Το 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας “πιστό” στο ετήσιο ραντεβού συλλογής τροφίμων

Αρθρογραφος: 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας Proskopoi.Gr
Ημ/νια Έκδοσης: 21/02/2019
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Κοινωνία


Την 22α Φεβρουαρίου κάθε έτους οι Πρόσκοποι όλου του κόσμου γιορτάζουν την Ημέρα Σκέψης και Φιλίας .  Η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι η ημέρα που γεννήθηκε ο ιδρυτής του Προσκοπισμού ,  Ο Λόρδος Ρόμπερτ Στίβενσεν Σμιθ Μπέηντεν Πάουελ του Γκίλγουελ ( Lord Robert Stevenson Smyth Baden-Powel of Gilwell ) . Για κάθε Πρόσκοπο αυτή η ημέρα είναι ξεχωριστή .

Οι Έλληνες Πρόσκοποι από την Ίδρυση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων προσφέρουν εργασία, χρόνο φιλανθρωπία, ακόμη και την ζωή τους για τον συνάνθρωπο και την Πατρίδα με Ιδανικά τα Οποία παραμένουν σταθερά στην εκατόχρονη Ιστορία τους.  Το μόνο αντάλλαγμα σε όλες τις δράσεις προσφοράς είναι η ικανοποίηση μιας και η ίδια η προσφορά είναι αυτοσκοπός.Οι Πρόσκοποι της Βέροιας στα πλαίσια του ετήσιου εορτασμού της Ημέρας Σκέψης και Φιλίας επαναλαμβάνουν  για 16η συνεχή χρονιά την δράση συλλογής τροφίμων το  Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019Η συγκεκριμένη δράση προσφοράς τα πρώτα 11 χρόνια είχε ως αντικείμενο τη συγκέντρωση φαρμακευτικού βάμβακος για την Ακτή Ελεφαντοστού, ενώ τα 15 τελευταία τη συγκέντρωση τροφίμων για φορείς-ιδρύματα κοινωνικής πρόνοιας της Βέροιας.

Συνεργεία των Προσκόπων της Βέροιας θα βρίσκονται σε μεγάλα Μάρκετ της πόλης μας , ενώ τα συνεργεία μας , από το 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας , θα βρίσκονται το Σάββατο από τις 9:00 έως 15:00 στα Μάρκετ : 1) My Market ( παλαιός Βερόπουλος ) – Μητροπόλεως 42 και 2 ) Lidl Μακροχωρίου – 1ο χλμ Βέροιας – Αλεξάνδρειας


5ο Σύστημα Προσκοπων Βέροιας - Facebook Page

https://www.facebook.com/5o.Sustima.Proskopon.Verias 

5o Σύστημα Προσκοπων Βέροιας - Facebook Group 

https://www.facebook.com/groups/proskopoi/

5ο Σύστημα Προσκοπων Βέροιας - Website 

Www.Proskopoi.Gr

Δημοσίευση άρθρου 

Αστανάστας Ευτύχιος 

Υπαρχηγός 5ου Συστήματος Προσκοπων Βέροιας

Έφορος Επικοινωνίας Περιφερειακής Εφορείας Κεντρικής Μακεδονίας