Οι Πρόσκοποι της Μυτιλήνης αποχαιρετούν τον ήρωα του Αιγαίου

Αρθρογραφος: Ομάδα Σύνταξης
Ημ/νια Έκδοσης: 10/10/2018
Κατηγορίες: Κοινωνία


Ρίγησαν οι Πρόσκοποι της Μυτιλήνης στο άγγελμα του ξαφνικού θανάτου του Κυβερνήτη ΛΣ Κυριάκου Παπαδόπουλου, του "ήρωα του Αιγαίου" που με αυταπάρνηση συνέβαλε στο να σωθούν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που περνούσαν στα ελληνικά νησιά την περίοδο 2015 - 2016.

Με αφορμή αυτή την θλιβερή είδηση θυμηθηκαμε σήμερα εκείνη την ημέρα του Νοεμβρίου του 2015, που στην κορύφωση της ανθρωπιστικής προσφυγικής κρίσης, επισκεφθήκαμε στα πλαίσια μιας δράσης επαγγελματικού προσανατολισμού το θρυλικό ΠΛΣ 602, το σκάφος του Λιμενικού Σώματος που το πλήρωμά του έχει σώσει χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, μεγάλους και μικρά παιδιά, στη θαλάσσια οριογραμμή Ελλάδας - Τουρκίας.


Η δράση επαγγελματικού προσανατολισμού μετατράπηκε εύκολα σε δράση Αγωγής και Δημοκρατίας, μέσα από την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Ανθυποπλοίαρχο τότε Κυριάκο Παπαδόπουλο, για το επάγγελμα του Λιμενικού, όπως και για τις ηρωικές πράξεις του πληρώματος του σκάφους.

Και θυμηθήκαμε τη χαρά του σαν του δώσαμε ένα μπλε μαντήλι και υψώθηκε στα ύψη στα μάτια των παιδιών σαν τους είπε "ήμουνα κι εγώ ξέρετε Πρόσκοπος... Στους Προσκόπους έμαθα πως η ζωή αξίζει όταν προσφέρεις στο διπλανό σου".


Σε ευχαριστούμε αδελφέ μας Κυριάκο για το παράδειγμα.