Δράση Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου "Από τα 10 στα 100"

Αρθρογραφος: Christodoularas Alexis
Ημ/νια Έκδοσης: 01/11/2018
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή


Ήταν βράδυ Σαββάτου 27 Οκτωβρίου και στο Προσκοπικό Κέντρο «Κένταυρος», στο Πήλιο, ένα Μέλος Προσκοπικού Δικτύου κουρδίζει την κιθάρα του για τη βραδινή δραστηριότητα που θ’ ακολουθούσε. Ήταν κι αυτός ένας από τους δεκάδες συμμετέχοντες της τριήμερης πανελλήνιας εορταστικής συνάντησης-δράσης του Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου Γ.Ε., με το σύνθημα «Από τα 10 στα 100».



Τα υπόλοιπα Μέλη Π.Δ. είχαν φάει το βραδινό τους και συζητούσαν σε παρέες, ενώ το Προσκοπικό Δίκτυο υπηρεσίας μόλις τελείωνε με το πλύσιμο των μαγειρικών σκευών. Ο εξωτερικός χώρος του Προσκοπικού Κέντρου ήταν το ιδανικό μέρος για να απολαύσει κάποιος τον έναστρο ουρανό. Οι περισσότεροι ήταν έξω.



Παρόλο που ήταν μια γεμάτη μέρα, με πολλές δραστηριότητες, στις παρέες των νέων και παλιών Μελών Π.Δ. υπήρχε ζωντάνια. Συζητούσαν, μεταξύ άλλων, γι’ αυτά που τους επεφύλαξε το πρόγραμμα της μέρας. Ιππασία, παρασκευή παραδοσιακής πηλιορείτικης πίτας, ενημέρωση για την κηραλοιφή, τον ιστορικό Μουντζούρη του Πηλίου, δραστηριότητα πολιτιστικής κληρονομιάς στις Μηλιές, κατασκευή ταϊστρών για τα αδέσποτα ζώα στο Βόλο, τοίχο καλοσύνης γι’ αυτούς που τον έχουν ανάγκη.













Ύστερα από λίγη ώρα, ο κιθαρίστας, της παρέας, προβάρει τις πρώτες μελωδίες. Καθώς ο ήχος ζωηρεύει ακούγεται μια πρόταση: «Να βγάλουμε ένα τραγούδι για τον Κλάδο!». 

«Ωραία ιδέα!», σκέφτομαι και αναρωτιέμαι: 

«Σε τι θα μπορούσαν ν’ αναφέρονται οι στίχοι; Στα 10 και πλέον χρόνια του Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου ή στα 100 χρόνια Rovers (νέες και νέοι 18-26 ετών) παγκοσμίως; Ή μήπως καλύτερα ν’ αφορούν, συγκεκριμένα, στην τριήμερη συνάντηση-δράση και τις δραστηριότητές της; Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για τη δραστηριότητα της Κυριακής, που αφορά στην ειρήνη και τα δεινά του πολέμου; Ή να γράψουμε για τη δραστηριότητα αυτοεξέλιξης και ενσυναίσθησης, που έγινε την Παρασκευή;»




Η σκέψη μου διακόπηκε στη μέση, επειδή έπρεπε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα της μέρας. Ωστόσο, βγήκε ένας νέος στόχος.




Στην επόμενη δράση να έχουμε ένα παραπάνω τραγούδι να πούμε! 
Αυτό, του Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου…
Εις το επανιδείν!