Ποιες εκπλήξεις επιφύλασσε το Χάλιφαξ στους δύο Προσκόπους που παρέλαβαν το βραβείο McCain

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 19/11/2018
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Κόσμος


Με «άρωμα» Ελλάδας συνεχίστηκε το πρόγραμμα των δύο Ενήλικων Στελεχών του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, Γιάννη Σβώρου και Ξενοφώντα Κουκούτα, στο Χάλιφαξ του Καναδά μετά την παραλαβή του βραβείου John MacCain εκ μέρους των κατοίκων της Λέσβου για την προσφορά τους στην προσφυγική κρίση.
Η επόμενη μέρα της βράβευσης επιφύλασσε μία έκπληξη στον Γιάννη, τον Ξενοφώντα και στον εκπρόσωπο του Δήμου Λέσβου, αφού μέσα σε λίγες ώρες, μετά από επικοινωνία της Εφορείας Δημοσίων Σχέσεων της Γενικής Εφορείας, ενημερώθηκε η κοινότητα των ομογενών του Χάλιφαξ όπου τους υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη θέρμη.



Ο Γιάννης και ο Ξενοφώντας ενημέρωσαν την κοινότητα της ομογένειας για την σπουδαιότητα της Προσκοπικής Κίνησης και την ανιδιοτελή προσφορά προς τον συνάνθρωπο. Περιέγραψαν τη δράση των Προσκόπων για το διάστημα 2015-16 και την προσφορά προς τους πρόσφυγες.

Οι εκπλήξεις ωστόσο δεν σταμάτησαν. Οι τρεις τους γευμάτισαν με τον Έλληνα Πρέσβη στο Μόντρεαλ κ. Δημήτριο Αζερόπουλο, ο οποίος εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη βράβευση και ευχαρίστησε την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα του Αγίου Γεωργίου που έκαναν τα παιδιά να νιώσουν σαν στο σπίτι τους.


Αναμνηστική φωτογραφία από την συνάντηση με τον Έλληνα Πρέσβη

Αξίζει να σημειωθεί ότι το λιμάνι του Χάλιφαξ, πριν από δεκαετίες αποτέλεσε την πύλη εισόδου δεκάδων Ελλήνων μεταναστών στον Καναδά, οι οποίοι μετά από ένα εξαντλητικό ταξίδι πολλών ημερών, πάνω στο πλοίο, έφταναν στον προορισμό τους, στη δική τους Γη της Επαγγελίας.