Το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ στην 35η Π.Α.Π.Ε.

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 10/05/2019
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Κοινωνία


Το Σάββατο 4 Μαϊου 2019, στο ζενίθ των εκδηλώσεων της 35ης Π.Α.Π.Ε., το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ήταν για ακόμη μια χρονιά κοντά μας για να ενημερώσει τα μέλη της Προσκοπικής Κίνησης για το έργο του.

Όπως και στην 34η Π.Α.Π.Ε. που έγινε πέρσι στην Ελευσίνα, έτσι και φέτος, το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ και συγκεκριμένα η εκπρόσωπός του στον Βόλο κυρία Άρτεμις Ζαβαλίγκου, ενημέρωσε τους 1.300  εφήβους Ανιχνευτές και τα Ενήλικα Στελέχη που συμμετείχαν στην  Π.Α.Π.Ε., αλλά και τους κατοίκους του Βόλου, για τη λειτουργία της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών και την τεράστια ανάγκη που υπάρχει για νέους δότες.



Τα Ενήλικα Στελέχη της Προσκοπικής Κίνησης που συμμετείχαν στην 35η Π.Α.Π.Ε., που αποτελεί την μεγαλύτερη πολιτιστική συνάντηση εφήβων στην Ελλάδα, εκδήλωσαν άμεσα ενδιαφέρον και εγγράφηκαν ως δότες μυελού των οστών, εμπλουτίζοντας και αυξάνοντας τον αριθμό δοτών της τράπεζας εθελοντών δοτών που έχει ιδρύσει το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ από το 2012.



Το Σώμα Ελλήνω Προσκόπων έχει υπογράψει σύμφωνο συνεργασίας  με το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ με αντικείμενο την προσέλκυση εθελοντών δοτών μυελού των οστών και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων, αλλά και του κοινού γενικότερα, σχετικά με τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς αιμοποιητικών κυττάρων για μεταμόσχευση σε ασθενείς που πάσχουν από σοβαρά αιματολογικά, νεοπλασματικά και γενετικά νοσήματα.