38η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 10/03/2023
A/A: 20 / 2023

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Κλάδου Ανιχνευτών

Αγαπητές και Αγαπητοί μου Ανιχνευτές και Βαθμοφόροι,

Όπως γνωρίζετε από την Ανακοίνωση2/2023, η 38η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση (Π.Α.Π.Ε.) διοργανώνεται φέτος από την Εφορεία Κλάδου Ανιχνευτών της Γ.Ε. και από την Περιφερειακή Εφορεία Χίου, στο νησί της Χίου, από την Τετάρτη 19 Απριλίου μέχρι και την Παρασκευή 21 Απριλίου 2023 (βράδυ).


Α. Δραστηριότητες
Στην 38η Π.Α.Π.Ε., εκτός από τις παρουσιάσεις των πρωτογενών ερευνών των Kοινοτήτων, οι οποίες είναι προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή τους, θα υπάρχει η ειδική κατηγορία «ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΡΕΥΝΑ», που αφορά στην εξοικονόμηση, αλλά και στις εναλλακτικές μορφές ενέργειας, πρωτότυπες εφευρέσεις που προστατεύουν και ωφελούν την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον.  
Εκτός αυτών, η Π.Α.Π.Ε. περιλαμβάνει πλήθος πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, όπως συναυλία μουσικών συγκροτημάτων, διαγωνισμό χορευτικών συγκροτημάτων, διαγωνισμό ποίησης και  λογοτεχνίας, διαγωνισμό φωτογραφίας, διαγωνισμό κόμικς, σκίτσου και γελοιογραφίας, apps, memes, φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους με ελεύθερο θέμα, τηλεοπτικά σποτ με θέμα «Οκόσμος που ονειρεύομαι», αλλά και θεατρικά έργα με απονομή «Όσκαρ»! Παράλληλα θα υπάρχουν παράλληλες δράσεις όπως εργαστήρια, φόρουμ αλλά και το «ΠΡΙΣΜΑ», μια δράση που άνθρωποι μας παραθέτουν την δική τους ξεχωριστή και εμπνευστική ιστορία. 
Ειδικά για φέτος, στο πλαίσιο του εορτασμού των 60 χρόνων από την πραγματοποίηση του 11ου Παγκόσμιου Προσκοπικού Τζάμπορη που πραγματοποιήθηκε στον Μαραθώνα το καλοκαίρι του 1963, θα υπάρχει κατηγορία ιστορικού ντοκιμαντέρ με θέμα «60 χρόνια από το Τζάμπορητου Μαραθώνα». Όλες οι συμμετοχές στην κατηγορία αυτή θα λάβουν έπαινο και η καλύτερη θα λάβει ειδικό βραβείο. Οι Κοινότητες ή οι Ανιχνευτές/τριες που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην ειδική αυτή κατηγορία θα πρέπει να επικοινωνούνμε τον Αρχηγό Κοινότητας 1ου Σ.Π. Καρδίτσας κ. Ανδρέα Μπουργάνη, ο οποίος σε συνεργασία με το Ιστορικό Αρχείο του Σ.Ε.Π. θα παρέχει πρόσβαση σε πηγές/υλικό και ειδικό συνεργάτη για την πραγματοποίηση του ντοκιμαντέρ. 

Στις πιο πάνω δραστηριότητες η συμμετοχή μπορεί να είναι ατομική (Ανιχνευτές ή Ανιχνεύτριες) ή ομαδική (Κοινότητα Ανιχνευτών). 

Β. Συμμετοχές 
Οι Κοινότητες Ανιχνευτών που επιθυμούν να πάρουν μέρος στην 38η Π.Α.Π.Ε. πρέπει οι Ανιχνευτές/τριες και Βαθμοφόροι να είναι απογεγραμμένοι για την προσκοπική χρονιά 2022-2023 και να συμπληρώσουν (α) το συνημμένο έντυπο «Αίτηση Συμμετοχής Κοινότητας Ανιχνευτών»,υπογεγραμμένο από τον Αρχηγό Κοινότητας, τον Αρχηγό Συστήματος και τον Περιφερειακό Έφορο και  να έχουν (β) το αποδεικτικό της ομαδικής κατάθεσης του συνολικού ποσού συμμετοχής, τα οποία θα πρέπει να αποσταλούν το αργότερο μέχρι την Κυριακή 2 Απριλίου 2023 στη γραμματεία της Δράσης, με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

·   Ηλεκτρονικά στη διεύθυνση [email protected] ή 
·   Ταχυδρομικά στη διεύθυνση «Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Πτολεμαίων 1,Παγκράτι, 11635 Αθήνα», υπόψη κας Ματίνας Κεράνη, με την ένδειξη «Για την38η Π.Α.Π.Ε.». 

Βαθμοφόροι που δεν θα συνοδεύουν Κοινότητες Ανιχνευτών ή Μέλη Προσκοπικών Δικτύων και επιθυμούν να υποστηρίξουν τη γενικότερη οργάνωση και υλοποίηση της 38ης Π.Α.Π.Ε. πρέπει να είναι απογεγραμμένοι για την προσκοπική χρονιά 2022-2023 και να συμπληρώσουν(α) το συνημμένο έντυπο «Αίτηση Συμμετοχής Βαθμοφόρου ήΜέλους Π.Δ.», υπογεγραμμένη από τον Αρχηγό Συστήματος ή τον Περιφερειακό Έφοροκαι να έχουν (β) το αποδεικτικό της κατάθεσης του ποσού συμμετοχής, τα οποία θα πρέπει να αποσταλούν το αργότερο μέχρι την Κυριακή 2 Απριλίου2023 στη γραμματεία της Δράσης, με έναν από τους παρακάτω τρόπους: 
·   Ηλεκτρονικά στη διεύθυνση [email protected]ή 
·   Ταχυδρομικά στη διεύθυνση «Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Πτολεμαίων 1, Παγκράτι, 11635 Αθήνα», υπόψη κας Ματίνας Κεράνη, με την ένδειξη «Για την 38η Π.Α.Π.Ε.». 
Μέχρι την ίδια ημερομηνία (Κυριακή 2 Απριλίου 2023) θα πρέπει να έχει συμπληρωθεί και η ηλεκτρονική Αίτηση Συμμετοχής Βαθμοφόρου ή Μέλους Π.Δ. για την υποστήριξη της δράσης στη διεύθυνση: https://forms.office.com/e/BhqAfA3Q9n 

Γ. Ασφάλεια Μελών 
Σε εφαρμογή του πλαισίου για την Ασφάλεια και Προστασία Μελών Σ.Ε.Π. και ακολουθώντας τα πρότυπα της Παγκόσμιας Οργάνωσης της Προσκοπικής Κίνησης, τα Ενήλικα Μέλη που θα συμμετάσχουν στη δράση, ανεξαρτήτου ιδιότητας (Μέλη και Ειδικοί Συνεργάτες), καλούνται να παρακολουθήσουν και να ολοκληρώσουν την ανανεωμένη ηλεκτρονική ενότητα για την Ασφάλεια και Προστασία Μελών Σ.Ε.Π., διασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία της δράσης. 
Νεότερη ενημέρωση για το θέμα θα υπάρξει μετά την ημερομηνία λήξης των Αιτήσεων Συμμετοχής. 

Δ. Οικονομικά 
Το κόστος συμμετοχής κατ’ άτομο ορίζεται στο ποσό των είκοσι πέντε Ευρώ (€ 25,00) για τους Ανιχνευτές και τους Βαθμοφόρους και καλύπτει τη διατροφή και τα αναμνηστικά της Δράσης. Σε εφαρμογή της Εγκυκλίου Γ.Ε.12/3.11.2011, επί του παραπάνω κόστους συμμετοχής θα εφαρμοστεί έκπτωση ποσοστού 30%, ήτοι το κόστος συμμετοχής διαμορφώνεται στο ποσό των δέκα επτά Ευρώ και πενήντα λεπτά (€ 17,50), για όλους τους συμμετέχοντες από νησιωτικές περιοχές (πλην των συμμετεχόντων από την Π.Ε. Χίου). Η διαμονή των Κοινοτήτων Ανιχνευτών θα πραγματοποιηθεί σε σχολεία της πόλης και η διατροφή των κυρίως γευμάτων θα γίνει με μέριμνα της Οργανωτικής Ομάδας της Δράσης. 

Το συνολικό κόστος συμμετοχής ανά Κοινότητα Ανιχνευτών θα πρέπει να έχει καταβληθεί μέχρι την Τετάρτη 29 Μαρτίου2023. Ομοίως και το κόστος συμμετοχής για τους Βαθμοφόρους που θα συμμετάσχουν εκτός Κοινοτήτων ή για τα Μέλη Προσκοπικών Δικτύων και θα υποστηρίξουν την οργάνωση και υλοποίηση της δράσης.

Η πληρωμή του κόστους συμμετοχής θα πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω τραπέζης και μόνο με χρήση κωδικού πληρωμής RF. Η δημιουργία κίνησης πληρωμής και κωδικού RF, καθώς και η υποβολή της θα γίνεται από την πλατφόρμαe-sep (https://e-sep.eu/app/members/web/jamboree/payment/list), στην οποία έχει προστεθεί καινούργια επιλογή στις Πανελλήνιες Δράσεις «Π.Α.Π.Ε. 2023». 

Για τις ΚοινότητεςΑνιχνευτών, ο Αρχηγός Συστήματος ή ο Περιφερειακός Έφορος μπορεί ναδημιουργήσει μια εντολή πληρωμής πατώντας στον πιο πάνω σύνδεσμο και μπαίνονταςαπό τον λογαριασμό του στο e-sep. Στη συνέχεια επιλέγει «Δημιουργία» -> «Επιλογή υπάρχουσαςΠανελλήνιας Δράσης» -> «ΠΑΠΕ 2023» -> «Επιλογή Κλιμακίου» -> «ΚανονικήΣυμμετοχή» ή Συμμετοχή με έκπτωση νησιωτικότητας» -> Επιλέγουμε τους/τις Ανιχνευτές/τριεςκαι τους Βαθμοφόρους στην «Προσθήκη Μέλους» και πατάμε το κουμπί «Προσθήκη-> Συμπληρώνουμε για κάθε μέλος το ποσόν συμμετοχής -> Πατάμε το κουμπί «Αποθήκευση».Κατόπιν το σύστημα παράγει κωδικό RF για όλο το ποσό. Όταν το ποσό πληρωθεί στηντράπεζα, μετά από 24-48 ώρες επιβεβαιώνονται αυτόματα οι πληρωμές τωνσυμμετεχόντων. 

Αντίστοιχα με την ανωτέρωδιαδικασία θα δημιουργείται και η εντολή πληρωμής για Βαθμοφόρους ή Μέλη Π.Δ.που θα υποστηρίξουν τη δράση, από τον Αρχηγό Συστήματος ή τον ΠεριφερειακόΈφορο,  όπου στο e-sep θα επιλέγουν μόνο το ονοματεπώνυμοτου Βαθμοφόρου ή του Μέλους Π.Δ..

Αντίστοιχα με την ανωτέρω διαδικασία θα δημιουργείται και η εντολή πληρωμής για Βαθμοφόρους ή Μέλη Π.Δ.που θα υποστηρίξουν τη δράση, όπου στο e-sep θα επιλέγουν μόνο το δικό τους ονοματεπώνυμο.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παραπάνω λειτουργία θα βρείτε στην περιοχή «Βοήθεια» στην πλατφόρμα. 

Ζ. Μετακινήσεις 
Οι μετακινήσεις θα γίνουνμε ευθύνη των Κοινοτήτων, για διευκόλυνση των οποίων θα δοθεί λίστα μετά την υποβολήτων Αιτήσεων Συμμετοχής με συμβεβλημένα γραφεία και οδηγίες για την έκπτωσηύψους 40% για όλα τα ακτοπλοϊκά προς και από τη Χίο. 

Η. Αρμοδιότητες Επιτελείου -Επικοινωνία 
·  Κεντρικός συντονιστής της 38ης Π.Α.Π.Ε.: Παρασκευάς Μακρής, Αναπληρωτής Έφορος Κλάδου Ανιχνευτών Γ.Ε. (τηλ.: 6974109957 - mail: makrisp06@yahoo.gr
·  Υπεύθυνοι Προγράμματος: Μπιάνκα Θέου, Αρχηγός 1ου Συστήματος Προσκόπων Καρδίτσας (τηλ.: 6937471522 – mail: [email protected]) και Γεράσιμος   Μαζαράκης, Έφορος Κλάδου Ανιχνευτών Π.Ε.Θεσσαλονίκης (τηλ.: 6932325160 – mail: [email protected])
·  Υπεύθυνος Διοικητικής Μέριμνας: Βοξάκη Βασιλεία, Αρχηγός Συστήματος 8ου Αεροπροσκόπων Χίου (τηλ.: 6937937154  – mail:  [email protected]
·  Υπεύθυνη Γραμματείας: Δάφνη Καμπανάρη, Υπαρχηγός 2ου Συστήματος Προσκόπων Κηφισιάς (τηλ.: 6936068346– mail: pape@sep.org.gr)
·  Υπεύθυνοι Μετακινήσεων: Χρήστος Μακουλίδης, Αναπληρωτής Έφορος Κλάδου Ανιχνευτών Π.Ε. Θεσσαλονίκης (τηλ.: 6984046501–mail:makou_4@hotmail.com) και Νάντια Κοτσίνα, Αναπληρώτρια Έφορος Κλάδου Ανιχνευτών Π.Ε. Θεσσαλονίκης (τηλ.: 6977474443 – mail: kotsinan@gmail.com)  
·  Υπεύθυνος δρώμενου «60 χρόνια από το Τζάμπορη του Μαραθώνα»: Ανδρέας Μπουργάνης, Αρχηγός Κοινότητας 1ου Συστήματος Πτοσκόπων Καρδίτσας (τηλ.: 6948832860– mail:[email protected])

Στους ανωτέρω, καθώς και στην Έφορο Κλάδου Ανιχνευτών Γ.Ε. κ. Λένα Αποστόλου, μπορείτε να απευθύνεστε για οποιαδήποτε διευκρίνιση, με mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Σας προσκαλούμε στο όμορφονησί της Χίου, για να ζήσουμε μια ακόμη μοναδική Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση. 

Καλή αντάμωση.

Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 113 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Επισυνάψεις

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΕΤΟΧΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΙΧΝΕΥΤΩΝ.docx
ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΕΤΟΧΗΣ_ΒΑΘΜΟΦΟΡΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΟΥΣ ΠΔ.docx
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 20_2023.pdf