6th Roverway – Ολλανδία, 23 Ιουλίου-2 Αυγούστου 2018

Γενική Εφορεία
Date Issues: 15/05/2017
Nb: 52 / 2017


Εφορεία Γενικής Εφορείας:

Το 6ο Roverway θαπραγματοποιηθεί στην Ολλανδία, από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 2 Αυγούστου 2018.Μετά από τις επιτυχημένες διοργανώσεις στην Πορτογαλία, Ιταλία, Ισλανδία,Φιλανδία και στη Γαλλία, την επόμενη διοργάνωση αναλαμβάνει η Προσκοπική &Οδηγική Οργάνωση της Ολλανδίας (Scouting Nederland).

Το Roverway είναι ηκορυφαία Μεγάλη Δράση της Ευρωπαϊκής Προσκοπικής και Οδηγικής Περιοχής πουδιοργανώνεται κάθε τρία ή τέσσερα χρόνια. Απευθύνεται σε Ανιχνευτές και ΜέληΠροσκοπικών Δικτύων ηλικίας 16 έως 22 ετών την ημέρα έναρξης της δράσης (δηλαδήγεννημένοι μεταξύ 23 Ιουλίου 1996 and 23 Ιουλίου 2002). Ο αριθμός τωνΒαθμοφόρων - συνοδών της αποστολής ορίζεται σε σχέση με τον αριθμό των Rovers.Στο Roverway μπορούν να συμμετάσχουν επίσης Βαθμοφόροι και Μέλη ΠροσκοπικώνΔικτύων 23 ετών και άνω ως μέλη της Διεθνούς Ομάδας Υποστήριξης (InternationalService Team - IST).

Στη διοργάνωση αυτή,νέοι και νέες – Rovers από την Ευρώπη θαέχουν την ευκαιρία να βρεθούν μαζί συμμετέχοντας σε ένα δυναμικό πρόγραμμα, ναανταλλάξουν εμπειρίες και γνώσεις και να γνωρίσουν μια ιδιαίτερη χώρα, τηνΟλλανδία.

Η Ολλανδία είναι μιαμικρή χώρα με πλούσια φυσική ομορφιά και πολιτιστική κληρονομιά. Οι Roversθα γοητευτούν από τα λιβάδια με τις τουλίπες, τους χαρακτηριστικούς νερόμυλους,τα ιστορικά κάστρα και τους κατάφυτους λόφους. Μεγάλο μέρος της χώρας βρίσκεταικάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Το Προσκοπικό – Οδηγικό Κέντρο τουZeewolde βρίσκεται σε μια τέτοια περιοχή, επομένως, οι Rovers θα κατασκηνώσουν εκείπου κάποτε ήταν ο πάτος της θάλασσας!

Μια δυναμική ομάδανέων ετοιμάζει εδώ και καιρό μια δράση που θα προσφέρει μοναδικές εμπειρίεςστους συμμετέχοντες.

Το σύνθημα τουRoverway θα είναι «Opposites Attract – Τα αντίθεταέλκονται».Στη συνεχώς μεταβαλλόμενη Κοινωνία μας, υπάρχουν πάντα οι δυο όψεις ενόςνομίσματος. Το Roverway 2018 στοχεύει ναπροκαλέσει τους νέους να αναπτύξουν ένα κριτικό και ταυτόχρονα δημιουργικότρόπο σκέψης, περνώντας μέσα από 4 στάδια:



Το Roverway 2018 αναμένεταινα συγκεντρώσει περισσότερους από 3000 νέες και νέους από όλη ην Ευρώπη. Τοπρόγραμμα αποτελείται από δύο μέρη, τα «μονοπάτια» κατά τη διάρκεια των πρώτωνέξι ημερών  και την κεντρική κατασκήνωσητις τέσσερις τελευταίες μέρες. Κατά το πρώτο μέρος οι συμμετέχοντες χωρισμένοισε «ενωμοτίες» των 6-8 ατόμων θα επιλέξουν ένα από τα 70 περίπου μονοπάτια στηνενδοχώρα, στο οποίο θα πραγματοποιήσουν ενδιαφέρουσες δραστηριότητες σεπανέμορφα φυσικά τοπία, θα έρθουν σε επαφή με τον πολιτισμό και θα υλοποιήσουνδράσεις  προσφοράς στην τοπική κοινωνία.Στη συνέχεια, στο Προσκοπικό – Οδηγικό Κέντρο του Zeewolde θα στηθεί η μεγάληκατασκήνωση στην οποία θα συγκεντρωθούν όλοι οι Rovers και θα λάβει χώρα τοδεύτερο μέρος του Roverway. Δραστηριότητες στην ξηρά και στη θάλασσα,συναρπαστικά παιχνίδια, όμορφα βραδινά, πολιτισμική ανταλλαγή τωνσυμμετεχόντων, festivals και άλλεςδραστηριότητες θα προσφέρουν αξέχαστες εμπειρίες στους νέους.

Το Σώμα ΕλλήνωνΠροσκόπων, οργανώνει την Ελληνική Αποστολή, η οποία επιθυμούμε να αφήσει, όπωςκαι στις προηγούμενες διοργανώσεις, τις καλύτερες εντυπώσεις.

Αρχηγός της Αποστολήςορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Π., ο κ. Χρήστος Παπαφιλόπουλος,Αρχηγός Προσκοπικού Δικτύου του 1ου Συστήματος Προσκόπων Γλυφάδας.

Αντιλαμβανόμενοι τηδύσκολη οικονομική συγκυρία, το κόστος συμμετοχής θα γίνει προσπάθεια νακρατηθεί σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα. Σύντομα θα εκδοθεί ανακοίνωση μετις τελικές πληροφορίες όσον αφορά στην οικονομική συμμετοχή και προθεσμίεςυποβολής δηλώσεων συμμετοχής.

Για περισσότερεςπληροφορίες σχετικά με το Roverway 2018 στην Ολλανδία, μπορείτε να επισκεφθείτετον επίσημο ιστοχώρο: https://www.roverway2018.nl. Για πληροφορίες και διευκρινήσεις σχετικά με τηνοργάνωση της Ελληνικής Αποστολής, μπορείτε να επικοινωνείτε με την ηλεκτρονικήδιεύθυνση της [email protected]και με τον Αρχηγό της Αποστολής Χρήστο Παπαφιλόπουλο (τηλ. 6948711264,mail: [email protected]) και στο f/b  https://www.facebook.com/Roverway-2018-Greek-Contingent-WOSM-1892741091006439/.


Προσδοκώντας μια πολύ όμορφη προσκοπική εμπειρία και όχι μόνο, σαςπεριμένουμε στην Ελληνική Αποστολή Roverway 2018.

Attachements

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 52_2017.pdf