Δημιουργία χειμωνιάτικου λαχανόκηπου στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων της Θήβας

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 13/11/2017
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Κοινωνία


Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017, τέσσερα Ενήλικα Στελέχη της Προσκοπικής Κίνησης ανέλαβαν την πρωτοβουλία και δημιούργησαν έναν μικρό λαχανόκηπο μέσα στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων της Θήβας.


Η ιδέα ήταν του Γιώργου Γεωργιάδη από το 1ο Σ.Π. Ν/Π Ρέντη, ο οποίος με τη συμβολή της Π.Ε. Σαρωνικού ζήτησε και έλαβε την άδεια από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής να φυτέψει στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων της Θήβας έναν χειμωνιάτικο λαχανόκηπο, με στόχο οι οικογένειες των προσφύγων που διαμένουν εκεί να καλλιεργούν μόνες τους τα δικά τους φρέσκα λαχανικά.


Την προσπάθεια αυτή συνέδραμαν η Μαριάνα Φράγκου, μέλος του Δ.Σ. του Σ.Ε.Π., η Ήρα Τζούρου από το 5ο Σ.Π. Νέας Σμύρνης και ο Κώστας Τάτσης τέως Έφορος Περιβάλλοντος του Σ.Ε.Π. Όλα τα εργαλεία και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν ευγενική προσφορά της εταιρίας ΤΟΠΙΟΔΟΜΗ ΕΠΕ.


Οι Πρόσκοποι είχαν κοντά τους πολύτιμους βοηθούς τα παιδιά που μένουν στο Κέντρο φιλοξενίας, τα οποία ενθουσιάστηκαν από τη δράση και συμμετείχαν ενεργά στο φύτεμα του λαχανόκηπου με λάχανα, μπρόκολα, μαρούλια και κάρδαμο. Τα παιδιά επίσης παρέλαβαν και ανέλαβαν την φροντίδα ενός μικρού φυτώριου με σπόρους, το οποίο θα συμβάλει στη διατήρηση του λαχανόκηπου.