Δράση Κοινωνική Προσφοράς για το "Χαμογελο του παιδιού"

Αρθρογραφος: Andriwtou Maria
Ημ/νια Έκδοσης: 13/11/2017
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Κοινωνία


  Το 2ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων, μέλος της Τοπικής Εφορείας Λ. Πύργου, ιδρύθηκε το 1923 και έκτοτε λειτουργεί αδιάλειπτα προσφέροντας κοινωνικό και εκπαιδευτικό έργο στη νεολαία της πόλης μας, σε άμεση φυσικά συνεργασία με το σχολείο και την οικογένεια. Στο πλαίσιο των κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων του Συστήματος αλλά και της γενικότερης πρακτικής δομής και των αρχών του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί μία κοινωνική αλλά και συνάμα μία δράση ανάπτυξης και παρουσίασης του έργου των Ναυτοπροσκόπων.

  Η κεντρική ιδέα της δράσης αυτής ήταν η παρουσίαση στο ευρύτερο κοινό, μέσα από μία ζωντανή παρουσίαση, του εκπαιδευτικού μας έργου. Για την επίτευξη του στόχου χρησιμοποιήσαμε τα Ναυτοπροσκοπικά σκάφη, άλλα ξύλινα παραδοσιακά σκάφη, προβολή των δράσεων και δραστηριοτήτων των Ναυτοπροσκόπων σε οθόνες TV και διανομή ενημερωτικού υλικού.

Παράλληλα διεξήχθηκε δράση κοινωνικής προσφοράς με στόχο τη συλλογή αγαθών, που θα προσφέρονταν στο "Χαμόγελο του παιδιού", ενός φορέα που επιτελεί ένα μεγάλο και συνεχές κοινωνικό έργο, που εφάπτεται απόλυτα με το έργο 110 ετών προσφοράς στην κοινωνία και ειδικότερα στο παιδί, των Ελλήνων Προσκόπων.Η δράση, που πραγματοποιήθηκε στις 3-4-5 Νοεμβρίου 2017 (Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή) έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο του 8ου & 18ου Δημοτικού Σχολείου περιελάμβανε διαδραστικά παιχνίδια, παρουσίαση και εξοικείωση με τις Ναυτοπροσκοπικές λέμβους, τις επωνομαζόμενες Φαλαινίδες,  καθώς επίσης και μικρά αγωνιστικά σκάφη τύπου Όπτιμιστ για παιδιά ηλικίας 8 με 15 ετών, τοποθετημένα σε μια πισίνα διαστάσεων 8μ. επί 8μ.

Η δράση συνδιάστηκε με τη συλλογή τροφίμων και άλλων ειδών καθαριότητας και βρεφικής φροντίδας, με στόχο, αφενός τη συλλογή του μέγιστου δυνατού φορτίου βοήθειας για το Χαμόγελο του Παιδιού και αφετέρου την ανάδειξη του κοινωνικού και ανθρωπιστικού χαρακτήρα της Προσκοπικής Κίνησης. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τεράστια και τα παιδιά διασκέδασαν με κινητικά παιχνίδια, επιταπέζια παιχνίδια, χειροτεχνίες και βόλτες μέσα στα Οπτιμιστ.


https://www.youtube.com/watch?v=V5DpTimFhnw&feature=share