Οι εξορμήσεις των Προσκόπων Βέροιας στην Κουμαριά και τον Τριπόταμο Ημαθίας

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 01/05/2019
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Κοινωνία


Το τριήμερο 20-22 Απριλίου 2019, η 5η Ομάδα Προσκόπων Βεροίας, πραγματοποίησε 3ήμερη εκδρομή στην Κουμαριά Βέροιας και η 2η Ομάδα Αεροπροσκόπων Βέροιας στον Τριπόταμο Ημαθίας. Ήταν για όλους 3 ημέρες  γεμάτες περιπέτεια και δράση!!!

Η εκδρομή στην Κουμαριά
Πρώτη μας στάση στη γνωστή σε όλους «Πολυθέαση» ( 9 χλμ Βέροιας – Σελίου), όπου η Ομάδα είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει μια εναλλακτική πολύμορφη πρόταση με σύμπραξη δυναμικών και ψυχαγωγικών δράσεων, δικομάζοντας τις συνάμεις της  στον Εναέριο Στίβο Περιπέτειας. Η ώρα της διάβασης του Στίβου Περιπέτειας με τις εναέριες διαπεράσεις, τις διαφορετικές φιγούρες και διαφορετικό βαθμό δυσκολίας (στα 3 μέτρα ύψος) αύξησαν την αδρεναλίνη και δεν άφησαν κανέναν ασυγκίνητο. Περισσότερες φωτογραφίες από το πανέμορφο μέρος της Πολυθέασης μπορείτε να δείτε πατώντας ΕΔΩ και ΕΔΩ

Στη συνέχεια μετά από μια μικρή πορεία φτάσαμε της χώρο της εκδρομής, στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουμαριάς « Η Ντόλιανη». Αφού στήσαμε τις σκηνές και προετοιμάσαμε τον χώρο κατασκήνωσης, είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το υπέροχο τοπίο. Το απόγευμα ήταν γεμάτο νέες προσκοπικές γνώσεις και παιχνίδια ενώ το κλείσιμο της βραδιάς ήρθε με ένα φανταστικό νυκτερινό παιχνίδι!!!

Το πρωϊνό της  Κυριακής εκκλησιαστήκαμε στην εκκλησία του χωριού και στη συνέχεια ακολούθησε ένα παιχνίδι γνωριμίας με το χωριό. Επόμενη δραστηριότατα ήταν μια βόλτα-πορεία  στο δάσος όπου οι εικόνες που συναντήσαμε αποζημίωσαν τον καθέναν για όλη την ταλαιπωρία… Μια πανέμορφη ορεινή εικόνα, ένα καταπράσινο τοπίο τυλιγμένο σε πυκνή ομίχλη, που έκανε το χώρο να μοιάζει κινηματογραφικός… Το κέφι κορυφώθηκε με τα παιχνίδια ανίχνευσης της φύσης. 

Οι μέρες πέρασαν και η Μ.Δευτέρα ήρθε γρήγορα. Μετά την πρωινή δράση  στη γύρω περιοχή ήρθε η ώρα της προσφοράς στον χώρο όπου οι Πρόσκοποι έβαψαν την παιδική χαρά του Πολιτιστικού Συλλόγου με μεγάλη χαρά.
Με την άφιξή μας στην Εστία μας στη Βέροια γεμάτοι καινούριες  εμπειρίες και αναμνήσεις ,κρατήσαμε μέσα μας τις ομορφιές της Κουμαριάς, τις πρωτόγνωρες εμπειρίες που ζήσαμε στην Πολυθέαση, αλλά και την ανάμνηση μιας περιπέτειας τέτοιας, που μόνο ο Προσκοπισμός μπορεί να μας χαρίσει.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε σε όσους μας βοήθησαν ηθικά και υλικά για την πραγματοποίηση της δράσης μας και είναι οι εξής:

  • Τον Πολυχώρο Πολυθέαση και ιδιαίτερα τον κ. Κώτα Γιώργο  & Μαρία Σταύρου υπεύθυνους Πολυθέασης
  • Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουμαριάς « Η Ντόλιανη»
  • Donuts Mr. Tony , Νούσιος Αντώνιος & ΣΙΑ Ο.Ε. Λαζοχώρι Βέροιας – Τηλ. 23310 24032 & 23310 27933
  • Tην εταιρεία Τραπεζανλίδης Fruit – Εμπόριο φρούτων & λαχανικών – Ν.Π.Ο Βέροιας Νάουσας – Τηλ 23310 21063
  • ΑΡΤΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Χονδραντώνη Κωνσταντίνου Δ. – Πλουτάρχου 20 , Βέροια 2331070589
  • κα. Παντελίδου Όλγα
  • κ.Τόκα Αναστάσιο
  • τους κατοίκους του πανέμορφου χωριού της Κουμαριάς που ανέχτηκαν την τρέλα μας
  • Τους γονείς των παιδιών για την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους σε κάθε επίπεδο
  • τους βαθμοφόρους και τον Αρχηγό της 5ης Ομάδας κ.Τόκα Παύλο

Για περισσότερες φωτογραφίες από την δράση μας αυτή , μπορείτε να δείτε πατώντας ΕΔΩ και ΕΔΩ

Η εκδρομή στον Τριπόταμο

Η 2η ομάδα Αεροπροσκόπων Βέροιας φιλοξενήθηκε στον χώρο του πολιτιστικού συλλόγου Τριποτάμου, έπαιξε πολλά παιχνίδια στην καταπράσινη περιοχή του ποταμού, περιπλανήθηκε στις γειτονιές του χωριού αλλά και πήρε βάγια από την εκκλησία των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.
Τρεις μέρες οι Πρόσκοποι γέμισαν τα σακίδια τους με πολλά παιχνίδια, γέλιο, προσκοπικές γνώσεις και σκέφτονται την επόμενη εξόρμησή τους!!!
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα, τον Πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Τριποτάμου κ. Ευθύμιο Ιντζεβίδη για την φιλοξενία, τον Πρόεδρο της ΕΚΣ κ. Ασβεστά Παύλο που δρόσισε με αναψυκτικά τους Προσκόπους μετά την πορεία στο ποτάμι και την ταμία της ΕΚΣ κα Ρόζα Γιαννούλη !