Ο Bear Grylls ονομάστηκε Γενικός Πρεσβευτής του Παγκόσμιου Προσκοπισμού

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 16/11/2018
Κατηγορίες: Κόσμος


Το Παγκόσμιο Προσκοπικό Γραφείο ανακοίνωσε σήμερα τον διορισμό του Bear Grylls ως Γενικού Πρεσβευτή του Παγκόσμιου Προσκοπισμού. Ως υπέρμαχος και εκπρόσωπος του Προσκοπισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, o Bear είναι γνωστός σε εκατομμύρια ανθρώπους από τις μοναδικές περπέτειες που ζει στην τηλεόραση ως παρουσιαστής ρεάλιτι εκπομπών επιβίωσης, από τις εμπνευσμένες ομιλίες του, από το συγγραφικό του έργο και διακρίνεται από το πάθος του για τον Προσκοπισμό. Είναι επίσης γνωστός υποστηρικτής διαφόρων φιλανθρωπικών σκοπών και υπέρμαχος της άποψης ότι όλοι οι νέοι πρέπει να βιώνουν την περιπέτεια.



Οι εκπρόσωποι του Παγκόσμιου Προσκοπικού Γραφείου δήλωσαν ενθουσιασμένοι που η Προσκοπική Κίνηση θα έχει ως πρεσβευτή της κάποιον που διακατέχεται από τα προσκοπικά ιδεώδη και ενσαρκώνει με τον καλύτερο τρόπο τα χαρακτηριστικά ηγεσίας του Προσκοπισμού. Κατά τη διάρκεια της τριετούς θητείας του σε αυτή την εθελοντική και τιμητική θέση,  o Bear θα αποτελέσει την παγκόσμια φωνή του Προσκοπισμού με στόχο να εμπνεύσει περισσότερους ενήλικες και νέους να ενταχθούν στην Κίνηση και να ζήσουν τις μοναδικές εμπειρίες που μόνο ο Προσκοπισμός μπορεί να προσφέρει.

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση του Bear ως Γενικού Πρεσβευτή θα πραγματοποιηθεί στις 16 Νοεμβρίου 2018 στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, όπου θα ανακοινώσει τη δέσμευση της Προσκοπικής Κίνησης στην εφαρμογή των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης. Πρόκειται για μία πρωτόγνωρη κινητοποίηση μέσω της οποίας θα ενεργοποιηθούν σε παγκόσμιο επίπεδο πάνω από 50 εκατομμύρια Πρόσκοποι, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουμε και να την υλοποιήσουμε τη μεγαλύτερη συντονισμένη συμβολή νεολαίας για τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης έως το 2030.

Ο ίδιος ο Bear Grylls δήλωσε για την ανάληψη του ρόλου του "..Σήμερα αισθάνομαι τόσο υπερήφανος που αναλαμβάνω τον νέο μου ρόλο ως Γενικός Πρεσβευτής του WOSM. Μέσω αυτού του ρόλου θα έχω την ευκαιρία να αναδείξω την αξία της περιπέτειας και τις πολύτιμες δεξιότητες που μπορούν οι νέοι σε όλο τον κόσμο να αποκτήσουν μέσω του Προσκοπισμού. 



Θέλω επίσης να καθησυχάσω την εκπληκτική προσκοπική μου οικογένεια στο Ηνωμένο Βασίλειο, ότι αυτή μου η ενασχόληση δεν πρόκειται να υποκαταστήσει τον ρόλο μου ως Αρχιπροσκόπου! Αυτός ο νέος παγκόσμιος ρόλος έρχεται απλά να επεκτείνει την απίστευτα θετική επιρροή του Προσκοπισμού σε εκατομμύρια νέους από σχεδόν όλες τις χώρες της γης. Είμαστε όλοι μέρος αυτής της καταπληκτικής παγκόσμιας οικογένειας Προσκόπων, αυτής της ισχυρής δύναμης για το καλό και ο στόχος μου είναι να πρωτοστατήσω σε αυτή την πρωτοφανή κινητοποίηση Προσκόπων μέσω της οποίας θα επιτύχουν θετικές αλλαγές στις κοινότητές τους. Ευχαριστώ όλους του Προσκόπους που βρίσκονται πλάι μου και υποστηρίζουν αυτή μου την προσπάθεια."