Οι Πρόσκοποι Βέροιας στο Προσκοπικό Κέντρο Καστανιά

Αρθρογραφος: 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας Proskopoi.Gr
Ημ/νια Έκδοσης: 30/04/2019
Κατηγορίες: Προσκοπική ΖωήΠάντα πρόθυμοι για το καλό!

Αυτό ήταν και το ρητό που μαγνήτισε το ενδιαφέρον της 2ης και 5ης Αγέλης Λυκοπούλων Βεροίας όταν ο, γνωστός σε όλους μας, ημίθεος Ηρακλής χρειάστηκε την πολύτιμη βοήθεια των λυκοπούλων για να ξαναπροσαρτήσει την σωματική και ψυχολογική του ευεξία.

Όντας ετοιμοπόλεμοι και πάντα με χαμόγελο,Ενήλικα Στελέχη και Λυκόπουλα, δέχτηκαν να αντιμετωπίσουν τις διάφορες δοκιμασίες προκειμένου να φέρουν εις πέρας αυτό που τους ανατέθηκε! Με την άφιξη των παιδιών στο Προσκοπικό Κέντρο Καστανιάς, ο Ηρακλής ήταν σίγουρος πως θα φέρει εις πέρας και τους 12 άθλους με την βοήθεια των Λυκοπούλων.
Στο τέλος της πρώτης μέρας, έπειτα από μια σειρά αγωνιωδών και μυστηριωδών δοκιμασιών, οι μικροί θνητοί ήρωες ήταν σίγουροι για την επιτυχία του Ηρακλή. Με δεδομένο ότι τα παιδιά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα είχαν επιδιώξει να βρουν την τροφική πυραμίδα και να την παρουσιάσουν στον Ηρακλή, όλα έδειχναν μονόδρομος για την επιτυχία.
Το ίδιο βράδυ,ο Ηρακλής βράβευσε και ευχαρίστησε τα Λυκόπουλα απονέμοντας μετάλλια. Στη συνέχεια, οι μικροί μας ήρωες ακολούθησαν τα ίχνη του βασικού υπόπτου σε μια περιπετειώδη πορεία με προορισμό την οικεία των 12 Θεών του Ολύμπου. Οι μέρες περνούσαν και η αγωνία όλων κορυφώθηκε όταν την τρίτη και πιο ανατρεπτική μέρα ο Ηρακλής αιφνιδιάζεται με την αποκάλυψη του πραγματικού ενόχου, ο οποίος προσπαθούσε με παραπλανητικούς τρόπους να αποτρέψει τα Λυκόπουλα να συμβάλλουν στην επιτυχία του Ηρακλή.
Τα Λυκόπουλα, με ένα τεράστιο χαμόγελο και δύο υγρά μάτια, αποχαιρέτησαν τους καινούριους φίλους που μαζί τους έπαιξαν και γέλασαν μέχρι τελικής πτώσης! Η εξαντλημένη ενέργεια και το ανεξάντλητο κέφι των παιδιών, αποδεικνύει την επιτυχία αυτής της δράσης και δίνει το εισιτήριο για τις επόμενες!Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε μέσα από τη καρδιά μας τους παρακάτω που στήριξαν έμπρακτα την δράση μας, που πιστεύουν ακλόνητα στον Προσκοπισμό και βρίσκονται πάντα δίπλα μας:

  • Όλγα Παντελίδου,
  • Κατερίνα Τογκούρη,
  • Γεωργιάδη Νικόλαο,
  • Κανδύλα Νικόλαο,
  • Νούσιο Αντώνιο,
  • Σταύρο Καδόγλου

καθώς και τα Ενήλικα Στελέχη και όλους όσους συνέβαλαν στην επίτευξη αυτής της δράσης.

Προχωρούμε ενωμένοι όλο για πιο ψηλά ανεβάσματα..

Για περισσότερες φωτογραφίες από την δράση πατηστε ΕΔΩ & ΕΔΩ

Παντελίδης Ανέστης ( Αρχηγός 5ου Συστήματος Προσκοπων Βέροιας )

Πιστοφίδου Αργυρώ ( Αρχηγός 2ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Βέροιας )