Ο Έφορος Προσκοπικών Κέντρων των Ελλήνων Προσκόπων στο Kandersteg International Scout Center (KISC)

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 22/10/2018
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Κόσμος


Ο Έφορος Προσκοπικών Κέντρων, κ. Βαλεντίνος Μαντζούτσος, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Kandersteg International Scout Center (KISC) το διάστημα 7 με 16 Σεπτεμβρίου 2018.

Το Διεθνές Προσκοπικό Κέντρο Kandersteg είναι το Παγκόσμιο Κέντρο του Παγκόσμιου Οργανισμού της Προσκοπικής Κίνησης (WOSM). Ιδρύθηκε το 1923 από τον Λόρδο Baden-Powell, ο οποίος, μετά το πρώτο Παγκόσμιο Jamboree, είχε ένα όνειρο για ένα μέρος όπου θα μπορούσαν να συναντηθούν Προσκόποι από όλο τον κόσμο και να λαμβάνει χώρα το μόνιμο Mini Jamboree. Το όνειρό του έγινε πραγματικότητα και σήμερα έχοντας ανοίξει τις πόρτες του σε Προσκόπους αλλά και το ευρύ κοινό,  το KISC υποδέχεται πάνω από 11.000 νέους και νέες από περισσότερες από 50 διαφορετικές χώρες!

Σκοπός αυτής της επίσκεψης ήταν η γνωριμία με τον τρόπο λειτουργίας του Κέντρου και η μεταφορά τεχνογνωσίας για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να λειτουργούν τα ελληνικά Προσκοπικά Κέντρα. Κατά την διάρκεια της παραμονής του είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Manager του KISC αλλά και να παρακολουθήσει μέρος της τρίμηνης εκπαίδευσης που λαμβάνουν οι εθελοντές του KISC.