Απονομή της ανώτατης τιμητικής διάκρισης των Ελλήνων Προσκόπων στους κ.κ. Γεώργιο Δάσιο και Διονύσιο Σιμόπουλο

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 27/11/2018
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Κοινωνία


Την ανώτατη τιμητική διάκριση των Ελλήνων Προσκόπων, το Προσκοπικό Παράσημο του Αργυρού Φοίνικα, θα απονείμει το Διοικητικό Συμβούλιο μετά από σχετική απόφασή του, στον ομότιμο καθηγητή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Γιώργο Δάσιο και τον φυσικό και αστρονόμο, επίτιμο διευθυντή του Ευγενιδείου Πλανηταρίου κ. Διονύση Σιμόπουλο, για τις διακεκριμένες και εξέχουσες υπηρεσίες που προσέφεραν στην Προσκοπική Κίνηση και την κοινωνία. 



Η εκδήλωση απονομής θα γίνει την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 στις 17.30, στο Κελάρι 9 των εγκαταστάσεων της οινοποιητικής εταιρείας Achaia Clauss, στο Πετρωτό Πατρών. Οι βραβευόμενοι υπήρξαν στα παιδικά και εφηβικά τους χρόνια, τις δεκαετίες του 1950 και 1960, Πρόσκοποι στην Πάτρα, ενώ είναι ακόμη σήμερα ενεργά μέλη των Ελλήνων Προσκόπων, ως μέλη της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων 2ου Συστήματος Πάτρας. 


Γιώργος Δάσιος



Διονύσης Σιμόπουλος

Με αποστολή του την ανάπτυξη άξιων, χρήσιμων και υπεύθυνων πολιτών, οι Έλληνες Πρόσκοποι αναγνωρίζουν στα πρόσωπα των κ.κ. Δάσιου και Σιμόπουλου δυο σύγχρονους πρεσβευτές του σκοπού της Προσκοπικής Κίνησης, που με τις πανελλήνιες και διεθνείς διακρίσεις τους καθώς και με τον εποικοδομητικό ρόλο τους στην κοινωνία αποτελούν πρότυπα για όλα τα παιδιά και τους νέους του τόπου μας.