Οι Πρόσκοποι παρουσίασαν το έργο τους για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης στο Συνέδριο ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 01/03/2019
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Κοινωνία, Scouts4SDGs


Ο Γενικός Έφορος του Σ.Ε.Π. Χριστόφορος Μητρομάρας συμμετείχε ως ομιλητής στο συνέδριο Εταιρική Υπευθυνότητα στην Πράξη, την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019, στο Αμφιθέατρο Maroussi Plaza, που διοργάνωσε η Boussias Communications και το Marketing Week.

Για πρώτη φορά στο συνέδριο δόθηκε βήμα και στις ελληνικές ΜΚΟ που έχουν συμμετάσχει σε ενέργειες ΕΚΕ. Σε συζήτηση-panel συμμετείχαν στελέχη από τις ΜΚΟ The Tipping Point, Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, Ithaca Laundry, Κ.Ε.Φ.Ι., Γιατροί Χωρίς Σύνορα και Praksis, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο κ. Σωτήρης Πετρόπουλος, Διευθυντής του κέντρου HIGGS. Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης, ο Γενικός Έφορος των Ελλήνων Προσκόπων έκανε ειδική παρουσίαση για την συμβολή των Προσκόπων, σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, στην υλοποίηση της Ατζέντας 2030 και των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.





Η ανάγκη για την σύναψη στρατηγικών συνεργασιών, η ενδυνάμωση του ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα του εταιρικού προφίλ, καθώς και η σημασία του σχεδιασμού καινοτόμων προγραμμάτων με απτά αποτελέσματα αναδύθηκαν ως οι κύριοι πυλώνες μιας επιτυχημένης πολιτικής εταιρικής υπευθυνότητας με πολλαπλά οφέλη για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. 

Τις εργασίες του Συνεδρίου παρακολούθησαν εκ μέρους του Σ.Ε.Π. το μέλος του Δ.Σ. και Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων κ. Κωνσταντίνος Εφραιμίδης και η υπεύθυνη Επικοινωνίας κα Μαρία Μπενά.