Κοπή πίτας Προσκόπων Βέροιας για τα 100 χρόνια προσφοράς

Αρθρογραφος: 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας Proskopoi.Gr
Ημ/νια Έκδοσης: 22/01/2019
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Προσκοπική Ιστορία


Με συνέπεια Λόγων και Πράξεων, ολοκληρώθηκαν οι Επετειακές Εκδηλώσεις των 100 χρόνων των Πρόσκοπων Βέροιας με την κοινή κοπή πίτας όλων των Συστημάτων και της Ενώσεων Παλαιών Προσκόπων Βέροιας, για πρώτη φορά στα χρονικά, στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο της Ι.Μ. Βεροιας – Ναούσης και Καμπανίας.




Η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί ανάμεσα σε πολλές για τα 100 Χρόνια του Προσκοπισμού της Βέροιας, όπως είχαν ανακοινωθεί στην συνέντευξη Τύπου τις 6 Ιουνίου 2018.





Σε μία κατάμεστη αίθουσα από Λυκόπουλα, Προσκόπους, Ανιχνευτές, γονείς , μέλη Ε.Κ.Σ., Παλαιούς Προσκόπους, φίλους και χορηγούς της Προσκοπικής Κίνησης, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος της πόλης κος Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, ο Αντιδήμαρχος κος Στέλιος Ασλάνογλου και οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι κα Νίκη Καρατζιούλα και κος Θεόφιλος Τεληγιαννίδης,   .






Την εκδήλωση προλόγισε ο κ.Σωτήρης Τσέλιος αναφέροντας χαρακτηριστικά στον λόγο του ότι: «Είναι δύσκολο στους καιρούς που ζούμε να βρούμε οργανισμούς με τόση μακροβιότητα και ταυτόχρονα συνέπεια σε Αρχές και Άξιες».




Στη συνεχεία παρουσιαστήκαν σε θεματικά βίντεο οι δραστηριότητες των κλάδων : Λυκόπουλων (παιδιά 7-11 ετών), Πρόσκοπων (παιδιά 12- 15 ετων) και Ανιχνευτών (παιδιά 15-18 ετων) διανθισμένες από προσκοπικά τραγούδια. Πρωτότυπη πινελιά στο πρόγραμμα το βίντεο – αφιέρωμα στα Ενήλικα Στελέχη, αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο την συμβολή τους στην διαπαιδαγώγηση των νέων. Ευχάριστες αναμνήσεις και μια κρυφή ικανοποίηση ότι τόσοι λίγοι κατάφεραν να πραγματοποιήσουν τόσα πολλά άφησε το βίντεο-παρουσίαση για τις έξι επετειακές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο εξάμηνο.




Κατά την κοπή της βασιλόπιτας οι τρεις Αρχηγοί Προσκοπικών Συστημάτων κα Αργυρώ Πιστοφίδου , κος Ανέστης Παντελίδης και κος Βαγγέλης Παπαχαραλάμπους, καθώς και ο νέος Αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων κος Νίκος Ουσουλτζόγλου, ευχήθηκαν στους παρευρισκόμενους καλή Προσκοπική Χρονιά και επίσης παρέδωσαν ευχαριστήρια προς όλους όσους στήριξαν το έργο της Προσκοπικής Κίνησης κατά το προηγούμενο έτος.




Η εκδήλωση έκλεισε με την ανάδειξη των τυχερών της Βασιλόπιτάς μας. Έξι μέλη της προσκοπικής οικογένειας της Βέροιας αναδείχθηκαν τυχερά και παρέλαβαν σντίστοιχα αναμνηστικά δώρα, ενώ παράλληλα αναδείχθηκε ως τυχερό τμήμα της χρονιάς η Κοινότητα Ανιχνευτών Βέροιας. Αναμνηστική πλακέτα ευχαριστιών δόθηκε στον χορηγό κ.Φώτη Αλεξιάδη Παλαιό Πρόσκοπο για την χορηγία φρούτων και λαχανικών προς τις θερινές κατασκηνώσεις. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται: στην Ιερά Μητρόπολη της Βέροιας για την παραχώρηση του Παύλειου Πολιτιστικού Κέντρου και στο αρτοποιείο Χοντραντώνη για την χορηγία της βασιλόπιτας και την παροχή μεγάλης έκπτωσης στα αρτοποιήματα 




Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ

Βίντεο Κλάδου Λυκοπούλων Βέροιας 

https://youtu.be/k-kalJieAjw

Βίντεο Κλάδου Προσκοπων Βέροιας 

https://youtu.be/8agbkbIbBvY

5ο Σύστημα Προσκοπων Βέροιας - Facebook Page

https://www.facebook.com/5o.Sustima.Proskopon.Verias 

5o Σύστημα Προσκοπων Βέροιας - Facebook Group 

https://www.facebook.com/groups/proskopoi/

5ο Σύστημα Προσκοπων Βέροιας - Website 

Www.Proskopoi.Gr

Δημοσίευση άρθρου 

Αστανάστας Ευτύχιος 

Υπαρχηγός 5ου Συστήματος Προσκοπων Βέροιας

Έφορος Επικοινωνίας Περιφερειακής Εφορείας Κεντρικής Μακεδονίας