Το μήνυμα του ΓΓ της Παγκόσμιας Οργάνωσης της Προσκοπικής Κίνησης για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 20/06/2019
Κατηγορίες: Κόσμος, Σαν σήμερα


Ο Γενικός Γραμματέας της Παγκόσμιας Οργάνωσης της Προσκοπικής Κίνησης, κος Ahmad Alhendawi, μέσω ενός video που δημιουργήθηκε ειδικά για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων, καλεί όλο τον κόσμο να δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον για όλους όσους αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια και τις πατρίδες τους. Όπως αναφέρει, η υποστήριξη των προσφύγων δεν χρειάζεται να γίνεται μέσω μεγάλων project για να είναι ουσιαστική. Σημαντική είναι και η παροχή ενός ζεστού γεύματος, η οργάνωση παιχνιδιών για τα παιδιά των προσφύγων, μια φιλική συζήτηση, ένα ζεστό καλωσόρισμα στον τόπο που βρήκαν καταφύγιο..
Αυτές οι απλές πράξεις από τον καθένα μας, δημιουργούν τα θεμέλια για ένα καλύτερο μέλλον. Ως Πρόσκοποι στεκόμαστε στο πλευρό των προσφύγων!

Το video περιλαμβάνει στιγμιότυπα από τις δράσεις που πραγματοποιούν Πρόσκοποι σε όλο τον κόσμο για την ανακούφιση των προσφύγων. Ανάμεσά τους και δύο εικόνες από την δράση των Ελλήνων Προσκόπων. 



Η επίσημη ανακοίνωση της Παγκόσμιας Οργάνωσης της Προσκοπικής Κίνησης, περιλαμβάνει επίσης στιγμιότυπα από την εθελοντική προσφορά των Ελλήνων Προσκόπων σε καταυλισμούς προσφύγων και σχετική αναφορά για την Ελλάδα. Για να διαβάσετε το κείμενο της ανακοίνωσης πατήστε εδώ