Ο περιπετειώδης κύκλος ζωής μιας σκηνής..

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 23/03/2019
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Κόσμος


Στην φωτογραφία απεικονίζεται το Ελληνικό Σύστημα Προσκόπων Χαλεπίου, στη Συρία. 
Στο σημείο αυτό που διεξήχθηκαν οι πιο βίαιες μάχες βρισκόταν και συνεχίζει και σήμερα να έχει την έδρα του το Αρχηγείο των Ελλήνων Προσκόπων στο Χαλέπι. Στο φόντο της εικόνας μπορείτε να διακρίνετε τα ερείπια των κτισμάτων, θλιβερά ενθύμια του πολέμου που μαινόταν στην περιοχή λίγα χρόνια πριν.

Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό και ελπιδοφόρο να βλέπεις ότι εκεί που ο πόλεμος άφησε συντρίμμια, η ειρήνη σήμερα χτίζει τις βάσεις για μια νέα ζωή και έχει φέρει μαζί της την αισιοδοξία και τα χαμόγελα στα πρόσωπα των νέων. Και οι Έλληνες Πρόσκοποι Χαλεπίου είναι ακόμη ενεργοί και προσφέρουν προσκοπικό πρόγραμμα στους νέους της περιοχής.

Οι σκηνές που απεικονίζονται στην φωτογραφία δόθηκαν το 2012 ως δώρο στους Προσκόπους Χαλεπίου από την Γενική Εφορεία των Ελλήνων Προσκόπων, κατά την διάρκεια της συμμετοχής τους στο 5ο Τζάμπορη Αποδήμων Ελλήνων Προσκόπων. Ένας απίθανος κύκλος ζωής για τις σκηνές που ξεκίνησαν από την Ελλάδα, άντεξαν μία πολεμική σύρραξη ετών και σήμερα προσφέρουν καταφύγιο σε νέους και νέες που συμμετέχουν σε δράσεις περιπέτειας που μόνο η Προσκοπική Κίνηση ξέρει να προσφέρει στα μέλη της.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το Ελληνικό Σύστημα Προσκόπων Χαλεπίου ιδρύθηκε το 2011 με την βοήθεια του Επίτιμου Προξένου της Ελλάδας στο Χαλέπι κ. Γεωργίου Κατίνη και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Χαλεπίου κ.κ. Παύλου. Εικοσιπέντε (25) από τα μέλη αυτού του Προσκοπικού Συστήματος, το 2012, επισκέφθηκαν την Ελλάδα (πολλά από αυτά για πρώτη φορά στη ζωή τους), για να συμμετάσχουν στο 5ο Τζάμπορη Αποδήμων Ελλήνων Προσκόπων. Η συμμετοχή του Συστήματος Προσκόπων Χαλεπίου ήταν μία συνειδητή προσπάθεια να στηρίξει η Γενική Εφορεία του Σ.Ε.Π. τα αδέλφια μας στην Συρία και συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό τους μέχρι σήμερα.