Μια Ενωμοτία για την Κύπρο

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 06/06/2017
A/A: 66 / 2017

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Διεθνών Σχέσεων


Με αφορμή τα 20 χρόνια από την ίδρυση της Παγκόσμιας Ένωσης Ορθόδοξων Χριστιανών Προσκόπων «ΔΕΣΜΟΣ», το Σώμα Προσκόπων Κύπρου (Σ.Π.Κ.), διοργανώνει Διεθνή Προσκοπική Κατασκήνωση την περίοδο από 26 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου 2017, στο Προσκοπικό Κέντρο Πλατάνια στο όρος Τρόοδος, περίπου 65 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Λευκωσία.

Στην κατασκήνωση μπορούν να συμμετέχουν Πρόσκοποι ηλικίας 13 έως 15 ετών (γεννημένοι από το 2001 έως το 2004). Το Σ.Π.Κ. καλύπτει πλήρως τα έξοδα διαμονής και σίτισης μιας Ενωμοτίας 9 Προσκόπων και ενός / μιας συνοδού τους Βαθμοφόρου, από κάθε χώρα – μέλος του Δεσμού. Οι συμμετέχοντες θα επιβαρυνθούν με τα έξοδα μεταφοράς τους από και προς το Κατασκηνωτικό Κέντρο. Επίσης, απαιτείται μόνον η μεταφορά προσωπικών κατασκηνωτικών εφοδίων, μιας και αντίσκηνα και άλλα κατασκηνωτικά υλικά παρέχονται από τους διοργανωτές.

Για κάθε επιπλέον συμμετέχοντα υπάρχει κόστος συμμετοχής 180 €, που θα πρέπει να πληρωθεί σε 2 δόσεις: 72 € μέχρι 30/6 και τα υπόλοιπα 108 € μέχρι 31/7. 

Απαιτείται από τους συμμετέχοντες να γνωρίζουν Αγγλικά, ο συνοδός Βαθμοφόρος σε άριστο επίπεδο, ενώ οι Πρόσκοποι τουλάχιστον σε βασικό επίπεδο επικοινωνίας.

Οι διοργανωτές ετοιμάζουν ένα πλούσιο σε δραστηριότητες πρόγραμμα, μεπολλά παιχνίδια, εξερευνήσεις, πεζοπορία, εργαστήρι εικονογραφίας, θαλασσινές δραστηριότητες, επισκέψεις στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο, στο Βυζαντινό Μουσείο, σε Ιστορικούς Ναούς της Λευκωσίας, κ.ά.

Για όσους Βαθμοφόρους ενδιαφέρονται να συνοδεύσουν την Ενωμοτία τους, μπορούν να επικοινωνήσουν με την Εφορεία Διεθνών Σχέσεων Γ.Ε. στο e-mail: ic@sep.org.gr και international@sep.org.gr.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της δράσης, ακολουθώντας το σύνδεσμο http://www.desmoscampcy2017.com/.
 

Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 66_2017.pdf
ΑΝ.66_DESMOS International Scout Camp.pdf