Ιταλοί… για 10 μέρες οι Βρονταδούσοι Πρόσκοποι

Αρθρογραφος: Anagnostou Eirhnh
Ημ/νια Έκδοσης: 02/10/2018
Κατηγορίες: Προσκοπική Ζωή, Κόσμος


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η θερινή τους κατασκήνωση στο Baden Powel Park της Ιταλίας
Μια ιδιαίτερη κατασκήνωση είχαν την ευκαιρία να βιώσουν 18 με 27 Αυγούστου 2018, Πρόσκοποι, Ανιχνευτές και Ενήλικα στελέχη των δύο Ναυτοπροσκοπικών Συστημάτων του Βροντάδου. Με αφορμή τα 80 χρόνια του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Βροντάδου, αποφάσισαν από την αρχή του 2018 να διοργανώσουν, στην κορύφωση της προσκοπικής χρονιάς, το καλοκαίρι, μία δράση αντάξια της ιστορίας του Συστήματος που θα έμενε βαθιά χαραγμένη στη μνήμη όλων. Και τα κατάφεραν!

25 παιδιά –ηλικίας από 12 έως 17 ετών- και 9 Ενήλικα Στελέχη έζησαν αξέχαστες στιγμές στη μακρινή βόρεια Ιταλία, στο κατασκηνωτικό κέντρο Baden Powel Park, 60 χλμ. βορείως της Ρώμης.


Παρά τη μεγάλη απόσταση που είχαν να διανύσουν, ξεκινώντας από τη Χίο – ταξίδι 42 ωρών με δύο καράβια και λεωφορείο - φτάνοντας αισίως στον προορισμό τους, με καλή διάθεση και συνεργασία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν σε ένα περιβάλλον εντελώς διαφορετικό από αυτό που έως τώρα γνώριζαν.


Έμαθαν να διαβιούν στο ύπαιθρο, κάτω από πανύψηλες βελανιδιές και φουντουκιές και να αντιμετωπίζουν καθημερινά μια… μπόρα που διαρκούσε 1 με 2 ώρες! Η συνεχής βροχή τους αιφνιδίασε από την πρώτη στιγμή της άφιξης όταν φορτωμένοι με τα σακίδιά τους προσπαθούσαν να προσεγγίσουν τον χώρο της κατασκήνωσης, αλλά στη συνέχεια έμαθαν να ζουν με αυτή, ακόμη και να παίζουν όταν δεν ήταν πολύ έντονη.


Έστησαν τις σκηνές τους και κατασκεύασαν όλα όσα χρειάζονταν για να μείνουν με ασφάλεια στο απέραντο κατασκηνωτικό κέντρο που με χαρά τους φιλοξένησε.Ένιωσαν τη νυχτερινή δροσιά των δέντρων κάτω από τον έναστρο ουρανό αλλά και την πάχνη που τους τύλιξε ένα ολόκληρο βράδυ, δημιουργώντας ένα τοπίο στην ομίχλη μοναδικό.Περπάτησαν στην αιώνια πόλη, τη Ρώμη, και ξεναγήθηκαν στα σπουδαιότερα αξιοθέατά της μαθαίνοντας γι’ αυτή την ιστορική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.



Έφτιαξαν μόνοι τους το φαγητό τους εξασκώντας τις μαγειρικές τους ικανότητες και έκαναν μπάνιο… τραγουδώντας, ξεπερνώντας έτσι την ψυχρολουσία του παγωμένου νερού. Μίλησαν με Ιταλούς Προσκόπους και Αγγλίδες Οδηγούς, που βρέθηκαν για λίγες μέρες ταυτόχρονα στο B.P. Park, στην κοινή προσκοπική γλώσσα που τους ενώνει κι έκαναν νέους φίλους πέρα από τα σύνορα του νησιού της Χίου.Ξεπέρασαν φόβους και φοβίες, έτρεξαν, έπαιξαν, χτύπησαν, πόνεσαν, γέλασαν, χάρηκαν, τραγούδησαν, φώναξαν και έζησαν δέκα ανεπανάληπτες μέρες, όπως μόνο οι Πρόσκοποι ξέρουν σε μία θερινή κατασκήνωση.


Γύρισαν πίσω γεμάτοι βιώματα και εμπειρίες ανανεώνοντας το ραντεβού τους στις δράσειςτου τμήματός τους που ξεκινούν οσονούπω αλλά και στη θερινή κατασκήνωση του επόμενου καλοκαιριού.


Μικροί μεγάλοι ευχαριστούν θερμά: την Χριστίνα Σεράφη και τα Goody’s Χίου, τα σούπερμάρκετ «Σκλαβενίτης», τα φαρμακεία Άννας Κοκκινάκη και Μαριόγκας Μπουμπάρη, το Mastihashop, το κουρείο Βarbers, το ζαχαροπλαστείο Serano, που με τις χορηγίες τους διευκόλυναν τη δράση τους. Τέλος ευχαριστούν το Sunrise Tours  για την άψογη οργάνωση των μετακινήσεων της αποστολής, καθώς και τον εθελοντή του κατασκηνωτικού κέντρου Leonardo Proietti, που βοήθησε καθοριστικά στην επίλυση κάθε προβλήματος που παρουσιάστηκε.

Τέλος, τα Ενήλικα Στελέχη ευχαριστούν τους γονείς των παιδιών που τους εμπιστεύτηκαν ό,τι πολυτιμότερο έχουν: τα παιδιά τους.

 




Πληροφορίες:

• Συμμετείχαν 24 παιδιά και 9 Ενήλικα Στελέχη.

•• Από το 1ο Σύστημα Ν/Π Βροντάδου 13 Πρόσκοποι, 7 Ανιχνευτές (οι οποίοι μάλιστα ακολούθησαν δικό τους πρόγραμμα) και 7 Ενήλικα Στελέχη.

••• Από το 2ο Σύστημα Ν/Π Βροντάδου 5 Πρόσκοποι και 2 Ενήλικα Στελέχη.

•••• Αρχηγός της αποστολής ήταν ο Αρχηγός του 1ου Συστήματος Ν/Π Βροντάδου, Χριστόφορος Αθηναίος.

 

Θα μας βρείτε:

• 1ο Σύστημα Ν/Π Βροντάδου: Αγ. Γεώργιος Βροντάδου (κάτω από το Νηπιαγωγείο),τηλέφωνο: 6934167043.
• 2ο Σύστημα Ν/Π Βροντάδου: Όρμος Λω,τηλέφωνο: 6947619691.