«ΕΛΠΙΔΑ 2022» Η μεγαλύτερη συνάντηση εφήβων στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε

Press Office
Ημ/νια Δημοσίευσης: 20/07/2022

Δελτία Τύπου
Εφορεία Γενικής Εφορείας:

Η6η Πανελλήνια Δράση του Κλάδου Ανιχνευτών «ΕΛΠΙΔΑ 2022» ολοκληρώθηκεμε μεγάλη επιτυχία!

Στην «Ελπίδα 2022» συμμετείχαν συνολικά 1.100Πρόσκοποι, Ανιχνευτές (νέοι και νέες ηλικίας από 15 έως 18 ετών) και τα ενήλικαστελέχη τους από όλη την Ελλάδα, καθώς και αποστολές από την Κύπρο, την Γαλλία,την Αίγυπτο και το Ισραήλ.

 

Φέτοςη «ΕΛΠΙΔΑ» έκλεισε 20 χρόνια κι η 6η επετειακή αυτή δράση αποτέλεσετην  κορυφαία στιγμή μετά από 5 πολύεπιτυχημένες δράσεις, που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Το 2002 στοΖαγόρι Ηπείρου, το 2006 στο Παγγαίο, το 2009 στον Όλυμπο, το 2013 στο ΒελβεντόΚοζάνης και το 2017 στην Πελοπόννησο.

 

 

Στοπρώτο μέρος οι Ανιχνευτές  ακολουθώντας 4διαφορετικές ορειβατικές διαδρομές – στα βουνά της Στερεάς Ελλάδας: τονΠαρνασσό, την Οίτη, την Γκιώνα και τα Βαρδούσια- είχαν την ευκαιρία ναγνωρίσουν την ελληνική φύση και να περιηγηθούν σε κάποια από τα ομορφότεραμονοπάτια των ελληνικών βουνών! Οι 4 ομάδες Ανιχνευτών, πραγματοποίησαν ένασύνολο δραστηριοτήτων που περιλάμβανε έρευνα του πολιτισμικού και κοινωνικούπεριβάλλοντος και δράσεις προσφοράς στα ορεινά χωριά.

 

Μετά την ολοκλήρωση της ορεινής ανίχνευσης,όλοι οι συμμετέχοντες της ΕΛΠΙΔΑΣ 2022 συγκεντρώθηκαν στο Καταφύγιο Οίτης. Τοπρόγραμμα ήταν γεμάτο παιχνίδια περιπέτειας, ορεινή ποδηλασία, snorkeling,δράσεις επαγγελματικού προσανατολισμού, ευαισθητοποίησης επί των ανθρώπινωνδικαιωμάτων και της ισότητας, φεστιβάλ χορού, φαγητού, θεάτρου και βέβαιαπαραδοσιακό Ρουμελιώτικο γλέντι.

 

Τέλος,το Πράσινο Χωριό της Ελπίδας φιλοξένησε ΜΚΟ που ασχολούνται με το περιβάλλον.Οι Ανιχνευτές που το επισκέπτονταν, συμμετείχαν στα βιωματικά εργαστήρια καιτις δραστηριότητες που είχαν ετοιμάσει με ιδιαίτερη φροντίδα η ANIMA, το WWF,με υποστηρικτικό υλικό και η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενης Περιοχής Οίτης- Παρνασσού.


Καθημερινά οι Ανιχνευτές δημιουργούσαν με τα χέρια, το μυαλό και τη φαντασίατους, έπαιξαν, έμαθαν, δημιούργησαν νέες φιλίες, γέμισαν εμπειρίες και εικόνες,που θα τους συντροφεύουν στο μέλλον!

 

ΤηνΠαρασκευή 12/8, πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης της ΕΛΠΙΔΑ 2022. Μια μεγάληγιορτή στην οποία συμμετείχαν με πολύ κέφι και ενθουσιασμό οι Ανιχνευτές,εκπρόσωποι Μ.Κ.Ο., ο κ. Χριστόδουλος Χριστοδούλου, Έφορος Κλάδου Ανιχνευτών του Σώματος Προσκόπων Κύπρου και η κ. ΚλέμονΜπόλε, Έφορος του κλάδου μεγάλων οδηγών, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού,  τα ενήλικα στελέχη και μέλη του διοικητικούσυμβουλίου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.