Οι Έλληνες Πρόσκοποι στο 9ο Ετήσιο Συνέδριο ΕΚΕ της Capital Link

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 26/06/2019
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Κοινωνία


Για μία ακόμη χρονιά οι Έλληνες Πρόσκοποι συμμετείχαν ενεργά στο 9ο Ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής και Κοινωνικής Ευθύνης της Capital Link που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019 στο Hilton Athens Hotel, υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. 

Κεντρικό θέμα του συνεδρίου ήταν: «Επενδύσεις, Εξωστρέφεια και Κοινωνική Υπευθυνότητα: Πυλώνες για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη». Σκοπός του Συνεδρίου ήταν να παρουσιάσει τους τρόπους με τους οποίους οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να αναπτυχθούν εντός και εκτός ελληνικών συνόρων και πως, μέσα από την υλοποίηση επενδυτικών και κοινωνικών προγραμμάτων, συμβάλλουν ουσιαστικά στη δημιουργία μιας υγιούς οικονομίας και ενός θετικού κλίματος για  την κοινωνία. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις επενδύσεις με διεθνές προφίλ, τις ευκαιρίες που προκύπτουν από μια εναλλακτική και νεοφυή επενδυτική κινητικότητα, ενώ προβλήθηκαν παραδείγματα κορυφαίων επιχειρήσεων που λειτουργούν με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη και υποστηρίζουν σταθερά τη βελτίωση της ζωής των πολιτών. 

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων έδωσε δυναμικά το παρόν και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, μαζί με περίπου 70 Φορείς από όλη την Ελλάδα, παρουσίασε το έργο, τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει εδώ και 109 χρόνια στην πατρίδα μας. Με δεδομένο το διεθνοποιημένο προφίλ των Συνεδρίων της Capital Link, η προβολή όλων των φορέων ήταν ευρύτατη συμπεριλαμβανομένων της Ελληνικής Ομογένειας και του επενδυτικού κοινού.