Πήγαινε το πρόγραμμα ψηλά!

Αρθρογραφος: Christodoularas Alexis
Ημ/νια Έκδοσης: 29/11/2017
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή


Όταν βλέπεις τον ενθουσιασμό των εκπαιδευομένων σε μια σχολή, τότε έχεις πιάσει τον εκπαιδευτικό στόχο. Και όταν μιλάς για μια Αεροπροσκοπική σχολή, η οποία έχει το σύνθημα, «Το πρόγραμμα ψηλά!», τότε είναι δεδομένη η… απογείωση, στο πρόγραμμα των τμημάτων.


Ο λόγος γίνεται για την 40η Σχολή Βασικών Αεροπροσκοπικών Γνώσεων, που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα, στη φιλόξενη εστία του 13ου Σ. Α/Π Φαιάκων, από τις 24 έως τις 26 Νοεμβρίου.


Μια σχολή της Ειδικότητας Αεροπροσκόπων, η οποία είχε σχετικές δραστηριότητες. Μα πάνω από όλα, κατάλληλο κλίμα που δημιούργησε η εκπαιδευτική ομάδα, όπως και διάθεση των εκπαιδευομένων να λάβουν νέες γνώσεις, να ανταλλάξουν ιδέες και να εφαρμόσουν όσα είδαν και άκουσαν.


Η εφαρμογή, όπως ήταν φυσικό, ξεκίνησε στο πλαίσιο της τριήμερης σχολής.
Αρχικά, με τη γνωριμία και χρήση των πτητικών μέσων που ήταν στη διάθεση της σχολής. Το ελαφρό αεροσκάφος, το αλεξίπτωτο πλαγιάς και το Paratrike ήταν τα μέσα, με τα οποία νιώσαμε τη δυναμική που προσφέρουν οι αεροπροσκοπικές δραστηριότητες.Το πρόγραμμα της σχολής περιλεάμβανε, ακόμη, επίσκεψη στον Αερολιμένα Κέρκυρας «Ι.Καποδίστριας» και γνωριμία με τον Πύργο Ελέγχου, το Γραφείο Μετεωρολογικής Ενημέρωσης και τον Σταθμό Τηλεπικοινωνιών, με τη συνεργασία της Fraport Greece, της Swissport Hellas, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και της Αερολέσχης Κέρκυρας. Επίσης, συνεργασία με τον Γιώργο Κισσανάκη, από την Power Fly Team και τον Φάνη Θεοδώρου.Σημαντικό κομμάτι στη σχολή κατέλαβε και το αερομοντελικό εργαστήριο. Οι εκπαιδευόμενοι κατασκεύασαν ο καθένας το δικό του αερομοντέλο, με το οποίο συμμετείχαν στους αερομοντελικούς αγώνες που διοργάνωσε η σχολή. Ήταν μια δημιουργική και, παράλληλα, διασκεδαστική ενασχόληση.Ιδιαίτερες ευχαριστίες, από τη 40η Σ.Β.Α.Γ., αξίζουν στην Π.Ε. Κέρκυρας και το 13ο Σ. Α/Π Κέρκυρας για τη φιλοξενία που μας παρείχαν, τους συνεργάτες της σχολής, τους εκπαιδευόμενους για το ενδιαφέρον που έδειξαν και την ενεργή συμμετοχή, όπως και στην εκπαιδευτική ομάδα για τις γνώσεις που μετέφερε, εμπράκτως και τις συνθήκες μάθησης που δημιούργησε.


Ο στόχος επιτεύχθηκε. Όποια φωτογραφία της σχολής και να ανοίξεις, βλέπεις πρόσωπα με χαμόγελα! Αυτά που αφήνει μια πτήση και προσφέρει η ενασχόληση με το αεροπροσκοπικό πρόγραμμα.
Ακόμη, περιμένεις…;