Οι Πρόσκοποι συμμετείχαν στην εκστρατεία 17 Μέρες 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 30/09/2019
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Κοινωνία, Scouts4SDGs


Η Ελληνική Πλατφόρμα για την Ανάπτυξη συντόνισε για 2η χρονιά μία πανελλήνια εκστρατεία για τους Παγκόσμιους Στόχους, με τίτλο “17 Μέρες 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης” #17days17goalsgr. Από τις 14 έως τις 30 Σεπτεμβρίου η Πλατφόρμα μαζί με 77 οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών, φορείς, σχολεία, πανεπιστήμια, δήμους, πρωτοβουλίες και δομές, συντόνισε μία προσπάθεια προβολής δράσεων που είχαν σαν στόχο τους, τόσο την προβολή των 17 Στόχων βιώσιμης Ανάπτυξης όσο και την ανάδειξη τρόπων ενσωμάτωσής τους στην καθημερινότητά μας.

Οι Πρόσκοποι που ήδη έχουν αναλάβει πολλές πρωτοβουλίες ως Πρεσβευτές για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, συμμετείχαν ενεργά σε αυτή την προσπάθεια όχι μόνο ως μέλη της Ελληνικής Πλατφόρμας για την Ανάπτυξη, αλλά ως συνειδητοποιημένοι πολίτες που επιδιώκουν μέσα από την συνεργασία (Στόχος 17) να στηρίζουν άλλους φορείς και ΜΚΟ με τους οποίους μοιράζονται κοινό όραμα και κοινούς στόχους.



Σε μία προσπάθεια να αναδείξουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την επιτακτική ανάγκη που υπάρχει για την εφαρμογή της Ατζέντας 2030, δημιουργήσαμε κάρτες για κάθε έναν από τους 17 Στόχους και μέσα από μια σειρά αναρτήσεων στο Facebook αλλά και στην ειδική σελίδα του προγράμματος "Οι Πρόσκοποι για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης", δίναμε ιδέες σε παιδιά, νέους και οικογένειες για την εφαρμογή των 17 Στόχων στην πράξη, αλλάζοντας απλά συνήθειες ή υιοθετώντας καλές πρακτικές στην καθημερινή μας ζωή. Απώτερος στόχος: η εμπλοκή όλων μας για να επιτευχθεί ένα βιώσιμο, χωρίς αποκλεισμούς, δίκαιο και πράσινο μέλλον για όλους.