Οι Πρόσκοποι συμμετείχαν στον εορτασμό για την λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 09/05/2019
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Κοινωνία


Με δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη τιμήθηκε στις 9 Μαϊου η επέτειος εορτασμού της λήξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Την διογάνωση του εορτασμού είχε αναλάβει η Περιφέρεια Αττικής. Η δοξολογία τελέστηκε προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυρίου ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Β’ και πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Οργάνωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, κ. Χρήστο Οικονόμου.



Στην κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων εκπροσωπήθηκε από τον κο Παναγιώτη Ριζόπουλο, Έφορο Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Δυτικής Αττικής. 



Κατάθεση στεφάνων πραγματοποίησαν επίσης Προέδροι των Ενώσεων των Αποστράτων Αξιωματικών, ο Πρόεδρος Ανωτάτης Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών, ο Πρόεδρος Εθνικής Γενικής Συνομοσπονδίας Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ελλάδος, εκπρόσωποι Ενώσεων Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, εκπρόσωπος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, Πρόεδροι Οργανώσεων παλαιών πολεμιστών Αξιωματικών, Υπαξιωματικών & Οπλιτών, ο Δήμαρχος Αθηναίων, ο συντονιστής Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, η Περιφερειάρχη Αττικής, εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων για τα πολιτικά κόμματα και την Ευρωβουλή και εκπρόσωπος της Κυβέρνησης.

Photos: Νίκος Γεωργόπουλος