6th Roverway – Ολλανδία, 23 Ιουλίου-2 Αυγούστου 2018

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 15/05/2017
A/A: 52 / 2017

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Διεθνών Σχέσεων

Το 6ο Roverway θα πραγματοποιηθεί στην Ολλανδία, από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 2 Αυγούστου 2018. Μετά από τις επιτυχημένες διοργανώσεις στην Πορτογαλία, Ιταλία, Ισλανδία, Φιλανδία και στη Γαλλία, την επόμενη διοργάνωση αναλαμβάνει η Προσκοπική & Οδηγική Οργάνωση της Ολλανδίας (Scouting Nederland).

Το Roverway είναι η κορυφαία Μεγάλη Δράση της Ευρωπαϊκής Προσκοπικής και Οδηγικής Περιοχής που διοργανώνεται κάθε τρία ή τέσσερα χρόνια. Απευθύνεται σε Ανιχνευτές και Μέλη Προσκοπικών Δικτύων ηλικίας 16 έως 22 ετών την ημέρα έναρξης της δράσης (δηλαδή γεννημένοι μεταξύ 23 Ιουλίου 1996 και 23 Ιουλίου 2002). Ο αριθμός των Βαθμοφόρων - συνοδών της αποστολής ορίζεται σε σχέση με τον αριθμό των Rovers. Στο Roverway μπορούν να συμμετάσχουν επίσης Βαθμοφόροι και Μέλη Προσκοπικών Δικτύων 23 ετών και άνω ως μέλη της Διεθνούς Ομάδας Υποστήριξης (International Service Team - IST).

Στη διοργάνωση αυτή, νέοι και νέες – Rovers από την Ευρώπη θαέχουν την ευκαιρία να βρεθούν μαζί συμμετέχοντας σε ένα δυναμικό πρόγραμμα, να ανταλλάξουν εμπειρίες και γνώσεις και να γνωρίσουν μια ιδιαίτερη χώρα, την Ολλανδία.

Η Ολλανδία είναι μια μικρή χώρα με πλούσια φυσική ομορφιά και πολιτιστική κληρονομιά. Οι Rovers θα γοητευτούν από τα λιβάδια με τις τουλίπες, τους χαρακτηριστικούς νερόμυλους, τα ιστορικά κάστρα και τους κατάφυτους λόφους. Μεγάλο μέρος της χώρας βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Το Προσκοπικό – Οδηγικό Κέντρο του Zeewolde βρίσκεται σε μια τέτοια περιοχή, επομένως, οι Rovers θα κατασκηνώσουν εκεί που κάποτε ήταν ο πάτος της θάλασσας!

Μια δυναμική ομάδα νέων ετοιμάζει εδώ και καιρό μια δράση που θα προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στους συμμετέχοντες.

Το σύνθημα του Roverway θα είναι «Opposites Attract – Τα αντίθετα έλκονται». Στη συνεχώς μεταβαλλόμενη Κοινωνία μας, υπάρχουν πάντα οι δυο όψεις ενός νομίσματος. Το Roverway 2018 στοχεύει να προκαλέσει τους νέους να αναπτύξουν ένα κριτικό και ταυτόχρονα δημιουργικό τρόπο σκέψης, περνώντας μέσα από 4 στάδια:

·        Γνωρίζω τον εαυτό μου, τις δυνατότητες και τις αδυναμίεςμου.

·        Είμαι ανοιχτός στους άλλους, μέσα σ’ ένα ασφαλές περιβάλλον όπουόλοι είναι ευπρόσδεκτοι. Γιορτάζουμε τις διαφορές μας και μαθαίνουμε ο ένας απότον άλλο.

·        Μπορώ να κάνω τη διαφορά. Είμαστε υπεύθυνοι για τη μοίρα μας.Δεν υπάρχουν όρια στις δυνατότητές μας. Κάθε αλλαγή ξεκινάει από ένα άτομο.Εμένα.

·        Είμαι μέρος του κόσμου που μεπεριβάλλει, καθώς οιπράξεις μας έχουν συνέπειες για μένα, αλλά και για τον κόσμο γύρω μου.


Το Roverway 2018 αναμένεται να συγκεντρώσει περισσότερους από 3000 νέες και νέους από όλη ην Ευρώπη. Το πρόγραμμα αποτελείται από δύο μέρη, τα «μονοπάτια» κατά τη διάρκεια των πρώτων έξι ημερών και την κεντρική κατασκήνωση τις τέσσερις τελευταίες μέρες. Κατά το πρώτο μέρος οι συμμετέχοντες χωρισμένοι σε «ενωμοτίες» των 6-8 ατόμων θα επιλέξουν ένα από τα 70 περίπου μονοπάτια στην ενδοχώρα, στο οποίο θα πραγματοποιήσουν ενδιαφέρουσες δραστηριότητες σε πανέμορφα φυσικά τοπία, θα έρθουν σε επαφή με τον πολιτισμό και θα υλοποιήσουν δράσεις  προσφοράς στην τοπική κοινωνία. Στη συνέχεια, στο Προσκοπικό – Οδηγικό Κέντρο του Zeewolde θα στηθεί η μεγάλη κατασκήνωση στην οποία θα συγκεντρωθούν όλοι οι Rovers και θα λάβει χώρα το δεύτερο μέρος του Roverway. Δραστηριότητες στην ξηρά και στη θάλασσα, συναρπαστικά παιχνίδια, όμορφα βραδινά, πολιτισμική ανταλλαγή των συμμετεχόντων, festivals και άλλες δραστηριότητες θα προσφέρουν αξέχαστες εμπειρίες στους νέους.

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, οργανώνει την Ελληνική Αποστολή, η οποία επιθυμούμε να αφήσει, όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις, τις καλύτερες εντυπώσεις.

Αρχηγός της Αποστολής ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Π., ο κ. Χρήστος Παπαφιλόπουλος, Αρχηγός Προσκοπικού Δικτύου του 1ου Συστήματος Προσκόπων Γλυφάδας.

Αντιλαμβανόμενοι τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, το κόστος συμμετοχής θα γίνει προσπάθεια να κρατηθεί σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα. Σύντομα θα εκδοθεί ανακοίνωση με τις τελικές πληροφορίες όσον αφορά στην οικονομική συμμετοχή και προθεσμίες υποβολής δηλώσεων συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Roverway 2018 στην Ολλανδία, μπορείτε να επισκεφθείτετον επίσημο ιστοχώρο: https://www.roverway2018.nl. Για πληροφορίες και διευκρινήσεις σχετικά με την οργάνωση της Ελληνικής Αποστολής, μπορείτε να επικοινωνείτε με την ηλεκτρονική διεύθυνση της [email protected] και με τον Αρχηγό της Αποστολής Χρήστο Παπαφιλόπουλο (τηλ. 6948711264, mail: [email protected]) και στο f/b  https://www.facebook.com/Roverway-2018-Greek-Contingent-WOSM-1892741091006439/.


Προσδοκώντας μια πολύ όμορφη προσκοπική εμπειρία και όχι μόνο, σας περιμένουμε στην Ελληνική Αποστολή Roverway 2018.

Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 52_2017.pdf