Οι Έλληνες Πρόσκοποι στο Connect Athens

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 14/10/2018
Κατηγορίες: Κοινωνία


To Σάββατο 13 Οκτωβρίου οι Έλληνες Πρόσκοποι έδωσαν δυναμικό παρόν στο Καλλιμάρμαρο, συμμετέχοντας στη δράση που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Connect Athens κατά της κλιματικής αλλαγής, με στόχο να σπάσουμε το ρεκόρ Guinness δημιουργώντας το μεγαλύτερο μωσαϊκό από ανακυκλώσιμα υλικά!!!


Εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών και πολίτες πλημμύρισαν τον περιβάλλοντα χώρο του Παναθηναϊκού Σταδίου και κατάφεραν να καλύψουν μια έκταση 357,5 τ.μ. με ανακυκλώσιμα υλικά (χρώματος άσπρου - μαύρου) «γεμίζοντας» το λογότυπο του Connect Athens.


Παρόντες στο σημαντικό αυτό εγχείρημα μαζί με τους Έλληνες Προσκόπους ήταν η Ολυμπιονίκης Πηγή Δεβετζή, ο Παραολυμπιονίκης Γιάννης Κωστάκης, ο εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών πατέρας Νικόδημος, η Action Aid, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, παιδιά από 10 δημοτικά Γυμνάσια και Λύκεια από όλη την Αθήνα και εκπρόσωποι των εταιρειών Lets do it Greece, Ethelon, Caritas, Second hand και Aiesec.

Η δημοσιογράφος Ειρήνη Nικολοπούλου που παρουσίαζε την εκδήλωση, συνομίλησε με όλα τα μέλη της Κοινότητας του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Παλαιού Φαλήρου η οποία ήταν εκείνη τη στιγμή στον χώρο και συνεχάρηκε τα παιδιά για την ευαισθησία που δείχνουν σε θέματα σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος.