Επίσκεψη Προσκόπων στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 23/02/2019
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Κοινωνία


Συνάντηση με τον ρόεδρο και γενικό διευθυντή του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, Μιχάλη Ψύλο, είχαν σήμερα οι πρόσκοποι στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Σκέψης που εορτάζουν. Μάλιστα, οι πρόσκοποι, απέστειλαν το προσκοπικό μαντήλι στον γενικό διευθυντή του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τιμώντας τον για τα χρόνια παρουσίας του στον προσκοπισμό.

«Είμαστε περήφανοι που ως ΑΠΕ-ΜΠΕ συντρέχουμε και θα συνδράμουμε στο έργο και στους στόχους που έχει το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων. Στόχοι που είναι προωθημένοι, που άπτονται των πραγματικών προβλημάτων της νεολαίας και της ελληνικής κοινωνίας», τόνισε ο Μιχάλης Ψύλος. Και πρόσθεσε: «Πρέπει οι πρόσκοποι δημοσιογράφοι να βοηθήσουν. Έχω προτείνει να φτιάξουμε μία ένωση παλαιών προσκόπων δημοσιογράφων. Είναι απίστευτα μεγάλος ο αριθμός».

«Εμείς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έχουμε μία πολύ σημαντική βάση για να ξεκινήσουμε. Θέλουμε ιδέες, πρέπει να κρατήσουμε τα παιδιά στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων», κατέληξε ο κ. Ψύλος.



Από την πλευρά του το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, Κωνσταντίνος Εφραιμίδης, επισήμανε: «Θέλουμε συμμάχους στο έργο μας. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε λίγους και καλούς, κι αυτή είναι μία στρατηγική απόφαση να μην έχουμε πάρα πολλούς αλλά λίγους και καλούς που μας στηρίζουν διαχρονικά -και προσπαθούμε κι εμείς σε δύσκολες εποχές».
«Αν μπορούμε να βρούμε ένα θετικό της κρίσης είναι ότι ευνόησε τον προσκοπισμό, καθώς είναι μία πολύ οικονομική δραστηριότητα. Πολλοί γονείς έστειλαν τα παιδιά τους στους προσκόπους για να κάνουν κάτι εξωσχολικό, οικονομικό και βέβαια να μείνει και κάτι στα παιδιά και να τους κάνει πιο χρήσιμους πολίτες», συμπλήρωσε.

Επιπλέον ο κ. Εφραιμίδης υπογράμμισε: «Σε συνθήκες εξόδου από την κρίση ελπίζουμε να είμαστε ακόμα καλύτερα. Ήδη έχουμε μία αυξητική πορεία στα μέλη μας κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Φεύγουν λιγότερα μέλη κι έρχονται περισσότερα, άρα είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πιάσουμε τον στόχο των 40.000 μελών τα επόμενα χρόνια.». Και προσέθεσε: «Νομίζω ότι μπορούμε να προβάλλουμε τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ, της οποίας οι πρόσκοποι είναι πρεσβευτές παγκοσμίως. Είναι πολύ σημαντικό 40 εκατομμύρια πρόσκοποι να είναι πρεσβευτές βιώσιμης ανάπτυξης. Σε εθελοντική βάση, κάθε μέρα, είμαστε έτοιμοι να δώσουμε χαρά».

«Η κοινωνία πρέπει να μάθει για τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης. Να μάθει ότι υπάρχουν 17 στόχοι. Αν ο καθένας πιάνει κάθε στόχο την εβδομάδα και τον υλοποιεί, τότε θα γίνουμε όλοι καλύτεροι. Αυτή είναι η αποστολή μας και πιστεύω θα τα καταφέρουμε», κατέληξε ο κ. Εφραιμίδης.

πηγή: ΑΜΠΕ