Οι Πρόσκοποι έκοψαν την πίτα τους

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 14/02/2019
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή


Τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα, στην αίθουσα Λευκαδίτη του κτιρίου της Κεντρικής Διοίκησης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου,  ο Γενικός Έφορος και ‘Εφοροι της Γενικής Εφορείας, Περιφερειακοί Έφοροι, το προσωπικό και πολλά Ενήλικα Στελέχη του Σ.Ε.Π.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα δρώμενο που είχει τίτλο «Ας πέσουν οι μάσκες», το οποίο παρακολούθησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Κατά τη διάρκεια του δρώμενου προβλήθηκε βίντεο με τις σημαντικότερες στιγμές και δράσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2018 και το πρώτο μέρος της εκδήλωσης έκλεισε με την ομιλία του Γενικού Εφόρου κ. Χριστόφορου Μητρομάρα. Στην συνέχεια ο  Προέδρος του Δ.Σ. κ. Ισίδωρος Κανέτης μαζί με τον Γενικό Έφορο κ. Χριστόφορο Μητρομάρα έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα.



Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και η καθιερωμένη απονομή των χρηματικών βραβείων «Σωτήριος Βερσής», σε τέσσερις (4) αριστούχους Ανιχνευτές μας, που πέρασαν σε ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τα βραβεία απονεμήθηκαν από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. και τον Γενικό Έφορο στους: Άγγελο Κονταρίνη - 2ο Σ.Π. Πατρών, Κωνσταντίνα Κωνστούλια - 300ο Σ.Π. Σπάρτης, Μαλβίνα Μιχάλαινα - 10ο Σ.Π. Αναλήψεως, Ιωάννη Παράνομος - 4ο Σ.Π. Χαλκίδας. 






Τέλος, φέτος απονεμήθηκαν ειδικά δύο (2) επιπλέον βραβεία, σε δύο Ενήλικα Στελέχη , που εισήχθησαν στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και παράλληλα με τις σπουδές τους επέλεξαν να συνεχίσουν την ενασχόλησή τους στα Προσκοπικά Συστήματα της Περιφερειακής Εφορείας Λέσβου. Πρόκειται για τις κυρίες Φωτεινή Κοκκινίδου  - 3ο Σ.Ν/Π. Μυτιλήνης και Μάρθα Συρρή - 2ο Σ.Π. Μυτιλήνης.



Η εκδήλωση έκλεισε με ομιλία του  Προέδρου του Δ.Σ. κ. Ισίσδωρου Κανέτη, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά με πολλές και δημιουργικές δράσεις, γεμάτες παιχνίδι, περιπέτεια, προσφορά και αισιοδοξία!