24ο Παγκόσμιο Προσκοπικό Jamboree: προπαρασκευαστικό ταξίδι του Αρχηγού της Ελληνικής Αποστολής

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 15/04/2019
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Κόσμος


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το ταξίδι του Αρχηγού της Ελληνικής Αποστολής του 24ου Παγκόσμιου Προσκοπικού Jamboree, κ. Ιωσήφ Δακορώνια-Μαρίνα, στις Η.Π.Α. 

Στο πλαίσιο του ταξιδιού ο Αρχηγός επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο στη Νέα Υόρκη και τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον κ. Λαλάκο.  Κατά τη διάρκεια των κατ’ ιδίαν συναντήσεων, o Σεβασμιώτατος και ο κ. Λαλάκος, ενημερώθηκαν για τις προετοιμασίες και το πρόγραμμα του Jamboree και δήλωσαν την πρόθεσή τους να υποστηρίξουν, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους, την Αποστολή και να επισκεφθούν τη μεγάλη κατασκήνωση στη West Virginia τον Ιούλιο. Σε ανάμνηση της επίσκεψης τους επιδόθηκε αριθμημένο λεύκωμα των 100 χρόνων του Eλληνικού Προσκοπισμού. 



Πέραν των παραπάνω, ο Αρχηγός της Αποστολής συμμετείχε και στις εργασίες της 2ης Συνάντησης Αρχηγών Αποστολών που έλαβε χώρα στην πόλη Charleston της West Virginia. 200 εκπρόσωποι από 55 Εθνικές Προσκοπικές Οργανώσεις ενημερώθηκαν από τις Ομάδες Εργασίας και συνεργάστηκαν, θέτοντας προβληματισμούς και στόχους για την όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία των εθνικών αποστολών και της διοργάνωσης, ώστε αυτή να αποτελέσει για τους συμμετέχοντες Προσκόπους μία μοναδική και αξέχαστη εμπειρία.


Στο 24ο Παγκόσμιο Προσκοπικό Jamboree, που φέτος συνδιοργανώνεται από τους Προσκόπους των Η.Π.Α, Καναδά και Μεξικού και θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Ιούλιο στο Summit Bechtel Reserve στην πολιτεία της West Virginia, αναμένεται να συμμετάσχουν 45.000 Πρόσκοποι από 160 χώρες. Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων θα εκπροσωπηθεί από 54 Προσκόπους και Ανιχνευτές και 30 Ενήλικα Στελέχη από όλη την Ελλάδα.