα! Μέσα σε διάστημα ενός έτους τα Προσκοπικά Συστήματα συνέλεξαν και παρέδωσαν προς ανακύκλωση τον αριθμό ρεκόρ των 11.910 κινητών και αξεσουάρ.



Ο Γενικός Έφορος των Ελλήνων Προσκόπων, Χριστόφορος Μητρομάρας δήλωσε ότι «οι Πρόσκοποι απέδειξαν έμπρακτα για ακόμη μία φορά την ευαισθησία τους στην πρόκληση της ανακύκλωσης, που είναι ένα από τα μεγάλα στοιχήματα που πρέπει να κερδίσουμε ώστε να οδηγηθούμε σε μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και να προσφέρουμε στους νέους και τις νέες της χώρας μας ένα βιώσιμο περιβάλλον». Επίσης τόνισε ότι στο πλαίσιο των ενεργειών που υλοποιούν οι Πρόσκοποι σε όλη την Ελλάδα ως υπερήφανοι πρεσβευτές των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, «η προώθηση της ανακύκλωσης αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι ενός ευρύτερου σχεδιασμού δράσεων που στόχο έχει την προστασία του περιβάλλοντος και περιλαμβάνουν ενέργειες για την προστασία των δασών, την ορθή και οικολογική διαχείριση του νερού, τις δασικές πυρκαγιές, την πρόληψη καθώς και την ευαισθητοποίηση των νέων για θέματα προστασίας χλωρίδας και της πανίδας αλλά και της αξίας της κυκλικής οικονομίας».

Η Vodafone, μέσω του προγράμματος ανακύκλωσης κινητών τηλεφώνων και αξεσουάρ, το οποίο υλοποιεί εδώ και 14 συναπτά έτη (τα 11 σε συνεργασία και με το Σ.Ε.Π.), στο πλαίσιο των προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας, μας καλεί όλους να αναζητήσουμε στα συρτάρια, στις ντουλάπες, στο γραφείο μας, παλιά κινητά τηλέφωνα, φορτιστές και αξεσουάρ όπως hands-free, τα οποία μπορούμε να απορρίψουμε στους κάδους συλλογής που υπάρχουν στα 416 καταστήματα της εταιρίας σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στους 400 κάδους που υπάρχουν πανελλαδικά στα Προσκοπικά Συστήματά μας.



Αξίζει αν σημειωθεί ότι η δεκαετής συνεργασία Προσκόπων και Vodafone στο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Κινητών Τηλεφώνων και Αξεσουάρ, βραβεύτηκε φέτος με το bronze βραβείο για την Συνεργασία Επιχείρησης – ΜΚΟ στην Κατηγορία: ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ στον θεσμό των Hellenic Responsible Business Awards, που διοργανώνει η Boussias Communications.

Τα τελευταία 11 χρόνια έχουμε δημιουργήσει μαζί με τη Vodafone ένα πρόγραμμα που συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος μέσα από την διαδικασία ανακύκλωσης και έχουμε ανακυκλώσει συνολικά περισσότερες από 56.000 συσκευές κινητών και αξεσουάρ. Μπαίνουμε δυναμικά στον δωδέκατο χρόνο λειτουργίας του προγράμματος ανακύκλωσης με την πίστη ότι ενώνοντας τις δυνάμεις μας μπορούμε να πετύχουμε ακόμη περισσότερα!