Το 1ο Σύστημα Προσκόπων Ρόδου με τα παιδιά του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & κατάρτισης Ρόδου

Αρθρογραφος: ΔΕΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Ημ/νια Έκδοσης: 17/04/2019
Κατηγορίες: Κοινωνία


Ενεργώντας σε «Διάδραση με την Κοινωνία» οι Ανιχνευτές (έφηβοι ηλικίας 15 έως 18 ετών), με τη συμμετοχή και της Πρότυπης Ενωμοτίας (ηλικίας 14 έως 15 ετών), του 1ουΣυστήματος Ρόδου την Τετάρτη 17η Απριλίου 2019 καλωσόρισαν στην εστία τους τα παιδιά του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Ρόδου( http://eeeek-rodou.dod.sch.gr/ ).

Η δράση είχε σχεδιαστεί ώστε τα παιδιά του ΕΕΕΕΚ παίζοντας μαζί τους να έρθουν σε επαφή με στοιχεία της ζωής υπαίθρου μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, αλλά και να έχουν την ευκαιρία να αλληλοεπιδράσουν με Προσκόπους, παιδιά της ηλικίας τους.



Μετά από ένα μικρό δρώμενο, με την Ομάδα να είναι σε εκδρομή, είδαν πως στήνεται μια σκηνή, απ΄ αυτές που χρησιμοποιούνται στις ολιγοήμερες διανυκτερεύσεις. Ήταν μεγάλη η χαρά τους όταν όλοι μπήκαν στη σκηνή, μαζί με τους Ανιχνευτές, νοιώθοντας έστω και για λίγο τον άγνωστο σ΄ αυτούς περιορισμένο χώρο του igloo.

Στη συνέχεια γνώρισαν τα σκοινιά και ένα βασικό κόμπο, τον σταυρόκομπο. Με ελάχιστη υποστήριξη, σχεδόν όλοι κατάφεραν και τον επανέλαβαν. Και το γιορτάσαμε τραγουδώντας όλοι μαζί ένα εύθυμο προσκοπικό τραγούδι.

Σειρά είχε παιχνίδι εκτόνωσης και χαράς, που είχαν ετοιμάσει οι Ανιχνευτές. Η συμμετοχή ήταν ενθουσιώδης, και η ροή γρήγορη και με επιτυχίες, πολλές φορές μη αναμενόμενες. Η χαρά Ενωμοτιών ήταν έντονη, τόσο στις επιτυχίες αλλά και στις πολύ καλές προσπάθειες που δεν ολοκληρώθηκαν.


Προς το τέλος οι φιλοξενούμενοι μας ευχαρίστησαν τραγουδώντας μας ένα αγαπημένο τους τραγούδι, και προσφέροντάςμας  αναμνηστικά και δωράκια που είχαν κατασκευάσει.


Πέρα από τα βιώματα με τα οποία έφυγαν τα παιδιά του Εργαστηρίου Ειδικής Εκπαίδευσης, οι Πρόσκοποι είχαμε την ευκαιρία να νοιώσουμε ότι «Ο πραγματικός τρόπος να κατακτήσεις την ευτυχία είναι να τη μοιράζεις απλόχερα στους άλλους». Και τα ευχαριστούμε γι αυτό.