Βραβείο ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ στα Hellenic Responsible Business Awards

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 21/02/2019
Κατηγορίες: Κοινωνία, Περιβάλλον


Με το bronze βραβείο για την Συνεργασία Επιχείρησης – ΜΚΟ στην Κατηγορία: ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ διακρίθηκαν η VODAFONE και οι Πρόσκοποι στον θεσμό των Hellenic Responsible Business Awards, που διοργάνωσε η Boussias Communications.



Κατάμεστη ήταν η αίθουσα στο στο Anais Club Βαρυμπόμπη την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019. Περισσότεροι από 300 παρευρισκόμενοι, Θεσμικοί Εκπρόσωποι, υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων παρακολούθησαν τις απονομές που πραγματοποιήθηκαν για τα έργα που διακρίθηκαν στον τομέα των επενδύσεων για την βιώσιμη και την κοινωνική ανάπτυξη. 

Θερμό χειροκρότημα απέσπασε η βράβευση των Ελλήνων Προσκόπων και της VODAFONE για την υπερδεκαετή συνεργασία που έχουν αναπτύξει στο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης Κινητών Τηλεφώνων και Αξεσουάρ αλλά και για την συνεισφορά που έχει στην προστασία του περιβάλλοντος. 



Το πρόγραμμα υλοποιείται σταθερά σε όλη την ελληνική επικράτεια τα τελευταία 11 χρόνια και στόχος του είναι να συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος μέσα από τη διαδικασία ανακύκλωσης συσκευών, αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας και οικιακών μπαταριών. Από το 2008 μέχρι σήμερα οι Έλληνες Πρόσκοποι έχουν ανακυκλώσει περισσότερες από 46.000 συσκευές κινητών και αξεσουάρ μέσω του προγράμματος ανακύκλωσης.

Τον θεσμό χαιρέτισε ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων κ. Γιώργος Βερνίκος, Πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος και Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), ο οποίος τόνισε ότι «οι υπεύθυνες επιχειρήσεις οφείλουν να έχουν καταλυτικό ρόλο προς την κατεύθυνση της διασύνδεσης, της οικονομίας, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος», καθώς και ότι «το παράδειγμα που θέτουν οι επιχειρήσεις μέσα από αυτά τα βραβεία αποτελεί θετικό πομπό προς μια κοινωνία που θέτει τα πάντα υπό αμφισβήτηση».

Οι Πρόσκοποι ως πρεσβευτές των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στον ΣΤΟΧΟ 17 και μέσω των συνεργασιών που αναπτύσσουν με εταιρίες και άλλους ΜΚΟ επιδιώκουν να συμβάλλουν ουσιαστικά στην επίτευξη των υπολοίπων Στόχων μέσω καινοτόμων πρωτοβουλιών αλλά και ολοκληρωμένων προγραμμάτων.