Χειμερινή δράση 5ης ομάδας Προσκόπων & 2ης Ομάδας Αεροπροσκόπων Βέροιας

Αρθρογραφος: 5ο Σύστημα Προσκόπων Βέροιας Proskopoi.Gr
Ημ/νια Έκδοσης: 09/01/2019
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή


Λίγο πριν την εκπνοή του 2018 η 5η Ομάδα Προσκόπων Βέροιας σε συνεργασία με την 2η Ομάδα Αεροπροσκόπων, οργάνωσαν την χειμερινή τους δράση στην πόλη της Έδεσσας στις 28-30 Δεκεμβρίου 2018. 

Με Αρχηγό δράσης την κα Εύη Δεδούση (Αρχηγό 2ης Ομάδας Αεροπροσκόπων ) και Υπαρχηγό τον κ. Παύλο Τόκα ( Αρχηγό 5ης Ομάδας Προσκόπων ) οι Πρόσκοποί μαςέζησαν τρεις ημέρες περιπέτειας στην πανέμορφη Έδεσσα. 

Έπαιξαν παιχνίδια στη γραφική συνοικία Βαρόσι, κρύφτηκαν στο πάρκο των καταρρακτών και φυσικά θαύμασαν τον Κάρανο, τον μεγάλο καταρράκτη. Την δεύτερη μέρα με σύμμαχο τον καιρό. οι Πρόσκοποι επισκέφτηκαν το Λουτράκι, Πόζαρ. Μετά από μια πορεία στο φαράγγι, αναζωογονήθηκαν στα θερμά ιαματικά λουτρά. Μια πρωτόγνωρη εμπειρία για πολλά παιδιά που μονοπώλησε την κουβέντα της επιστροφής στην Έδεσσα. Δεν θα μπορούσε να λείπει και το βραδινό παιχνίδι και η αναζήτηση του σκούφου του Αη Βασίλη. Οι Πρόσκοποι με τις γνώσεις τους κατάφεραν να βρουν τον σκούφο στο κέντρο της πόλης, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Για την πραγματοποίηση της δράσης βοήθησαν οι Υπαρχηγοί Ομάδας του 2ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Αθηνά Γιατζιτζίδου, Άννα Κυριακού, Γρηγόρης Δελιόπουλος, ο Στέφανος Στεργιόπουλος Αρχηγός Αγέλης 5ου Συστήματος Προσκόπων, καθώς και Ανιχνευτές της Κοινότητας Βεροίας. Καθοριστική ήταν και η βοήθεια του Αρχηγού Συστήματος Έδεσσας κ. Βαγγέλη Βλαχάκου.