38η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση

Γενική Εφορεία
Date Issues: 10/03/2023
Nb: 20 / 2023


Εφορεία Γενικής Εφορείας:

Όπως γνωρίζετε από την Ανακοίνωση2/2023, η 38η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση (Π.Α.Π.Ε.)διοργανώνεται φέτος από την Εφορεία Κλάδου Ανιχνευτών της Γ.Ε. και από τηνΠεριφερειακή Εφορεία Χίου, στο νησί της Χίου, από την Τετάρτη 19 Απριλίου μέχρι και την Παρασκευή 21 Απριλίου 2023 (βράδυ).

 

Α.Δραστηριότητες

Στην 38η Π.Α.Π.Ε., εκτός απότις παρουσιάσεις των πρωτογενών ερευνών των Kοινοτήτων, οι οποίες είναι προαπαιτούμενογια τη συμμετοχή τους, θα υπάρχει η ειδική κατηγορία «ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΡΕΥΝΑ», που αφορά στην εξοικονόμηση, αλλά και στιςεναλλακτικές μορφές ενέργειας, πρωτότυπες εφευρέσεις που προστατεύουν και ωφελούντην ποιότητα ζωής και το περιβάλλον.  

Εκτός αυτών, η Π.Α.Π.Ε. περιλαμβάνει πλήθοςπολιτιστικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, όπως συναυλία μουσικώνσυγκροτημάτων, διαγωνισμό χορευτικών συγκροτημάτων, διαγωνισμό ποίησης και  λογοτεχνίας, διαγωνισμό φωτογραφίας, διαγωνισμόκόμικς, σκίτσου και γελοιογραφίας, apps, memes,φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους με ελεύθερο θέμα, τηλεοπτικά σποτ με θέμα «Οκόσμος που ονειρεύομαι», αλλά και θεατρικά έργα με απονομή «Όσκαρ»! Παράλληλα θαυπάρχουν παράλληλες δράσεις όπως εργαστήρια, φόρουμ αλλά και το «ΠΡΙΣΜΑ»,μια δράση που άνθρωποι μας παραθέτουν την δική τους ξεχωριστή και εμπνευστικήιστορία.

Ειδικά για φέτος, στο πλαίσιο τουεορτασμού των 60 χρόνων από την πραγματοποίηση του 11ου ΠαγκόσμιουΠροσκοπικού Τζάμπορη που πραγματοποιήθηκε στον Μαραθώνα το καλοκαίρι του 1963,θα υπάρχει κατηγορία ιστορικού ντοκιμαντέρ με θέμα «60 χρόνια από το Τζάμπορητου Μαραθώνα». Όλες οι συμμετοχές στην κατηγορία αυτή θα λάβουν έπαινο καιη καλύτερη θα λάβει ειδικό βραβείο. Οι Κοινότητες ή οι Ανιχνευτές/τριες πουεπιθυμούν να λάβουν μέρος στην ειδική αυτή κατηγορία θα πρέπει να επικοινωνούνμε τον Αρχηγό Κοινότητας 1ου Σ.Π. Καρδίτσας κ. ΑνδρέαΜπουργάνη, ο οποίος σε συνεργασία με το Ιστορικό Αρχείο του Σ.Ε.Π. θαπαρέχει πρόσβαση σε πηγές/υλικό και ειδικό συνεργάτη για την πραγματοποίηση τουντοκιμαντέρ.

 

Στις πιο πάνω δραστηριότητες η συμμετοχήμπορεί να είναι ατομική (Ανιχνευτές ή Ανιχνεύτριες) ή ομαδική (ΚοινότηταΑνιχνευτών).

 

Β. Συμμετοχές

Οι ΚοινότητεςΑνιχνευτών που επιθυμούν να πάρουν μέρος στην 38η Π.Α.Π.Ε. πρέπει οιΑνιχνευτές/τριες και Βαθμοφόροι να είναι απογεγραμμένοι για την προσκοπική χρονιά2022-2023 και να συμπληρώσουν (α) τοσυνημμένο έντυπο «Αίτηση Συμμετοχής Κοινότητας Ανιχνευτών»,υπογεγραμμένο από τον Αρχηγό Κοινότητας, τον ΑρχηγόΣυστήματος και τον Περιφερειακό Έφορο και  να έχουν (β) το αποδεικτικό της ομαδικήςκατάθεσης του συνολικού ποσού συμμετοχής, τα οποία θα πρέπει να αποσταλούν το αργότερο μέχρι την Κυριακή 2 Απριλίου 2023 στη γραμματεία της Δράσης, με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

·        Ηλεκτρονικά στη διεύθυνση [email protected] ή

·        Ταχυδρομικά στη διεύθυνση «Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Πτολεμαίων 1,Παγκράτι, 11635 Αθήνα», υπόψη κας Ματίνας Κεράνη, με την ένδειξη «Για την37η Π.Α.Π.Ε.».

 

Μέχρι τηνίδια ημερομηνία (Κυριακή 2 Απριλίου 2023) θα πρέπει να έχει συμπληρωθεί και ηηλεκτρονική Αίτηση Συμμετοχής της κάθε Κοινότητας Ανιχνευτών στα δρώμενα της 38ηςΠ.Α.Π.Ε. στη διεύθυνση: https://forms.office.com/e/gU9DEZ379K

 

Βαθμοφόροι που δεν θα συνοδεύουνΚοινότητες Ανιχνευτών ή Μέλη Προσκοπικών Δικτύων και επιθυμούν να υποστηρίξουντη γενικότερη οργάνωση και υλοποίηση της 38ης Π.Α.Π.Ε.πρέπει να είναι απογεγραμμένοι για την προσκοπική χρονιά 2022-2023 και να συμπληρώσουν(α) το συνημμένο έντυπο «Αίτηση Συμμετοχής Βαθμοφόρου ήΜέλους Π.Δ.», υπογεγραμμένη από τον Αρχηγό Συστήματος ή τον Περιφερειακό Έφοροκαι να έχουν (β) το αποδεικτικό της κατάθεσης του ποσού συμμετοχής, τα οποία θαπρέπει να αποσταλούν το αργότερο μέχριτην Κυριακή 2 Απριλίου2023 στη γραμματεία της Δράσης,με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

·        Ηλεκτρονικά στη διεύθυνση [email protected]ή

·        Ταχυδρομικά στη διεύθυνση «Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Πτολεμαίων 1,Παγκράτι, 11635 Αθήνα», υπόψη κας Ματίνας Κεράνη, με την ένδειξη «Για την 37η Π.Α.Π.Ε.».

 

Μέχρι την ίδια ημερομηνία (Κυριακή 2Απριλίου 2023) θα πρέπει να έχεισυμπληρωθεί και η ηλεκτρονική Αίτηση Συμμετοχής Βαθμοφόρουή Μέλους Π.Δ. για την υποστήριξη της δράσης στη διεύθυνση: https://forms.office.com/e/BhqAfA3Q9n

 

Γ. Ασφάλεια Μελών

Σε εφαρμογή του πλαισίου για τηνΑσφάλεια και Προστασία Μελών Σ.Ε.Π. και ακολουθώντας τα πρότυπα της ΠαγκόσμιαςΟργάνωσης της Προσκοπικής Κίνησης, τα Ενήλικα Μέλη που θα συμμετάσχουν στηδράση, ανεξαρτήτου ιδιότητας (Μέλη και Ειδικοί Συνεργάτες), καλούνται ναπαρακολουθήσουν και να ολοκληρώσουν την ανανεωμένη ηλεκτρονική ενότητα για τηνΑσφάλεια και Προστασία Μελών Σ.Ε.Π., διασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία της δράσης.

Νεότερη ενημέρωση για το θέμα θαυπάρξει μετά την ημερομηνία λήξης των Αιτήσεων Συμμετοχής.

 

Δ. Οικονομικά

Το κόστος συμμετοχής κατ’ άτομο ορίζεται στο ποσό των είκοσι πέντε Ευρώ (€ 25,00) για τουςΑνιχνευτές και τους Βαθμοφόρους και καλύπτει τη διατροφή και τα αναμνηστικά τηςΔράσης. Σε εφαρμογή της Εγκυκλίου Γ.Ε.12/3.11.2011, επί του παραπάνω κόστους συμμετοχής θα εφαρμοστεί έκπτωσηποσοστού 30%, ήτοι το κόστος συμμετοχής διαμορφώνεται στο ποσό των δέκα επτάΕυρώ και πενήντα λεπτά (€ 17,50), για όλους τους συμμετέχοντες από νησιωτικέςπεριοχές (πλην των συμμετεχόντων από την Π.Ε. Χίου). Η διαμονή των ΚοινοτήτωνΑνιχνευτών θα πραγματοποιηθεί σε σχολεία της πόλης και η διατροφή των κυρίωςγευμάτων θα γίνει με μέριμνα της Οργανωτικής Ομάδας της Δράσης.

 

Το συνολικό κόστος συμμετοχής ανάΚοινότητα Ανιχνευτών θα πρέπει να έχει καταβληθεί μέχρι την Τετάρτη 29 Μαρτίου2022. Ομοίως και το κόστος συμμετοχής για τους Βαθμοφόρους που θασυμμετάσχουν εκτός Κοινοτήτων ή για τα Μέλη Προσκοπικών Δικτύων και θαυποστηρίξουν την οργάνωση και υλοποίηση της δράσης.

 

Ε. Τρόπος πληρωμής

Η πληρωμή του κόστους συμμετοχής θα πραγματοποιείται αποκλειστικάμέσω τραπέζης και μόνο με χρήση κωδικού πληρωμής RF. Η δημιουργία κίνησηςπληρωμής και κωδικού RF, καθώς και η υποβολή της θα γίνεται από την πλατφόρμαe-sep (https://e-sep.eu/app/members/web/jamboree/payment/list), στην οποία έχειπροστεθεί καινούργια επιλογή στις Πανελλήνιες Δράσεις «Π.Α.Π.Ε. 2023». 

 

Για τις ΚοινότητεςΑνιχνευτών, ο Αρχηγός μπορεί να δημιουργήσει μια εντολή πληρωμής πατώντας στονπιο πάνω σύνδεσμο και μπαίνοντας από τον λογαριασμό του στο e-sep. Στησυνέχεια επιλέγει «Δημιουργία» -> «Επιλογή υπάρχουσας Πανελλήνιας Δράσης» ->«ΠΑΠΕ 2023» -> «Επιλογή Κλιμακίου» -> «Κανονική Συμμετοχή» ή Συμμετοχή μεέκπτωση νησιωτικότητας» -> Επιλέγουμε τους/τις Ανιχνευτές/τριες και τους Βαθμοφόρουςστην «Προσθήκη Μέλους» και πατάμε το κουμπί «Προσθήκη -> Συμπληρώνουμε γιακάθε μέλος το ποσόν συμμετοχής -> Πατάμε το κουμπί «Αποθήκευση». Κατόπιν τοσύστημα παράγει κωδικό RF για όλο το ποσό. Όταν το ποσό πληρωθεί στην τράπεζα,μετά από 24-48 ώρες επιβεβαιώνονται αυτόματα οι πληρωμές των συμμετεχόντων.

 

Αντίστοιχα με την ανωτέρωδιαδικασία θα δημιουργείται και η εντολή πληρωμής για Βαθμοφόρους ή Μέλη Π.Δ.που θα υποστηρίξουν τη δράση, όπου στο e-sep θα επιλέγουν μόνο το δικό τουςονοματεπώνυμο.

 

Περισσότερες πληροφορίεςσχετικά με την παραπάνω λειτουργία θα βρείτε στην περιοχή «Βοήθεια» στην πλατφόρμα.

 

Ζ. Μετακινήσεις

Οι μετακινήσεις θα γίνουνμε ευθύνη των Κοινοτήτων, για διευκόλυνση των οποίων θα δοθεί λίστα μετά την υποβολήτων Αιτήσεων Συμμετοχής με συμβεβλημένα γραφεία και οδηγίες για την έκπτωσηύψους 40% για όλα τα ακτοπλοϊκά προς και από τη Χίο.

 

Η. Αρμοδιότητες Επιτελείου -Επικοινωνία

·        Κεντρικόςσυντονιστής της 38ης Π.Α.Π.Ε.: Παρασκευάς Μακρής, ΑναπληρωτήςΈφορος Κλάδου Ανιχνευτών Γ.Ε. (τηλ.: 6974109957 – mail: makrisp06@yahoo.gr)

·        Υπεύθυνοι Προγράμματος: ΜπιάνκαΘέου, Αρχηγός 1ουΣυστήματος Προσκόπων Καρδίτσας (τηλ.: 6937471522 – mail: [email protected])και Γεράσιμος Μαζαράκης, Έφορος Κλάδου Ανιχνευτών Π.Ε.Θεσσαλονίκης (τηλ.: 6932325160 – mail: [email protected])

·        Υπεύθυνος Διοικητικής Μέριμνας: Ξενοφών Σταμπέλος, Περιφερειακός Έφορος Χίου (τηλ.: 6932376281 – mail: pechiou@sep.org.gr)

·        Υπεύθυνη Γραμματείας: ΔάφνηΚαμπανάρη, Υπαρχηγός 2ου Συστήματος Προσκόπων Κηφισιάς (τηλ.: 6936068346– mail: pape@sep.org.gr)

·        Υπεύθυνοι Μετακινήσεων: Χρήστος Μακουλίδης, ΑναπληρωτήςΈφορος Κλάδου Ανιχνευτών Π.Ε. Θεσσαλονίκης (τηλ.: 6984046501 – mail: makou_4@hotmail.com) και Νάντια Κοτσίνα, ΑναπληρώτριαΈφορος Κλάδου Ανιχνευτών Π.Ε. Θεσσαλονίκης (τηλ.: 6977474443 – mail: kotsinan@gmail.com)  

·        Υπεύθυνος δρώμενου «60 χρόνια από το Τζάμπορη του Μαραθώνα»: ΑνδρέαςΜπουργάνης, Αρχηγός Κοινότητας 1ου Σ.Π. Καρδίτσας (τηλ.: 6948832860– mail: [email protected])

 

Στους ανωτέρω, καθώς και στηνΈφορο Κλάδου Ανιχνευτών Γ.Ε. κ. ΛέναΑποστόλου, μπορείτε να απευθύνεστε για οποιαδήποτε διευκρίνιση, με mail στηνηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

 

Σας προσκαλούμε στο όμορφονησί της Χίου, για να ζήσουμε μια ακόμη μοναδική Πανελλήνια ΑνιχνευτικήΠολιτιστική Ενημέρωση.


Attachements

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΕΤΟΧΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΙΧΝΕΥΤΩΝ.docx
ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΕΤΟΧΗΣ_ΒΑΘΜΟΦΟΡΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΟΥΣ ΠΔ.docx
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 20_2023.pdf