Οι Πρόσκοποι στο πλευρό του MDA Hellas στο πλαίσιο του Κλασικού Μαραθωνίου

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 15/11/2018
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Κοινωνία


Στον κλασικό Μαραθώνιο με τους Finish Liners έτρεξαν τα Ενήλικα Στελέχη και οι Πρόσκοποι ηλικίας 15-18 ετών του 1ου και 2ου Συστήματος Προσκόπων Ψυχικού, στηρίζοντας το σωματείο MDA για τη φροντίδα των ατόμων με νευρομυικές παθήσεις.
Τα μέλη των δύο Προσκοπικών Συστημάτων έτρεξαν στον Κλασικό Μαραθώνιο για να  στηρίξουν 3 αθλητές του MDA Hellas που δραστηριοποιούνται στον αθλητισμό και έχουν όνειρο να μπορέσουν να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας σε Πανευρωπαϊκά, Παγκόσμια Πρωταθλήματα, αλλά και φυσικά στους Παραολυμπιακούς αγώνες, κάνοντάς μας υπερήφανους!


Στηρίζοντας με τη βοήθειά τους 3 μέλη του MDA με Νευρομυϊκή Πάθηση, τον Ανδρέα, την Αλεξάνδρα και το Χάρη, διένυσαν όλοι μαζί τα 42 χλμ του 36ου Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Μια μαγευτική αλλά και τόσο ξεχωριστή διαδρομή, που σου έδινε δύναμη και κουράγιο για τερματίσεις. Στόχος μας, να ενημερωθούμε, να προσφέρουμε αλλά και να ευαισθητοποιήσουμε το ευρύτερο κοινό απέναντι στα άτομα που πάσχουν από νευρομυϊκές παθήσεις.


Το MDA ξεκίνησε τη δράση του στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2000 με τη θεμελιώδη πεποίθηση ότι μια συντονισμένη προσπάθεια από την πολιτεία, τους ιδιωτικούς φορείς, αλλά και τους μεμονωμένους πολίτες, μπορεί να κάνει θαύματα.

Η ιδέα της ομάδας Finish Liners είναι μία ομαδική πρωτοβουλία φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Δημιουργήθηκε με αφορμή το ντοκιμαντέρ της σκηνοθέτριας Ελιάνας Αμπραβανέλ, που είχε τίτλο «Finish Line» και παρακολουθούσε τις ζωές τριών ασπρομάλληδων μαραθωνοδρόμων που δεν βιάζονται να τερματίσουν.


Περήφανοι και γεμάτοι συναισθήματα, τα μέλη των δύο Προσκοπικών Συστημάτων επέστρεψαν στην καθημερινότητα για περισσότερες δράσης και έχοντας στο «σακίδιό» τους ένα μήνυμα ζωής: «Ότι σημασία δεν έχει πως τρέχεις, αλλά γιατί … και με ποιους»!