Μια Ενωμοτία για την Κύπρο

Γενική Εφορεία
Date Issues: 06/06/2017
Nb: 66 / 2017


Εφορεία Γενικής Εφορείας:


Με αφορμή τα 20 χρόνια από την ίδρυση της Παγκόσμιας Ένωσης ΟρθόδοξωνΧριστιανών Προσκόπων «ΔΕΣΜΟΣ», το Σώμα Προσκόπων Κύπρου (Σ.Π.Κ.), διοργανώνειΔιεθνή Προσκοπική Κατασκήνωση την περίοδο από 26 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου2017, στο Προσκοπικό Κέντρο Πλατάνια στο όρος Τρόοδος, περίπου 65 χιλιόμετρααπό την πρωτεύουσα Λευκωσία.

Στην κατασκήνωση μπορούν να συμμετέχουν Πρόσκοποι ηλικίας 13 έως 15 ετών(γεννημένοι από το 2001 έως το 2004). Το Σ.Π.Κ. καλύπτει πλήρως τα έξοδαδιαμονής και σίτισης μιας Ενωμοτίας 9 Προσκόπων και ενός / μιας συνοδού τουςΒαθμοφόρου, από κάθε χώρα – μέλος του Δεσμού. Οι συμμετέχοντες θα επιβαρυνθούνμε τα έξοδα μεταφοράς τους από και προς το Κατασκηνωτικό Κέντρο. Επίσης,απαιτείται μόνον η μεταφορά προσωπικών κατασκηνωτικών εφοδίων, μιας καιαντίσκηνα και άλλα κατασκηνωτικά υλικά παρέχονται από τους διοργανωτές.

Για κάθε επιπλέον συμμετέχοντα υπάρχει κόστος συμμετοχής 180 €, πουμειώνεται στα 108 € για συμμετοχές μέχρι 31/7 ή στα 72 € για συμμετοχές μέχρι30/6.

Απαιτείται από τους συμμετέχοντες να γνωρίζουν Αγγλικά, ο συνοδόςΒαθμοφόρος σε άριστο επίπεδο, ενώ οι Πρόσκοποι τουλάχιστον σε βασικό επίπεδοεπικοινωνίας.

Οι διοργανωτές ετοιμάζουν ένα πλούσιο σε δραστηριότητες πρόγραμμα, μεπολλά παιχνίδια, εξερευνήσεις, πεζοπορία, εργαστήρι εικονογραφίας, θαλασσινέςδραστηριότητες, επισκέψεις στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο, στο Βυζαντινό Μουσείο, σεΙστορικούς Ναούς της Λευκωσίας, κ.α.

Για όσους Βαθμοφόρους ενδιαφέρονται να συνοδεύσουν την Ενωμοτία τους,μπορούν να επικοινωνήσουν με την Εφορεία Διεθνών Σχέσεων Γ.Ε. στο e-mail: ic@sep.org.gr και international@sep.org.gr.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα τηςδράσης, ακολουθώντας το σύνδεσμο http://www.desmoscampcy2017.com/.

Attachements

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 66_2017.pdf
ΑΝ.66_DESMOS International Scout Camp.pdf