Δράση Ανίχνευσης Φύσης από την Κοινότητα Ανιχνευτών του 2ου Ναυτοπροσκόπων Χίου

Αρθρογραφος: Μπινίκου Ελευθερία
Ημ/νια Έκδοσης: 09/12/2018
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή


Το Σαββατοκύριακο 1-2/12/2018 μέλη της Κοινότητας Ανιχνευτών του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Χίου πραγματοποίησαν διήμερη εκδρομή στις περιοχές της Χίου, Αρβανίτισσα – Τρυπατές.

Οι Ανιχνευτές μας ξεκίνησαν πορεία από την Παναγία Αρβανίτισσα με προορισμό τον Τρυπατέ κάνοντας χρήση χάρτη και GPS.


Ακολουθώντας το μονοπάτι που ελισσόταν σε βραχώδες έδαφος, έκαναν μια ενδιάμεση στάση στο επονομαζόμενο «Μαντρί του Δοξασμένου», ένα χαρακτηριστικό χιώτικο μαντρί, ανακαλύπτοντας τα εντυπωσιακά κτίσματα που αναδεικνύουν την τέχνη της ξερολιθιάς.


Στη συνέχεια, παρέμειναν στο μονοπάτι ακολουθώντας τη σήμανση που έχει γίνει κατά καιρούς από ειδήμονες, πάνω σε πέτρες, απολαμβάνοντας την εκπληκτική θέα προς την πόλη, το Βροντάδο, καθώς και προς τα μικρασιατικά παράλια. 

Με κομμένη την ανάσα από το δέος της απαράμιλλης ομορφιάς του τοπίου, αλλά και με την απαραίτητη προσοχή και ασφάλεια που διέπει όλες μας τις δράσεις, διέσχισαν «το στενό της Πηγανιάς» προκειμένου να καταλήξουν στις παλιές εγκαταστάσεις της μονάδας καταδρομέων (3ο ΕΤΕΘ), όπου και εγκαταστάθηκαν, ακολουθώντας μια ποικιλία δραστηριοτήτων βάση προγράμματος που οι ίδιοι οι έφηβοι είχαν οργανώσει.

Η διαβίωση στο ύπαιθρο, η κίνηση και η ασφάλεια σε φυσικό χώρο, είναι μεταξύ άλλων στοιχεία άρρηκτα συνδεδεμένα με τις δραστηριότητες που μπορεί να προσφέρει το προσκοπικό πρόγραμμα στα πλαίσια της προσπάθειας μας να είμαστε αρωγοί στη διαμόρφωση των αυριανών ενεργών πολιτών της κοινωνίας μας.