Εθιμοτυπική συνάντηση των μελών του Δ.Σ. των Ελλήνων Προσκόπων με τον Αρχιεπίσκοπο

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 10/11/2017
Κατηγορίες: Κοινωνία


Αντιπροσωπεία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Π. έγινε δεκτή την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017, από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσα σε ευχάριστο κλίμα και ο Μακαριώτατος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δραστηριότητες που υλοποιούν οι Πρόσκοποι σε ολόκληρη την Ελλάδα αλλά και για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβαν για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, που χαίρουν αναγνώρισης όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς.
Τα μέλη του Δ.Σ ενημέρωσαν τον Μακαριώτατο για το παιδαγωγικό και εθελοντικό έργο της Προσκοπικής Κίνησης, για τις δράσεις της Παγκόσμιας Ένωσης Ορθοδόξων Χριστιανών Προσκόπων ΔΕΣΜΟΣ και έλαβαν την ευλογία του.
Τέλος, συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας και στήριξης των Κατασκηνώσεων της Εκκλησίας.


Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Π. εκπροσώπησαν η Αντιπρόεδρος κα Βάσω Κόλλια, ο Αναπληρωτής Γενικός Έφορος κ. Γιάννης Σπύρου και ο Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων κ. Κωνσταντίνος Εφραιμίδης και συνοδεύονταν από τον Μόνιμο Βοηθό Γενικό Έφορο κ. Νάσο Ευσταθίου και την Υπεύθυνη Επικοινωνίας κα Μαρία Μπενά.


Στον Αρχιεπίσκοπο επιδόθηκαν 2 αναμνηστικά: το πλατύγυρο καπέλο του ιδρυτή του Προσκοπισμού Λόρδου Baden Powel σε μπρούτζινο press papier και μία συλλεκτική έκδοση της εκατονταετίας του Σ.Ε.Π..