Ονοματοδοσία 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Διονύσου, 29 Οκτωβρίου 2017

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 07/11/2017
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή


Κυριακή 29.10.2017

Η στιγμή ιδιαίτερη: Τα επίσημα εγκαίνια των εγκαταστάσεών μας.


Oι καλεσμένοι που μας τίμησαν πολλοί. Η Πολιτεία, εκπρόσωποι του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, οικογένεια, φίλοι, ηταν όλοι εκει. Κάτω από τον ζεστό πρωινό ήλιο, ο Δήμαρχος Διονύσου κος Ζαμάνης πήρε απο το χέρι την ανηψιά του "Άλμπατρος", Αριάδνη, και τα εγκαίνια του Συστήματος μας ως 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Διονύσου, Προσκοπικό Κέντρο: "Μίμης Ιωάννου - Άλμπατρος" ήταν γεγονός. Τη σκυτάλη έλαβε ο κος Χατζηδάκης, πρωτεργάτης της ιδέας δημιουργίας Προσκοπικού Συστήματος στο Διόνυσο και διαρκής αρωγός μας. Αποκάλυψε το νέο όνομα της εστίας των Ναυτοπροσκόπων: "Ευάγγελος Χατζηδάκης".Η Οικογένεια του Σ. Σωτηρίου, κοινοτάρχη Διονύσου εν ετει 2006, συνέχισε την τελετή, με τους Σοφία, Γιώργο και Μιχάλη Σωτηρίου να εγκαινιάζουν την εστία Λυκοπούλων: "Σακελλάριος Σωτηρίου".Η Κυριακή 29.10.17 είχε τα πάντα: συγκίνηση για όσους δεν είναι πια κοντά μας, απόδοση τιμής σε όσους εργάστηκαν για τη δημιουργία του Συστήματος, σημαντική συμμετοχή επισήμων και φυσικά πολύ κέφι για το μέλλον. 

Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ, επιφυλάξαμε στους υποστηρικτές  μας. Τους φύλακες αγγέλούς μας που είχαμε την τιμή ξεχωριστά και ονομαστικά να ευχαριστήσουμε για την υποστήριξή τους.

Νιώσαμε πολύ περήφανοι σε αυτή τη ζέστη αγκαλιά που δημιουργήσατε για εμάς. 
Τα παιδιά, οι Βαθμοφοροι και η Επιτροπή του Συστήματος ήταν όλοι εκεί. 

Σχηματίσαμε ένα γερό κρίκο, ενα πέταλο σεβασμού και αγάπης και υψώσαμε για πρώτη φορα την Ελληνική Σημαία στο "Προσκοπικό κέντρο: Μίμης Ιωάννου - Άλμπατρος".Εσύ Άλμπατρος, Αρχηγέ μας, πρώτος, πριν από 12 χρόνια έτσι μας έμαθες. Έτσι συνεχίζουμε.
Είμαστε πάντα έτοιμοι, για ακόμα περισσότερες δράσεις, για καινούριες εμπειρίες και περιπέτειες. 
Όπως κάνουμε αδιαλείπτα εδώ και 12 χρόνια.

Είμαστε κάθε Σαββατοκύριακο εδώ. 

...με πυξίδα την καρδιά.

Τολμήστε το και εσείς.